Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Sem a gyerek, sem a szülők nem akarták a műtétet

Dóc – Gyermekük életmentő műtétjét utasították vissza a dóci szülők, lányuk pedig elszökött a kórházból. A rendőrök vitték vissza, így azóta is életben van.
Épp egy éve a szegedi klinikáról jelentették be a rendőrség ügyeletén, hogy egy akkor 14 éves kislánynál vakbélgyulladást diagnosztizáltak. A kislányt nagymamája kísérte be a kórházba hasi panaszokkal. A gyerek hisztérikusan fogadta az operáció szükségességéről szóló hírt, pedig azonnal műteni kellett volna, de elszökött az intézményből: miközben nagymamája az osztályra kísérte, elszaladt.

A lányt édesapja vette fel autójába a Tisza-parton, és hazavitte Dócra. A szülőket az orvosok és a rendőrök is próbálták telefonon meggyőzni arról, hogy vigyék vissza az egészségügyi intézménybe a gyereket, de hajthatatlanok voltak. Arra hivatkoztak, hogy szerintük a kislány jól van, a műtét nem szükséges. Még azzal sem törődtek, hogy az orvosok közölték, akár életveszélyes állapotba is kerülhet a gyerek, ha sürgősen nem műtik meg.

Végül a Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei mentek a gyerekért Dócra, akit a szülők még ekkor sem akartak elengedni. Az apa csak azután hagyta beszállni a gyereket a mentőbe, hogy a rendőrök kényszerintézkedést helyeztek kilátásba. A kórházban hosszas győzködés után beleegyeztek a műtétbe, ami nélkül az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a kislány állapotának súlyosbodására, akár életveszélyes állapot kialakulására is számítani lehetett volna.

A beavatkozás sikeres volt, a kislány azóta felépült.

A Szegedi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a 39 éves Sz. Norbert Rolandot és 33 éves feleségét. A szülők ellen folytatott nyomozást a rendőrség befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél kiló heroint szagolt ki Rex

Nem lehet kifogni az orrán. Ha egyszer "befekszik", ott bizony anyag van. Tovább olvasom