Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Senki sem törődik Baráthék üzletével

Szeged - Szeptemberben számoltunk be róla, hogy csődbe ment egy szegedi kereskedő házaspár, mert szőnyegeiket eláztatta a víz egy felettük történt csőtörés miatt. Sem kártérítést, sem biztosítási pénzt, sem választ nem kaptak Baráthék az illetékesektől.
– A csőtörés augusztus elején történt. Azóta nemhogy kártérítést vagy biztosítási pénzt, még választ sem kaptunk. Legalább egy sort írtak volna arról, hogy sajnálják, és intézkednek – mondta Baráth Sarolta. A kétségbeesett asszony azért kereste meg lapunkat, hogy közölje, a mindkét lakást kezelő IKV Zrt. azóta is hallgat.

Megírtuk, az asszony és férje közel tíz éve nyitotta meg a városban különlegesnek számító boltját, az üzlet egy patinás műemlék épületben található a Horváth Mihály utca elején. Egyedi, kézzel szőtt, perzsa és a világ számos tájáról származó szőnyegeket forgalmaztak. Egészen addig, amíg a fölöttük lévő lakásban csőtörés nem történt, mindenük elázott, a káruk sok millió forint. A csőtörés óta zárva tartanak, új terméket nem rendeltek, visszaadták a működési engedélyüket.

Szeptemberi cikkünk megjelenése után néhány nappal Nagy Ferenc, az IKV vezérigazgatója levélben fordult hozzánk, amelyben azt írta, várják a biztosítónak az üggyel kapcsolatos nyilatkozatát, ezt követően tudnak ők is nyilatkozni. Az igazgató megírta, őszintén sajnálja, hogy a bérlő ilyen helyzetbe került, cége az üggyel kapcsolatban maximális odafigyeléssel járt el, nem tartja jogosnak, hogy cikkünkben az IKV-t elmarasztalóan említjük. Két héttel ezelőtt tettük fel újabb kérdéseinket az ingatlankezelő első emberének. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mire számíthat a csődbe ment házaspár, azóta tudnak-e nyilatkozni.

– Bérlőnk, a Baráth házaspár káreseménye ügyében a biztosító rendelkezésére bocsátottunk minden iratot és információt, ezek feldolgozása jelenleg is folyamatban van. Legutóbbi értesülésem szerint ennek az igen nagy mennyiségű adatnak a feldolgozása több időt vesz igénybe, mint az átlagos ügyek esetében. A bérlő az ügyet érintő minden érdemi információt megkapott, és ezután is meg fog kapni tőlünk. A biztosító azon megállapításával, amely szerint a bérlő kárának rendezése egyszerűbb és gyorsabb lehetett volna, amennyiben saját biztosítással is rendelkezne, egyetértek. Megértem a bérlő türelmetlenségét, de az ügyét semmilyen tekintetben befolyásolni nem áll módomban – írta válaszlevelében Nagy Ferenc.

Baráth Sarolta elmondta, hogy azóta az általuk bérelt épület falairól belül lehullott a vakolat, a plafonon feketedik a penész. Új boltot természetesen nem tudtak nyitni.

– Hab a tortán, hogy az IKV a mai napig számlázza a teljes bérleti díjat, mintha mi sem történt volna.

Kerestük Baráthék biztosítójának sajtóosztályát. Azt a választ kaptuk, hogy ha bármilyen információt adnának ügyfelükről, ha csak kimondanák, hogy szerződésben állnak, akkor megsértenék a biztosítási törvényt. Szerintük ugyanez voantkozik minden médiumra is. Ha ők adnának információt, az újságíró pedig megírná, akkor utána együtt kanalaznák a bablevest a börtönben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállították az új troli tesztelését Szegeden

December 20-án az új 10-es trolivonalat avatná fel az első új troli, de leállították a tesztelését. A Szeged Pólus szerint apróbb hibákról van szó. Az új vonal mindenképpen elindul. Tovább olvasom