Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Serbán Attila pacifista kiáltványa

Szeged - Kirobbanó erejű dallal lopta be magát Serbán Attila tavaly a Dóm téri nézők szívébe az Elfújta a szélben. Idén friss, fesztivál-szereposztással tér vissza a produkció, őt viszont újra láthatjuk.
A teljes Dóm téri közönség egy emberként, kétségek nélkül tette volna le nem létező fegyverét, amikor Serbán Attila tavaly az Elfújta a szél egyik csúcspontjaként a mediterrán éjszakába zengte pacifista kiáltványát, vagyis az előadás egyik legszebb dalát. Az „Emberek, jöjjetek" tomboló sikert aratott, nem véletlenül: kirobbanó erejű nóta a háború ellen. Idén újra meghallgathatjuk tőle a dalt, hiszen visszatér a szabadtérire az Elfújta a szél.

A Tony Fontaine szerepét alakító színész számára igazi kihívás a szerep. – A darab elején szinte súlytalan karakter a többi szereplőhöz képest – mondja Serbán Attila. – A báli jelenetben még csak a flörtölés érdekli, a háború lehetősége is csupán hecc számára. Amikor a fronton elveszti a testvérét, kezdeti felszínes jókedve megtörik. Ekkor énekli el ezt a pozitív, erőtől duzzadó dalt. Dramaturgiailag nem sok lehetőség van arra, hogy kibontsam a szerepet, ezért büszke vagyok arra, hogy az egyik legjobb dal az enyém.

Saját bevallása szerint abszolút tud azonosulni a karakterrel, mivel ő is energiát sugárzó személyiség. Az életben is gyakran volt már szüksége erre a tulajdonságra, közeli barátainak szívesen segít nehezebb élethelyzetekben.
Serbán Attila a produkció egyik új fellépőjével, Muri Enikővel. Fotó: DM/DV
Serbán Attila a produkció egyik új fellépőjével, Muri Enikővel. Fotó: DM/DV


– Feke Pali az egyik legjobb barátom, két-három hetente van lehetőségünk összeülni, ilyenkor számtalanszor lendítettem már át gondokon. Persze ő is engem.

Attila azt mondja, ha egy színész nyáron felléphet a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, az az egyik legnagyobb boldogság és szakmai kihívás. Emellett a várost is szereti, idén pedig szerencsére több ideje lesz arra is, hogy ne csak dolgozzon, hanem pihenjen is Szegeden.

A csak Szegedre összeállított fesztivál-szereposztással színre kerülő Elfújta a szélben új szereplőként láthatjuk július végén Dolhai Attilát, Szulák Andreát, Lehoczky Zsuzsát, Muri Enikőt, Kerényi Miklós Mátét és fekete énekeseket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénysértő politikai plakátok az iskola udvarán

Olvasónk hívta fel a figyelmet a Civil Összefogás Fórum plakátjaira a Szegedi Arany János Általános Iskola udvarán. Tovább olvasom