Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Séta az Európához tartozásért

Szeged - Tavasz jön, Orbán megy címmel tart vasárnap 16 órától sétát a Köz-Hasznáért Mozgalom (KHM).
– Egy jelképes sétát szervezünk az Árpád tértől, az Árpád emlékműtől a Széchenyi téri Szent István-szoborig. Ezzel kívánjuk demonstrálni azt, amiről egyszer már szavaztunk, amikor csatlakoztunk az Európai Unióhoz: most is Európához akarunk tartozni. Elegünk van abból, hogy olyan politikai vezetőink vannak, akik pávatáncot járnak, akik a medvére kacsintgatnak, hintapolitikát folytatnak és mindenhol játsszák az eszüket az éppen aktuális politikai érdekeiknek megfelelően. Már Árpádtól Szent Istvánig is Európa felé fordult az ország, és az akkori korszellemnek megfelelő keresztény, feudális királyságot hozott létre a honfoglaló nomád törzsekből Szent István, amikor megalapította Magyarországot. Nem akarjuk, hogy a Merkel-látogatás kapcsán is Orbán Viktor csak helyezkedjen, és igyekezzen a saját, illetve lobbiköre érdekeit érvényesíteni az ország érdekei helyett – hangsúlyozta a pénteki sajtótájékoztatón Györgyey János, a KHM aktivistája. A civilszervezet vasárnap 13 órától kint lesz az Árpád téren, és adományokat – tartós élelmiszer, játék, meleg ruha, pénz – gyűjtenek rászoruló családoknak. A sétára érkezőktől a szervezők azt kérik, hozzanak magyar és uniós zászlókat, de a pártzászlókat hagyják otthon.

Nincs megállás! mottóval karitatív akciókat tart folyamatosan a KHM. Narozsnikné Rajnai Zsuzsanna aktivistától megtudtuk, az a céljuk, hogy nehéz sorsú gyermekes családokon segítsenek, ebben szakmai segítséget nyújt a szegedi gyermekjóléti központ. Nemrég Szeged környéki tanyákon élő emberekhez is elmentek az adományokkal.

Paulik Róbert elnök a szervezet további tervei közt említette, hogy Démosz címmel vándorgyűlést szerveznek. A pártoktól mentes megbeszélésre más civilszervezeteket, illetve tüntetői csoportokat hívnának. Március 14-én és 15-én fognak szervezni megmozdulást, illetve szabadtéri rendezvényt, nem konkurálva a városi hivatalos rendezvénnyel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klinikákkal versenyeztetik a kórházakat

Szentes lehet a nagy vesztese az egészségügyi átalakításnak. Az új rendszerben a vidéki kórházak a szegedi klinikákkal versenyeznek majd a kapacitásokért. Tovább olvasom