Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Sík Márton hétvégéje: kisfiával foglalkozik

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Sík Márton kajakversenyző, az olimpiai kajak négyes tagja mondja el, mivel tölti a szabadidejét.
Az olimpiai felkészülés jegyében telik Sík Márton hétvégéje: nagyon sok pluszesemény jár a részvétellel, szombaton ruhaátvételre várják a sportolókat. Szabadidejét pedig teljes egészében családjával tölti: egy hónapja született meg kisfia, Bence.

– Tulajdonképpen most ízlelgetem, mit jelent az, hogy az embernek családja van – meséli a sportoló, aki számára most csakis felesége és a pici jelenti a kikapcsolódást.

Napi kétszer két órát edz vízen, ehhez jön még egy óra szárazföldi készülés és az aktuális rendezvények, amelyeken olimpiai versenyzőként részt vesz. Mindemellett szerencsére sokat tud a babával foglalkozni, nem marad ki fia első hónapjaiból.

Sík Márton a hétvégén kisfiával foglalkozik. Fotó: DM/DV
Sík Márton a hétvégén kisfiával foglalkozik. Fotó: DM/DV

– Jó időben gyakran kimozdulunk hármasban, persze Bencéhez igazítjuk a programot – beszél az együtt töltött időről: nagyokat sétálnak Szegeden, közben fagyiznak egy jót, megisznak egy üdítőt. – A nyaralást sem tervezzük előre, hiszen minden hét újat hoz, nem tudhatjuk előre, mihez hogy viszonyul a gyerek, ahogy fejlődik – teszi hozzá. Az olimpiáig természetesen nem lehet szó családi utazásról, de utána azért szeretnének elmenni pár napra valahová belföldre, nyugodt, gyerekbarát helyre.

A kajakos cseppet sem bánkódik, hogy nem tudnak jó előre mindent megszervezni, úgy véli, sokszor a spontán, rögtönzött dolgok sikerülnek a legjobban. Egyébként szereti, ha minden rendben van az életében.

– Utazni, filmet nézni, olvasni szinte mindenki szeret – válaszolja a kérdésre: mivel foglalkozik szívesen szabadidejében, persze a család után. – Nekem kikapcsolódás minden, amivel rendet teremtek magam körül: egy sokat halogatott vásárlás vagy egy elromlott dolog megszerelése is, holott ezeket sokan feladatnak tekintik.

A hétvégére azt javasolja az olvasóknak: használják ki a szép nyári napokat! Menjenek ki a jó levegőre, vízközelbe, a zöld környezet, a Tisza mentálisan és fizikailag is kikapcsol.

Olvasóink írták

  • 1. Bődi Krisztián 2008. július 30. 16:19
    „Gratulálok gyermeked születéséhez és Pekingben csak "keményen"!
    Üdv.! régi osztályfőd”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időutazás a Délmagyarral: Gazdaságiból lehet politikai erő

1913: Hanyatlik a helyi ipar - kongatja a vészharangot az újság. A mezőgazdaság ugyanakkor fejlődik, a szegediek viszont tömegével vállalnak munkát Romániában és Bulgáriában. Tovább olvasom