Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Sikeresek a szegedi Kossuth Zsuzsanna középiskola diákjai

A szegedi Kossuth Zsuzsanna középiskola könnyűipari és egészségügyi tagozatos diákjai mindkét megmérettetésen szép sikereket könyvelhettek el.
A Szolnoki Műszaki Szakközép­­­- és Szakiskolában április 24-én adták át a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenye (SZÉTV) díjait. A Gyulán megrendezett XVIII. Országos Tudományos Egészségügyi és Szociális Diákkonferencián ugyanekkor volt az eredményhirdetés. Az SzSzSzI Kossuth Zsuzsanna Tagintézmény könnyűipari és egészségügyi tagozatos diákjai mindkét megmérettetésen szép sikereket könyvelhettek el.

A végzős könnyűipari szakirányon tanulók közül Dudás Klaudia első, Yetismis Selin harmadik, Kelemen Szandra nyolcadik helyezett lett, az egészségügyisek népes mezőnyében pedig Ábrahám Kincső szerzett negyedik helyet.

Dudás Klaudia%_, aki iskolájában négy éve évfolyamelső
Dudás Klaudia négy éve évfolyamelső

Az elődöntő a saját intézményben, netes felületen zajlott, a döntő és a díjkiosztó ünnepség Szolnokon volt. A hatvan legjobb diákot díjazták. Az SzSzSzI Kossuth Zsuzsanna Tagintézményének könnyűipari versenytantárgya a könnyűipari alapismeretek (felkészítő tanár Nagy Piroska és Palusek Edit), az egészségügyi tagozatosoké pedig egészségügyi alapismeretek (felkészítő tanár Rózsa Klára) volt.

Dudás Klaudia, aki iskolájában négy éve évfolyamelső, szakirányában most az országos versenyen is a legjobbnak bizonyult, így a díjkiosztón kapott szép ajándékai mellett lehetőséget kapott arra, hogy szakirányú felsőoktatási intézményekben való továbbtanulás esetén többletpontokat érvényesítsen.

Fürtön Enikő
Fürtön Enikő különdíjat kapott

Eközben Gyulán, a XVIII. Országos Tudományos Egészségügyi és Szociális Diákkonferencián Fürtön Enikő (felkészítő tanára Barát Judit) A stressz hatásai témakörben írt tudományos dolgozatát és előadását ítélte különdíjra érdemesnek a szakmai zsűri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dűlőút mellett, a homokban feküdve találtak rá az asszonyra

A homokban feküdve találtak meg a szegedi rendőrök egy 63 éves ruzsai nőt. Tovább olvasom