Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Sikerprodukciókat hoz Szegedre az Orlai Produkciós Iroda

Szeged - Minőségi színházi szórakoztatás az Orlai Produkciós Iroda célja: ma Hernádi Judittal és Udvaros Dorottyával A Bandy-lányokat, karácsonykor A nagy négyest hozzák el a nagyszínházba.
Hat hét, hat tánc, Sírpiknik, Esőember – csak néhány az Orlai Produkciós Iroda előadásai közül, amely óriási sikert aratott az utóbbi időben a Szegedi Nemzeti Színházban. Orlai Tibor producer, aki állami támogatás és állandó társulat nélkül is tud izgalmas színházat csinálni, ma 19 órától Hernádi Judittal és Udvaros Dorottyával A Bandy-lányokat, karácsonykor Molnár Piroskával, Vári Évával, Benedek Miklóssal, Szacsvay Lászlóval A nagy négyest hozza el Szegedre.

Orlai Tibor%_ producer, aki állami támogatás és állandó társulat nélkül is tud izgalmas színházat csinálni. Fotó: DM/DV
Orlai Tibor producer, aki állami támogatás és állandó társulat nélkül is tud izgalmas színházat csinálni. Fotó: DM/DV

– Olyan magánszínházi vállalkozás vagyunk, amely produkciók létrehozására áll össze neves alkotókkal. Mindig olyan előadást igyekszünk kitalálni, ami a minőségi szórakoztatás kategóriájába tartozik. Sokan bulvárprodukcióknak mondják, mégis többnyire társadalmi problémákról szólnak az előadásaink. Az Esőember az autizmusról, a Sírpiknik az öregedésről, a Hat hét, hat tánc a másságról, A Bandy-lányok pedig arról, hogy a mai ötvenes korosztály hogyan emlékszik vissza fiatalságára, a 60-as, 70-es évek béklyókba kötött világára, amelyben próbált felszabadulni, korlátok nélkül élni az életét. Az Andrews Sisters dalait Darvas Benedek hangszerelte újra, Parti Nagy Lajos írt hozzájuk aktuális dalszövegeket és kerettörténetet. A már visszavonultan élő operaénekesekről szóló A nagy négyes arra figyelmeztet bennünket: ha eljön az ideje, mindenkinek tudnia kell emelt fővel félreállni, abbahagyni, lezárni a pályafutását. Mindezek olyan társadalmi problémák, amelyek mélyen érintik a nézőket, elgondolkodtatnak; mégis lehet olyan keretben, olyan nagy formátumú művészek közreműködésével beszélni róluk, hogy minőségi előadás jöjjön létre – mondja Orlai Tibor, aki örül, hogy sikerült kiváló együttműködést kialakítania a szegedi színházzal.

– Minden produkciónak ki kell termelnie a költségeit, önfenntartóvá kell válnia, hiszen állami támogatás nélkül működünk, csak szponzorok segítik a munkánkat. Ennek ellenére nem kérünk csillagászati árat a jegyekért, mindig csak annyit, amennyit megítélésünk szerint a befogadó helyszín elbír. Ezt a művészeink is megértik, így egy-egy vidéki vendégszereplés alkalmával gázsijuk is a helyszínhez alkalmazkodik. Azzal, hogy kiválasztom az alkotói csapatot, teljes bizalmat szavazok nekik, producerként sohasem avatkozom a próbafolyamatba. Nem hozhatom a művészeimet olyan helyzetbe, hogy bizonytalanság vegye őket körül. Ezt meg is hálálják, teljes erőbedobással, teljesítőképességük maximumát nyújtva dolgoznak annak érdekében, hogy a végeredmény a közönség és minden közreműködő számára örömet okozzon. A feltétlen bizalom a siker egyik titka. Vesszőparipám az is, hogy olyan művészeket hozzak össze, akik még sohasem vagy nagyon régen dolgoztak együtt színpadon, mert ez számukra is pluszmotivációt jelent – hangsúlyozza Orlai Tibor. Két további produkcióról is tárgyal a színházzal: Kulka János Akarod vagy nem című lemezbemutató koncertjét, valamint Fullajtár Andrea és Őze Áron főszereplésével a virtuális szerelemről szóló Gyógyír északi szélre című előadást hozná még el ebben az évadban Szegedre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műsebet is kötöznek: vöröskeresztes képzés iskolákban, óvodákban

Szeged - Tíz Csongrád megyei iskola és tizenkét óvoda csatlakozott eddig a Magyar Vöröskereszt… Tovább olvasom