Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Siket Judit a regionális közigazgatási hivatal vezetője

A Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetőjének Siket Juditot (képünkön) nevezte ki tegnap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A korábbi szegedi jegyző, jelenlegi megyei főjegyző kihívásnak tekinti új feladatát.
Siket Judit május 1-jétől a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője. Kinevezési okmányát tegnap Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől vehette át a 41 éves jogász, jogász-közgazdász, kodifikátor, EU szakjogászi végzettséggel rendelkező szakember, aki – információnk szerint – hat pályázó közül nyerte el e hivatalt.

Névjegy

A makói születésű Siket Judit diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Első munkahelye, 1989–200 között Szeged polgármesteri hivatala, ahonnan jegyzőként távozott, s lett a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Területi Igazgatóságának igazgatója. Megyei főjegyzőként 2004 októbere óta dolgozik. Angolul, oroszul és franciául beszél.

– Kihívásnak tekintem az új feladatot, örülök, hogy részese lehetek a regionális szervezeti rendszer kiépítésének – mondta Siket Judit. A közigazgatási munka összetettségét szépnek találja, mert a hatósági ügyintézéstől kezdve az önkormányzati igazgatásig sokszereplős, széles sprektumú terület. A regionális közigazgatási hivatal első embereként – már csak eddigi tapasztalatai miatt is – az önkormányzatok segítését, a hivatal szolgáltató jellegének erősítését tűzi ki célul. Ez utóbbit azért hangsúlyozza, mert az átlagember is kapcsolatba kerül e „hárommegyés" szervezettel mint másodfokú hatósággal. A hatvannál is több területi államigazgatási szervezet közötti együttműködés javítása érdekében azt tekinti első feladatának, hogy hozzájáruljon a regionális államigazgatási kollégium megszervezéséhez.

A korábban megyei hatáskörbe tartozó feladatokat a kormány tavaly év végi döntésének értelmében ez évtől hét regionális közigazgatási hivatal látja el. Segítségükkel ellenőrzi a szakminiszter a helyi önkormányzatok, társulásaik, illetve a kisebbségi önkormányzatok működésének törvényességét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt ház előtt tartotta estjét Szegeden Kertész Imre

Telt háznál, több száz hallgató körében tartotta meg tegnap estjét Kertész Imre Nobel-díjas író az… Tovább olvasom