Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Siklósi Gábor motorral ment életet

Szeged - A Jóban-rosszban című sorozatban önmagát alakítja a szegedi születésű Siklósi Gábor (29): mentős. Ő az, aki 2 évvel ezelőtt motorra pattant, és megmentette egy kislány életét a fővárosban – most többek között egy motoros mentőcsapat vezetője. Ha pihenésre vágyik, visszajön egy kicsit Szegedre.
A történet, amellyel Siklósi Gábor híressé vált, kétesztendős: egy mentős kollégájával, Péter Ferenccel együtt – bár nem volt szolgálatban – motorra pattant, hogy felszerelés nélkül, puszta kézzel megmentse egy akkor 2 éves kislány életét. Tudta ugyanis, hogy szabad mentő nincs. Sikerrel járt, és hősként ünnepelték, képe szerepelt a lapok címlapján, számtalan show- műsor vendége volt, jutalmak, díjak sokaságát kapta meg. Mondják, Talmácsi Gábor után ő a legnépszerűbb magyar motoros, egy nemrég készült felmérés szerint pedig ő a legismertebb mentős az országban. Ezek után szerepet kapott a TV 2 Jóban-rosszban című kórházsorozatában is. Kollégájával együtt természetesen önmagát alakítja: mentős.

Siklósi Gábor a tévésorozatban önmagát alakítja: mentős. Fotó: Dobrik Rezső
Siklósi Gábor a tévésorozatban önmagát alakítja: mentős.
Fotó: Dobrik Rezső

Siklósi Gábor szegedi születésű, 17 éves koráig élt a Tisza-parton, de mindmáig szívesen látogat vissza ide. Két nagymamája és édesanyja itt él, két-három havonta felkeresi őket. Mint mondja, számára az állandó hajtás után ez jelenti a kikapcsolódást, no meg egy jó kis séta a Kárász utcán, a Széchenyi téren. Az Anna-kút vizéből pedig vinni is szokott. Szüksége is van rá, mert a munkája nem csak a filmezés miatt több: amellett, hogy mentőkocsin dolgozik, ő lett a vezetője az első motoros mentőcsapatnak, ami két motorral és hét emberrel működik Budapesten. Szükség van rá, mert a fővárosban nemegyszer olyanok a forgalmi viszonyok, hogy a mentőautó nehezen vagy egyáltalán nem tud célba érni.

Úgy gondolja, számára a filmezés csupán egy kaland, ő igazából mentős, és az is akar maradni. Ebben az édesapja példáját követi, aki egyébként igyekezett lebeszélni erről a hivatásról, mert megélni belőle szinte lehetetlen. Ezt azóta már ő is tudja, de nem akarja abbahagyni, beleszeretett a munkába. Most azon gondolkozik, egy időre kimegy Angliába, hogy megalapozza a jövőjét. A két évvel ezelőtt megmentett kislány, Aliz életét egyébként nem követte nyomon. Az eset első évfordulóján felhívta a családot, és érdeklődött, azóta jól van-e, de ezenkívül nem keresi őket – nem szeretné, ha azt gondolnák, több hálát vagy köszönetet várna, mint amennyit kapott.

Olvasóink írták

  • 2. Csecs 2009. november 09. 18:26
    „Folyamatosan kipucolják a hozzászólásomat, pedig nem győzöm hangoztatni, hogy az illetőnek feltűnési viszketegsége van, ezt személyesen is megtapasztaltam. A következő esetet simán kinézem belől és azt is, hogy következmények nélkül megúszta. Ez ilyen szemét alak volt 10 éve is, gondolom akkorát azóta se fordult...
    http://terezapu.freeblog.hu/archives/2009/06/09/Viccelodo_mentosok/
    http://www.bombagyar.hu/index.php?post=2211”
  • 1. gróf 2009. november 09. 14:40
    „Innen eltűnt pár hozzászólás nyomtalanul, de azért én is elmondom...akkor lenne példa értékű és szimpatikus, ha nem ő keresné 2 év után is az újságokban és filmekben a szereplést, mert így más hátán, nyomorán lép előre, csinál karriert...mi van a többi mentővel, akik naponta életet mentenek...csendben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult az oltási roham

Egyre többen mennek háziorvoshoz Szegeden, hogy felírassák, illetve beadassák maguknak az új influenza elleni védőoltást. Tovább olvasom