Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Sikoly-álarcban rabolták ki a bankot Szegeden

Szeged - Sikoly-álarcban rabolta ki egy fiatal férfi a Retek utcai takarékszövetkezetet pénteken délben. A pénztárost fegyverrel fenyegette meg, a támadás után pedig futva menekült el a helyszínről. A megyei rendőrfőkapitány félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel.
Kirabolták a Partiscum takarékszövetkezet Retek utcában működő fiókját pénteken délben Szegeden. A 165-170 centi magas, zömök testalkatú, 25-30 év körüli férfi támadó – aki szabadidőnadrágot, kötött sapkát és szürke kabátot viselt – 12.15-kor rontott a pénzintézetbe, ahol az alkalmazottak mellett ügyfelek is tartózkodtak.

A bankba belépve a Sikoly című horrorfilmből ismert fehér maszkot húzott az arcára, majd a pénztárosra egy fegyvernek látszó tárgyat fogott. Ezután egy nejlonszatyrot hajított elé azzal a felszólítással, hogy rakja bele a pénzt – mondta el a helyszínen Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mivel a pénztáros átadta a pénzt, erőszakos incidensre nem került sor, nem sérült meg senki. Pál János a pénzintézet kérésének eleget téve nem mondhatta el, mekkora fogással távozott a helyszínről a rabló.

A pár percig tartó akció után a férfi a bank hátsó bejárata felé szaladt, a Pósz Jenő utca irányában gyalog menekült el a helyszínről. Néhány ügyfél ugyan utána eredt, míg a többiek a rendőrséget hívták, de a férfi eltűnt a panelházak között. A bankban biztonsági őr nem volt, és a kamera sem készített értékelhető felvételeket.

A Retek utcában a helyszínelők bejárták a terepet.
Fotó: Frank Yvette

Ottjártunkkor a helyszínelők járták be a terepet, rögzítették a nyomokat, és nyomkövető kutyával fölvették a bankrabló szagmintáját – ez alapján próbálják meg követni a tettest.

A takarékszövetkezet alkalmazottai az egyik szomszédos padon várakoztak, néhanyan közülük szendvicset falatoztak – de a történtekről egyikük sem akart nyilatkozni. A szintén a helyszínen tartózkodó Zélity László szegedi rendőrkapitányt arról kérdeztük, mikor történt utoljára pénzintézetrablás Szegeden. Az ezredes úgy emlékezett, a Csongrádi sugárúton lévő postát rabolták ki, még tavaly télen. A tegnapi szegedi bankrablás volt idén az országban a tizennegyedik – míg tavaly összesen 22 bankrablás történt.

Kiraboltak egy bankot Szegeden - Fotó: Frank Yvette
Félmillió a nyomravezetőnek

Lukács János, Csongrád megyei rendőrfőkapitány tegnap kora délután 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a bankrabló személyével kapcsolatban érdemi információval tud szolgálni.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. SP 2009. február 09. 11:00
  „Bolgárok már meglépték a kijárási tilalom bevezetését.
  Így csökkentik a potenciális áldozatok és bűnözök számát a fiatalkorúak között.”
 • 62. savos 2009. február 09. 09:49
  „55!
  Akkor a török lehetett.”
 • 61. török 2009. február 08. 20:42
  „Ide kell rakni a pénzt, tök biztonságos, még az őrök és a kamera sem szólnak bele, hogy mi történik vele.”
 • 60. abinya 2009. február 08. 19:54
  „Tetves férges CIGÁNYOK!!!Takarodjatok vissza indiába!!!Magyarország férgei vagytok!!Minden börtön veletek van tele.Mi a tetves anyátokat kerestek itt??Nem vagytok képesek a normális ember életére,minden gyilkosságot,minden bünt ti követtek el,tetves férgek!!!Takarodjatok ki innen retkes,fasszopo,undorito gyilkos,büdös,igénytelen,kulturálatlan,tetves férgek!!!Bárcsak a fényre döglenétek meg!!!Ez magyarország!!!Nem vajda,putris tetvekért!!!”
 • 59. SP 2009. február 08. 15:42
  „58. hozzászólás Luckatosh 2009.02.08. 14:40
  Rosszul látod, itt a eseménytől megdöbbent rettegő emberek várakoznak.”
 • 58. Luckatosh 2009. február 08. 14:40
  „Ha az also kepet megnezitek, a bal oldalon a hatterbe lathatjatok ahogy az a kedves alkoholista holgy aki ugy nez ki mint aki most szokott meg a Pultz utcabol, kemenyen tolja befele a rumot egy palackbol! Na o volt az elkoveto!
  A kep jobboldalan meg latni ahogy a cigany kukasember arany doxat arul a mellenye belso zsebebol. O az aki megforgatja es tisztara mossa a zsakmanyt.”
 • 57. csanyiv 2009. február 08. 13:02
  „Képzeld Maci, mindenki kapott belőle, te is meg én is. Ugyanis október óta Magyarország nettó külföldi adósságát nem az adónkból fedezik és nem is állampapír-kibocsájtással (amit nem jegyeztek kellő számban a külföldi pénzintézetek), hanem ezzel az IMF-hitellel. Ennek ugyanis kevesebb a költsége, külön-külön viszont csak a kamatok törlesztésére futná mostanra belőle, lassan meg már arra sem... Azért nem gondoltad, hogy egy adósságfinanszírozásra, feltételekkel adott hitelkeretet majd szétosztanak, mint a cigányoknak a segélyt?”
 • 56. babocska 2009. február 08. 05:26
  „Ha már biztonsági örre nem tellik ilyen kis helyen akkor,én szereltettnék fel egy jó éles hangú szirénát,aminek a kapcsolója ott lenne a lába közelében az ügyintézőnek,pénztárosnak és csak rálépne és megszólalna legalább légvédelmi sziréna hangú jelző kinnt és bennt.Akkor az utcán is felfigyelnének ,s a rablót is megzavarná a sziréna.Régen 25 évvel ezelőtt a falusi kispostánál alkalmazták ha jól emlékszem.A hiradás arról szól,hogy bennt is voltak ügyfelek,azon a kis helyen,én biztos a táskámmal leteritettem volna.Nemhogy pénzt adjak neki.Máshol is megfutamitották a rablópalántákat.Igenis szereljenek fel kamerát a pénzintézetekben,meg kivül az ajtóban is. Könnyebb lenne a beazonositás,mit tiltatozik az ombucman,legalább valami védelem lenne.Ezek a rablások egyre többször lesznek,ahogy romlik a megélhetés,az utcán is többször fogja támadás érni az embereket.Ebbe a leszegényedésbe taszit ez a kormány,közbe maguknak osztogatnak elég jól.Részvétem a kishölgyeknek akik már legalább 15 éve ott dolgoznak ,s rendesek,kedvesek.”
 • 55. Luckatosh 2009. február 08. 00:45
  „Szerintem buzi volt a tettes!”
 • 54. SP 2009. február 07. 23:23
  „"""""Semmi köze az elszegényedésnek a rablásokhoz.""""" :) :) :)
  """""Azt hiszed az egész világon 1 rendőr van """"" :) :) :)
  stb. :) :)”
 • 53. flexsnake 2009. február 07. 22:03
  „Na azt nem mondják mennyit vitt el, de fél milla a jutalom. Akkor viszont a zsákmány igencsak jelentős. Semmi köze az elszegényedésnek a rablásokhoz. A szegény nem lop, nem rabol. A bűnöző lop és rabol.

  7. hozzászólás SP 2009.02.06. 15:58

  ,,Tudod kellemesebb figyelni 1 ifjú hölgyet kamerával, hogy talál -e 92 ezret, mint a pénzintézményt védeni.
  A tettes ebédidőben beugrott a bankba 1 kis vissza nem térítendő kölcsönt felvenni. Közeleg a farsang."

  A bankokban nem köztéri térfigyelő kamerák vannak, a bankban nem rendőrök vannak hanem biztonsági őr, ha van... Azt hiszed az egész világon 1 rendőr van aki beossza az idejét hogy melyik a fontosabb? Nem, sok van, mindenki máshoz ért. Hidd el, még mindig okosabbak nálad.”
 • 52. maci52 2009. február 07. 15:14
  „Nekem még nem adtak az IMF hitelből,még várok egy kicsit,de lehet hogy a visszafizetésnél már köteleznek rá.Addig is Ferikém nyugodtan tapsoljátok el azt is.”
 • 51. SP 2009. február 07. 13:19
  „Jönnek majd a népi hősök az IMF hitelben részesülni, mint Robin Hood, Rúzsa Sándor vagy a Viszkis utódok.”
 • 50. efje 2009. február 07. 11:30
  „Útmutató a sikeres bankrabláshoz. Részlet.
  ...Mivel az első pár másodperc az akció sikeres lefolyása során sorsdöntő lehet a felkészületlen, egyébként szinten különböző anyagi, erkölcsi problémákkal küzdő banki alkalmazottak sokkolására kiválóan alkalmas és mar-mar ajánlott ilyesfajta külső megjelenés használata. King-kong, Terminátor, Rambo esetleg Chuck Norris külső ugyanolyan hatást okoz mintha Godzillanak, Velociraptornak esetleg emberméretű csótánynak öltöznénk...”
 • 49. sugárbányász 2009. február 07. 11:06
  „Az állarc a nép lelkiállapotát tükrözi.”
 • 48. SP 2009. február 07. 10:39
  „cikk: ""pénzintézet kérésének eleget téve nem mondhatta el"", de a TV -ből tudni, hogy csak pár 100 ezres a kár.
  A kamera nem működött, itt meg nem értékelhető a felvétel az info.

  Szerencsére személyi sérülés nem történt. És az jó.

  Az is jó, hogy bankot és nem járókelőt támadtak meg. A bank úgyis beszedi a maga sarcát az emberekről.”
 • 47. Grabowsky 2009. február 07. 10:03
  „Mint annyi más problémára, erre is lenne megoldási javaslatom:
  Golyó és robbabás álló üveg mögé ültetném a banki alkalmazottakat, a papírok és a pénz ki-be adogatása zsilipen keresztül lenne csak lehetséges, egyszerűen ne lehessen semmivel megfenyegetni a pénztárost.

  Megspékelném egy gombnyomásra megnyíló süllyesztővel, a pénztáros a riasztással egyidőben egy cellába "ejtené" a delikvenst, onnan meg majd kiszedik a rendőrök...
  Ezenkívül minimum hogy normálisan bekamerázni a veszélyeztetett területeket, ha öt monitoron, különböző oldalról látná magát a bankba belépő ügyfél, talán meg se fordulna a fejében hogy simliskedjen.

  Ja, hogy ezt AKARNI IS KELLENE? Ez már nem az én problémám!

  Esetleg a működési engedély megadásának lehetne néhány biztonságtechnikai előírás betartása a feltétele, ugyebár tisztelt hatóság????”
 • 46. DMagóg 2009. február 07. 09:08
  „Hogyan nyerhető sok-sok figyelő szem?

  A riasztó megnyomásakor egy (számítógépes) berendezés azonnal kiküldene egy sms riasztást a közelben tartózkodók mobiltelefonjára, az ottani mobilcellákra korlátozva. A területen (utcán) tartózkodók figyelnék a körülöttük zajló eseményeket, járműveket, személyeket, a bátrabbak, rejtve fényképeznének is. Természetesen csak azok, akik ehhez hozzájárulásukat adják, és tudatosan követik az eseményeket. Talán még visszatartó hatása is lenne.

  Egyéb rablás, gyermek, idős ember eltűnése, cserbenhagyásos baleset, stb. esetén a rendőrségi ügyeletről indíthatnák az sms-eket. A szolgáltatók ezt teljesíteni tudják, költségei sem egetrengetőek.”
 • 45. PEPE 2009. február 07. 08:45
  „Számlát fizetni kell, enni adni a gyerekeknek,munkahely meg nuku, ne csodálkozzunk.”
 • 44. Tonypilot 2009. február 07. 08:26
  „ühüm”
63 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székhelyi József a legjobb részeg

Szeged - Elejétől végig izgalmas, szórakoztató és vicces a Mr. A. avagy a Hang-villa titka című… Tovább olvasom