Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Simicz megütötte Frányót?

Szóváltásba keveredett, majd egymásnak esett a deszki polgármester és egy helyi férfi. Simicz József és Frányó Zoltán régi haragosok, és a mostani parkolási vita után mindketten feljelentették a másikat.
Ezen a területen parkolt le a polgármester, Frányó Zoltán (képünkön) pedig gödröt ásott a kocsi elé és mögé. Fotó: Segesvári Csaba
A deszki polgármester, Simicz József és régi haragosa, Frányó Zoltán keveredett vitába egy héttel ezelőtt egy parkolási ügy miatt. A rendőrség Frányót gyanúsítja testi sértéssel, a férfi viszont Simicz ellen tett feljelentést – ugyanezzel az indokkal.

Deszken, az Alkotmány utcában lakik Frányó Zoltán édesanyja. Házuk előtt egy több méter széles homokos terület van. Ide parkolt autójával egy héttel ezelőtt Simicz József polgármester, majd bement a szomszédos kocsmába. Frányó Zoltán azt mesélte: kérte a polgármestert, álljon arrébb, mert tilosban parkol. Simicz azonban ezt nem tette meg. Frányó Zoltánt ez annyira felbosszantotta, hogy fogott egy ásót, és gödröt ásott Simicz kocsija előtt és mögött.

– Azért ástam ott a gödröt, hogy ne bírjon elmenni a kocsijával Simicz József – mondta Frányó Zoltán, amikor megmutatta nekünk a helyet, ahol szerinte Simicz tilosban parkolt. A férfi elmondása szerint a polgármester bement a kocsmába, majd később, kifelé jövet azzal „cukkolta" őt, hogy nagyobb gödröt ásson. A szóváltásból dulakodás lett, Frányó Zoltán azt állítja: ököllel ütötte meg őt Simicz, akinek a kezében ott volt a slusszkulcs. A férfi még aznap éjjel látleletet vetetett a szegedi II-es kórház traumatológiáján, majd a szájsebészeti klinikára is elment, mert korábban autóbalesetet szenvedett, platinalemezt tettek az arcába, félt, hogy annak is baja lett. A zárójelentésen az áll, Frányó nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, az orvos az arc zúzódását állapította meg.

Frányó Zoltán: – Simicz József megütött. Simicz József: – Frányó Zoltán rám támadt. Fotók: Segesvári Csaba
A deszki polgármester a történtekre másképpen emlékszik. Mivel a kocsma előtt nem tudott parkolni, Frányóék háza elé állt. Amikor lezárta a kocsiját, a házból kilépett Frányó Zoltán és az édesanyja.
– Köszöntem, erre Frányó Zoltán kiabálni kezdett, hogy az közterület, rossz példát mutatok, és szidalmazott – mesélte Simicz. – Frányó Zoltánt az édesanyja is csitította, én pedig azt mondtam, a terület még munkaterület, mert a szennyvízhálózatot építik. A kocsmában Szalai Miklós képviselővel találkoztam. Tíz percet beszélgettünk.

Amikor Simicz kijött a kocsmából, s látta, hogy Frányó gödröt ás, szólt Szalainak: nézze meg, Frányó mit csinál. Odamentek a gödröt ásó férfihoz, aki szitkozódott. Szalai Miklós hiába próbálta nyugtatni. Mivel Frányó lefényképezte a gödröket, Simicz is le akarta azokat fotózni, ezért a kocsiból kivette a mobiltelefonját.

Frányó panasszal élt

A szegedi rendőrség a megyei rendőr-főkapitányságnak adta át az ügyet. Ez ellen Frányó panasszal élt, mert szerinte összeférhetetlen, hogy a megyei közgyűlés tagjának ügyét a megyei kapitányság vizsgálja. Emellett panasszal fordult az ügyészséghez is, mert szerinte a rendőrség hátráltatja őt alkotmányos jogaiban. Frányó Zoltánnak és Simicz Józsefnek egyébként nem ez az első ügye, jelenleg rágalmazási per folyik közöttük.

– Amikor fényképezni akartam, Frányó Zoltán támadó mozdulatot tett az ásóval felém. Nekem akart jönni. Akkor állt közénk Miklós, én pedig megpróbáltam védekezni. Nem ütöttem meg Frányót, hanem a műtét miatt befáslizott hasamat védtem. Ő elkapta a kezemet, amiben a slusszkulcs volt, és megpróbálta kicsavarni. Valószínűleg akkor üthette meg a saját arcát, amikor dulakodtunk.

A két férfit Szalai képviselő választotta szét. Simicz József értesítette a körzeti megbízottat. Frányót a II-es kórház traumatológiáján egy nyomozó kereste meg, aki közölte vele, hogy garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsítják. Még aznap éjjel kihallgatták. A két férfi feljelentést tett egymás ellen, mindketten testi sértéssel vádolják a másikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendülve emlékeznek a szegediek Gregor Józsefre

Zarándokhellyé változott szombaton és vasárnap a Széchenyi tér, ahol a városháza előtt két napra… Tovább olvasom