Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Simon Gábor a jó és rossz magyarokról

Szeged - Ha 2014-ben kormányra kerülnek a szocialisták, első intézkedéseik között visszaadják az önkormányzatoknak az iskolafenntartás jogát, valamint a jelenlegi 18, illetve 27 százalékról 5 százalékra csökkentik az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját – jelentette ki szegedi sajtótájékoztatóján Simon Gábor.
Kettészakadt az ország, nincs összhangban a kormányzati kommunikáció és a valóság. Orbán Viktornak el kellene döntenie például, hogy visszaadja a baltát a gyilkos kezébe vagy végérvényesen kiragadja – így vezette fel ma Simon Gáborszegedi sajtótájékoztatóját Kozma József városi elnök.

Az MSZP országos elnökhelyettese úgy kezdte: mozgalmas ősz elé nézünk, mert a kormányzati intézkedések folyamatosan rontanak az ország helyzetén, de azért is lesz még mozgalmas az ősz, mert két év alatt beérett az unortodox gazdaságpolitika gyümölcse. A politikus elmondta, több olyan ügy is történt a napokban – itt az azeri baltás gyilkost és az IMF-listát hozta példának –, amelyben a kormányzati szereplők nem a valóságnak megfelelő tájékoztatást adták. Szerinte ősszel állandó napirenden lesz a foglalkoztatás kérdése, mert ebben sikerpropagandát folytat az Orbán-kormány, miközben a versenyszférában 33 ezerrel csökkent a munkahelyek száma az elmúlt két évben.

Úgy vélte, nem lehet a közmunkát emlegetni ebben a kérdésben, mert a közmunka a segély alternatívája. Simon szerint a devizahitelesek problémája is állandóan napirenden lesz, mert az Orbán-kormány nem az igazán rászorultakon, hanem a tehetősebbeken segített. Elmondta: ha 2014-ben kormányra kerül az MSZP, márpedig biztos abban, hogy a szocialisták fontos szereplői lesznek a kormányváltásnak, visszaadják az önkormányzatoknak az iskolafenntartói jogot, hogy helyben dönthessenek a helyhatóságok és a településen élők ebben a fontos kérdésben.

Az agráriumról szólva azt hangsúlyozta, ha kormányra kerülnek, 5 százalékra csökkentik a jelenlegi 18, illetve 27 százalékról az alapvető élelmiszerek áfáját. Megjegyezte: Romániában nemrégiben csökkentették az alapvető élelmiszerek áfáját 9 százalékra. El lehet képzelni, hogy ez mit jelent, jelenthet majd a határvidéken – fogalmazott. A politikus szerint egzisztenciálisan és politikailag is szétszakadt az ország: szegényekre és gazdagokra – úgy vélte az átalakult társadalomszerkezetben az arány 80-20 százalék –, valamint jó és rossz magyarokra. Hangsúlyozta: a kormányzat szerint az a jó magyar, aki elfogadja az autokratikus vezetési módot, amiért – jegyezte meg a politikus – cserében a klientúra tagja lehet. Ma az számít rossz magyarnak, aki tiltakozik a demokrácia lábbal tiprása ellen. Szerinte a jó és rossz magyarok arány 30-70 százalék.

Elmondta: még az idén elkészül az MSZP alternatív gazdaságpolitikai programja, megválasztják a választókerületi felelősöket és frissítenek a párt arculatán. Simon szerint az új korszak 2014-ben kezdődik, Orbánék csak lezárják a rendszerváltás óta tartó időszakot.

Olvasóink írták

 • 8. Tivadar 2012. szeptember 15. 08:52
  „3.Mozimasiniszta 2012.09.14. 09:47

  Ha hallgattal volna, bolcs maradtal volna!”
 • 7. Linka11 2012. szeptember 14. 15:50
  „-Ne dőljetek be mindennek ! Mindkét oldal mestere a kettős beszédnek ! Az elmúlt húsz év statisztikája ,hogy egy kormány sem volt aki az átlag Magyar érdekek mentén cselekedett volna !-Vagyis - eddig a mindenkori Magyar kormányok és mi Magyarok, az -kettő-! - Valami ujjat kell kitalálni mert különben rámegyünk !!!”
 • 6. Mozimasiniszta 2012. szeptember 14. 11:55
  „4.-es ! + 1 pont , és remélem a 2.-es is felfogja soraid lényegét...”
 • 5. szegedivagyok 2012. szeptember 14. 10:39
  „Csak hogy nem fognak kormányra kerülni.”
 • 4. cyt 2012. szeptember 14. 10:27
  „Én eddig - sajnos - csak azt tapasztaltam, hogy a szoclibesek mást mondanak (ígérnek), mint amit cselekszenek. Ez az élettapasztalatom egyelőre érvényben van S.G. esetében is. A szoclibes mindig, mindenben a polgári jobbközép ELLEN akar lépni, nem pedig egy olyan koherens jövőkép megvalósítására törekszik, amely az ORSZÁGNAK válik hasznára. Akik egyszer hazudozáson lettek rajtakapva, azoknak bizony nagyon sokat kell dolgozniuk azon, hogy ismét hinni lehessen nekik. A szoclib tábor ma még messzire van attól, hogy bármit is elhiggyen nekik az ember. Sőt, egyre távolodnak ettől.”
 • 3. Mozimasiniszta 2012. szeptember 14. 09:47
  „2.-es ! félelmetes, hogy Te ezt félelmetesnek tartod....bár a balfeli megélhetési rettegőknél ez nem ritka .”
 • 2. Tivadar 2012. szeptember 14. 00:01
  „1.Mozimasiniszta 2012.09.13. 18:34

  Felelmetes, hogy 2012-ben ilyen hozzaszolast ir valaki. Nagyon buta vagy!”
 • 1. Mozimasiniszta 2012. szeptember 13. 18:34
  „Ez az elvtárs(is), nemcsak rossz magyar , de a hazaárulók közül is a legrosszabb : nemzetáruló !
  legfőbb céljuk, eltüntetni még az országot is , bármi áron...de arra 14-ben sem kapnak lehetőséget !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pulz, Lechner és Vedres portréja a szegedi városházán

Három restaurált festmény került tegnap a szegedi városháza Lechner Lajosról elnevezett tanácskozó termébe a Fekete Házból. Tovább olvasom