Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Sineger Márta a Miss Alpok Adria megyei győztese

Szeged - Tizenkét lány versenyzett a koronáért a Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny Csongrád megyei döntőjén szombat este.

A szépségversenyt a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál programjában rendezték meg a Széchenyi téri színpadon. A lányok először utcai ruhában, majd fürdőruhában, végül pedig estélyiben vonultak fel.

A zsűri elnöke Rippel Ferenc artistaművész volt, a pontozók közt ült mások mellett Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a halfesztivál tulajdonosa, valamint Babinyecz Tímea 2010-es Miss Universe Hungary szépségkirálynő. A szépségek a Csongrád megyei nevezetességek közül választották ki a kedvencüket, amelyet néhány mondatban bemutattak. Így hallhatott a közönség például a mórahalmi bivalyrezervátumról, a Szegedi Vadasparkról, a Hősök kapujáról és a Hagymatikum Fürdőről.

Sineger Márta a Miss Alpok Adria megyei győztese. Fotó: Frank Yvette (galéria)A Facebook szavazást Tóth Nikolett nyerte, a második udvarhölgy Bonyhádi Anita, az első számú udvarhölgy Sineger Anna lett. A megyei döntőn Sineger Márta fejére került a korona. A lányok közül az első három helyezett sok-sok ajándék mellett egy-egy gyémántgyűrűt is hazavihetett.

1988-ban koronázták meg az első Miss Alpok Adria szépségkirálynőt. A szépségverseny Olaszországból indult. Ma már kilenc ország versenyzői szerepelnek. 2009-ben Zimány Linda is innen indult hódító útjára. Magyarországon minden megyében megválasztják a megye szépét, a lányok bekerülnek az országos döntőbe, onnan lehet kijutni a nemzetközi szépségversenyre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákosi viperák a Vadasparkban

Sziszegett és mart, amikor kézbe vette a képünkön látható rákosi viperát (Vipera ursinii rakosiensis) Halpern Bálint szombat délután. Tovább olvasom