Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Sinor Dénes hagyatéka az egyetemi könyvtárban

Szeged - Sinor Dénes, a bloomingtoni Indiana Egyetem professzora, a Közép-Ázsia-kutatás legmeghatározóbb és az egész világon elismert kutatója végrendeletében a Szegedi Tudományegyetemre hagyományozta páratlan magánkönyvtárának egy részét.
Ez a könyvgyűjtemény nemrégiben megérkezett Amerikából, és a nagyközönség számára is hozzáférhetővé vált az SZTE Klebelsberg Könyvtárában. Az SZTE Altajisztikai Tanszéke és a Klebelsberg Könyvtár ez alkalomból várja az érdeklődőket a gyűjtemény átadóünnepségére és egy konferenciára csütörtökön 11 órától a TIK II. előadótermébe. Az átadón beszédet mond Pál József, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese és Mader Béla, a könyvtár nyugalmazott főigazgatója, valamint Kempf Béla, a Keleti Gyűjtemény könyvtárosa. Ezt követően Róna-Tas András és Vásáry István akadémikus, valamint Ivanics Mária és Zimonyi István egyetemi tanár előadásait hallgathatják meg a résztvevők.

Olvasóink írták

  • 1. szentmihályi 2013. szeptember 13. 18:24
    „Melyik csütörtök??? Esetleg a jövő heti- szept. 19ei- csütörtök? Ha akkor lesz sanszos hogy nem tudok elmenni, mivel rokonnak is ekkor lesz a diploma átadója- igaz ő jubilál, 50 éve diplomázott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olvasás éjszakája

Szeged két könyvesboltja is csatlakozott az olvasás éjszakája idei országos programjához. Tovább olvasom