Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Sínre dőlt egy fa Szatymaznál, egész nap húszperces késések lesznek

Szeged - A leszakadt felsővezetéket ideiglenesen kipótolták. A Budapest-Szeged vasútvonalon a késések csökkentek, de a menetrend csak csütörtök hajnalban állhat helyre.
Ott ült reggel a vonaton, amikor a baleset történt?  Elkésett munkájából a fennakadás miatt? Esetleg lekéste a repülőt Ferihegyen? Írja meg nekünk tapasztalatait. Észrevételeiket várjuk az online@delmagyar.hu címen.
- Nem helytálló az értesülés, hogy nem tudtak volna elegendő pótlójárművet biztosítani - tudtuk meg. A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. Szegedről, Kiskunfélegyházáról és Kecskemétről is időben indította mentesítő járatait, megfelelően nagy kapacitással, ám a MÁV megoldotta a problémát, így már a déli órákban visszamondták az ezzel kapcsolatos igényt.

Korábban írtuk:

- A Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon ismét végig járnak a vonatok, így a késések csökkennek, de a felsővezeték-rendszer helyreállítása még tart, így a menetrend szerinti közlekedés csak csütörtök hajnalban állhat helyre - közölte a Mávinform szerda délelőtt.

Információink szerint a fa önkormányzati területről dőlt a sínekre. A MÁV tulajdonában csak a sín melletti 10 méteres terület van, a fa ezen kívül esett. Úgy tudjuk, a MÁV az önkormányzattal egyeztetve további veszélyes fák kivágását sürgeti.

Sínre dőlt egy fa Szatymaznál. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Azt is megtudtuk, hogy a Dakk Zrt. nem tud elég buszt biztosítani az utasok szállításához, s bár a leszakadt felsővezetéket ideiglenesen ptóolták, a teljes helyreállítás ideje alatt dízelmozdony fogja húzni a vagonokat Szegedtől Szatymazig, onnan a villany veszi át a vonatot.
Sínre dőlt egy fa Szatymaznál. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


- A legfrissebb szerint a helyreállítás elhúzódik, ma napközben mindenképpen korlátozásokra, késésekre kell számítani. A szegedi vonal egy szakaszán vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A késések akár egy, másfél órásak is lehetnek a Budapest–Szeged vasútvonalon - írta honlapján a MÁV-START Zrt.

Sínre dőlt egy fa Szatymaznál. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A Budapest-Nyugati pályaudvar és Szeged közötti, órás ütemben közlekedő InterCity vonatok helyett Kistelek és Szeged, a Kiskunfélegyháza és Szeged közötti, kétóránkénti ütemes menetrend szerint közlekedő személyvonatok helyett Balástya és Szeged között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az üzemzavar és a részútvonalon közlekedő vonatpótlók miatt akár egy, másfél órás késésekkel is számoljanak a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon utazók.

Korábban

Kidőlt egy fa Kiskundorozsma és Szeged között, emiatt szerda hajnal négy óra óta nincs feszültség a pályaszakasz felsővezetékében és ez késéseket okoz a Budapest-Szeged vasútvonalon - közölte az MTI-vel a Mávinform.
Az üzemzavar ideje alatt dízelmozdonyok, illetve pótlóbuszok szállítják az utasokat az érintett szakaszon, ahol akár 40 perces késések is lehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerleszállás a repedt kabintető miatt

A szegedi Földi Zoltán Hankusz Kálmán fotóriporterrel arra vállalkozott, hogy 30 nap alatt körberepüli a Földközi-tengert egy Kecskeméten gyártott repülővel. Tovább olvasom