Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Sínre került: új perspektíva a MÁV duális képzése

Sínre került: új perspektíva a MÁV duális képzése
A MÁV és a Dunaújvárosi Egyetem várta szerdán a továbbtanulni vágyókat a szegedi Nagyállomáson.
Sínre került Szegeden is a MÁV és a Dunaújvárosi Egyetem duális képzéseinek népszerűsítése. Az intézmény és a közlekedési vállalat, novemberben kötött együttműködési megállapodást a duális és kooperatív képzésekről.

A következő lépés pedig közös beiskolázási roadshow lett, aminek keretében január utolsó hetében az ország nagyobb városaiba is ellátogattak az egyetem és a MÁV-csoport munkatársai, így Szegedre is. A stratégia partnerségnek köszönhetően 2016/2017-es tanévtől a hallgatók részt vehetnek a duális képzésben.

A társaság nem titkolt célja, hogy az együttműködéssel hosszabb távon is biztosítsa a cégcsoport számára a magasan képzett munkaerő-utánpótlást. A felsőoktatási tanulmányok elkezdésével elkezdhetik a partnerek megismerését és megszerzett tapasztalataikkal megkönnyítik a munkaerő-piaci beilleszkedést.

"Sikeres volt a szegedi kitelepülés. Sokan érdeklődtek a gépészmérnök és a műszaki szakoktató szakjaink iránt, de a gazdálkodási és a kommunikáció képzések se maradtak ki az érdeklődők köréből." – mondta el Balogh Bertalan, a Dunaújvárosi Egyetem felvételi tanácsadója. Hozzátette: a duális képzések remek lehetőségeket nyújtanak a hallgatóknak, amit kár volna elmulasztani. Úgy gondolja a duális képzés egy nagyon jó oktatási forma, ahol a jövendőbeli hallgatók, az egyetem 21 partnerének egyikénél, mélyíthetik el a szakmai tudásukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárnák a Honvéd téri parkolóházat

Bezárnák a Honvéd téri parkolóházat
Bár olcsóbb parkolni a szegedi parkolóházakban, mint az utcán, mégsem használják az autósok. Tovább olvasom