Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Sírva ismerte be a pénzváltó kirablását a 19 éves férfi

Sírva tett vallomást a bíróságon az a 19 éves férfi, aki januárban fegyverrel rabolta ki az egyik Tisza Lajos körúti pénzváltót. Megtámadott áldozata sokkot kapott a férfi látványától.
Fegyveresen elkövetett rablással vádolja az ügyészség azt a 19 éves harkakötönyi férfit, akinek pere kedden kezdődött meg a Szegedi Járásbíróságon.

A fiatalember – ahogy írtuk – január 15-én délelőtt kirabolta a szegedi Tisza Lajos körút egyik valutaváltóját. A támadó berúgta az ajtót, megverte a bent tartózkodó nőt, majd pénzzel a zsebében futásnak eredt. A menekülő fegyverest a járókelők teperték a földre és tartották vissza a rendőrök kiérkezéséig a Hajnóczy utcánál. – A 19 éves férfi az interneten választotta ki magának a Tisza Lajos körúti pénzváltót: az említett napon Szegedre buszozott a nagyapja tulajdonában lévő gázriasztó fegyverrel, majd a valutaváltóhoz közeli téren egy épület beugrójában átöltözött, és a pénzváltóhoz indult. A pénzváltó két női alkalmazottját felszólította, hogy nyissák ki az ügyféltér és a kassza közötti üvegajtót, amire azok nem voltak hajlandók. A vádlott ekkor elővette a pisztolyt, amelyet meglátva az alkalmazottak az asztal alá bújtak, és telefonálni próbáltak. A vádlott az ajtóba rúgott, az kinyílt, a pisztollyal többször fejen ütötte az egyik alkalmazottat, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és erősen vérezni kezdett. A két nő ezt követően a további bántalmazásoktól tartva az utcára menekült, ott segítséget kértek, közben kívülről tartották az üzlet ajtaját, hogy a vádlott ne tudjon elmenekülni. A vádlott ezalatt a pénzváltó kasszájából mintegy 2,2 millió forintot vett magához, majd az ajtót kívülről tartó alkalmazottat ellökte, és elmenekült. A járókelők azonban elfogták, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A vádlott a bíróság előtt nem tudott magyarázatot adni a történtekre, úgy fogalmazott, nem is volt igazán szüksége a pénzre, tettét azonban beismerte, miközben többször elsírta magát. Meghallgatták a valutaváltó két alkalmazottját is: a gázpisztollyal fejen ütött nő a férfi látványától már a bíróság folyosóján sokkot kapott, vallomását szintén sírógörcsök között tette meg. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte a férfira, a bíróság pedig elrendelte elmeorvos-szakértői vizsgálatát – az ügyben várhatóan júniusban hoz ítéletet a bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leona luxusselyemkendői Londonban

Lengyel Leona szegedi divattervező selyemből készült luxuskendőivel meghódította Londont, az arab… Tovább olvasom