Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

SMS-t küld a földhivatal

Szerződő ügyfeleinek SMS-t vagy e-mailt is küld a földhivatal, ha azt észleli, hogy azok tulajdoni lapjának adataiban változás következhet be. A szolgáltatást tegnap vezették be, és a lakásmaffia letörését remélik tőle.
A lakásmaffia jellegű bűncselekmények során általában az történik, hogy az ingatlant tulajdonosának tudta nélkül adják el. Az akcióról a mit sem sejtő magánszemélyek eddig csak akkor szereztek tudomást, ha a földhivatal bejegyezte a változást, és erről értesítést küldött. A tulajdoni lapok elleni támadásokat a földhivatalok a legmodernebb eszközökkel próbálják meg visszaszorítani: hétfő óta szerződésben vállalják, hogy az ügyfeleket SMS-ben, e-mailben, vagy mindkét formában értesítik, ha „mozgást" észlelnek a tulajdoni lapon.

Micsik Zoltán, a Csongrád Megyei Földhivatal vezetője elmondta: a rendszer 24 órán belül értesítést küld minden olyan kérelem beérkezéséről, amelynek nyomán széljegyet helyeznek el az ingatlan tulajdoni lapjára, avagy amiatt később változás következhet be. Egy ilyen kérelem szólhat a tulajdonjog változásáról, valamilyen szolgalom bejegyzéséről, vagy annak törléséről.

A magánszemélyek bármelyik ügyfélszolgálaton és több ingatlanra is megköthetik az éves szerződést, amelynek díja négy SMS-értesítés esetén nettó 2500, míg ötven darabnál 3400 forint. Micsik Zoltán hozzátette: már tavaly szeptember 15-én elindult a változásfigyelési szolgáltatás, de első lépésként csak az úgynevezett Takarnet országos földhivatali számítógépes rendszer felhasználói, cégek, intézmények, ügyvédek élvezhették annak előnyeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korai lenne a garantált bérminimum?

Kormányrendelet írja elő a vállalkozóknak , hogy a minimálbér mellett a garantált bérminimum… Tovább olvasom