Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Sok a beteg, rühes határsértő

Csongrád megye - Egészségügyi áteresztő pontot adnak át pénteken a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen.
Csongrád megye déli határszakaszán naponta több száz határsértőt fognak el a rendőrök és a polgárőrök, akik számos távoli országból próbálnak Nyugat-Európába jutni a jobb élet reményében. Idén már a tízezret is meghaladta a feltartóztatott migránsok száma a megyében, akik közül sokan betegen, rühesen érkeznek Magyarországra.

– Nagyon súlyos fertőző betegség eddig nem fordult elő a határsértők között. Az ebolának szerencsére nincs realitása, a betegség lappangási ideje 2–21 nap, a migránsok pedig hónapokkal, évekkel ezelőtt keltek útra – nyugtatta meg a rendőrség egyik orvosa az embereket egy algyői lakossági fórumon, amit a nagyfai menekülttábor megnyitásával kapcsolatban tartottak a múlt héten. Ugyanakkor megerősítette, hogy a több ezer kilométert megtevő migránsok között valóban sok a beteg, akiket alaposan meg kell vizsgálni, és gondoskodni kell a fürdetésükről is. Lapunkban nemrég jelent meg egy fotó, amelyen egy tetőtől talpig fehér, sterilnek látszó ruhába öltöztetett férfit kísértek védőmaszkos rendőrök a Moszvkai körúton, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Centrumához vitték. Kiderült, hogy a határsértőket fürdetni vitték a szeretetszolgálathoz, ugyanis a kirendeltség korábban nem rendelkezett alapos tisztálkodáshoz szükséges helyiséggel.

Az egészségügyi áteresztő pont átadásával párhuzamosan egy fürdetőkonténert is átadnak a kirendeltségen; ezután már nem kell a fenti módszerrel szállítani a migránsokat. A határsértők ellátását a rendőrség egyedül nem győzi: a szeretetszolgálatok élelmiszert és ruhaneműt gyűjtenek a migránsoknak, és lejárat előtti különféle gyógyszerek is szép számmal érkeznek a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi csodák a szegedi belvárosban

Pénteken kinyit a két karácsonyi vásár, vasárnap meggyújtják az adventi koszorú első gyertyáját, hétfőtől indul a Dugonics téren lapunk és a Rotary közös, jótékonysági rendezvénye is. Tovább olvasom