Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Sok izgalmat ígér a REÖK őszi kínálata

Szeged - Szobaszínházzal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, képzőművészeti közönségtalálkozóval, könyvbemutatókkal várja a látogatókat ősszel a REÖK.
Bár a nyári fesztiválszezon lezárult, az idei szabadtéri játékoknak vége, nem maradunk kultúrprogram nélkül szeptembertől sem. A REÖK-ben folytatódik minden olyan szemnek és fülnek való csemege, amelyet méltán szeretett meg a közönség az elmúlt években.

Ebben a hónapban újraindul a REÖK Gyerök Kör: Ale Ildikó múzeumpedagógus vár minden olyan képzőművészet iránt érdeklődő gyermeket óvodástól általános iskolásig, aki el szeretne mélyedni – játékosan – az éppen aktuális kiállítások alkotásaiban. A kreatív műelemzéseket most is rajzos foglalkozások egészítik ki.

Két könyvbemutató is terítékre kerül szeptemberben: Cseke Péter többek között Buday Györgyről szóló kötetét ismerteti, amely így témájában kapcsolódik a szegedi grafikusművész jelenlegi REÖK-beli kiállításához. Pintér Tibor pedig Kereten kívül című kötetéről beszélget.

Győrffy László alkotása, A groteszk anatómiája is Bodnár Zoltán magángyűjteményének részeként látható a REÖK-ben.
Győrffy László alkotása, A groteszk anatómiája is Bodnár Zoltán magángyűjteményének részeként látható a REÖK-ben.

A nyári Dóm téri színházi programot az őszi, téli és tavaszi időszakban kiegészítő szobaszínházi, intimebb teret igénylő vendégelőadásokra már a következő hónaptól lehet számítani a Reök-palotában. Egyelőre fedje izgalmas homály a fellépők kilétét, annyi bizonyos, hogy országos hírű, kiváló művészeket lát vendégül a REÖK.

Októberben rögtön berobban a színházi kínálatba egy érces hangú, igen karizmatikus művész, aki visszatérő kedves látogató Szegeden, nyáron a Dóm téren is fellépett. Őt követi két elbűvölő színésznő, egyikük egy ismeretlen, hajléktalan asszonyt formál meg, másikuk épp ellenkezőleg: egy közismert, szeretett dívát varázsol elénk. A programokról bővebben tájékozódni a www.reok.hu honlapon lehet.

Hundertwasser: már csak pár hétig

Szeptember 25-éig látható a Hundertwasser-kiállítás, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb REÖK-tárlata. A nyári időszakban több külföldi csoport is meglátogatta a csupa szín anyagot, például finn és katalán turisták. „Fantasztikus kiállítás, egy zseni tündöklése" – írja egy lelkes magyar látogató. Az osztrák művész alkotásai mellett izgalmas válogatást ad Bodnár Zoltán Meditációs tárgyak című magángyűjteménye, amely kortárs magyar és távol-keleti művészek képeit és plasztikáit mutatja be. A gyűjtő izgalmas utazásai során szerezte be az alkotásokat, amelyekről szeptember 20-án mesél az érdeklődőknek egy közönségtalálkozó során. A két nagyszabású tárlat mellett Buday György grafikái és a PORT.hu Színpadképek kiállítása továbbra is várja az érdeklődőket.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 író köszönti a Bizottságot

24 magyar író – köztük több Csongrád megyei, szegedi kötődésű – olvassa fel a Bizottság nevű underground zenekarhoz és a nyolcvanas évekhez kötődő írását. Tovább olvasom