Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Sokaknak álom marad a 10 milliós állami támogatás

Sokaknak álom marad a 10 milliós állami támogatás
Csongrád megye - 180 napos munkaviszony, büntetlen előélet, a három gyerekre és új lakáshoz járó támogatáshoz pedig legalább 2 éves társadalombiztosítás szükséges - derült ki a kormány legújabb családtámogatási rendszeréről az év végén.
A lakásépítési támogatás összege nem csak a háromgyermekeseknek nőtt. Az egy-, kétgyermekesek is 10 százalékkal többet igényelhetnek január elsejétől, a korábbi energiaminősítési szorzókat és a legfelső négyzetméter korlátokat kivették a rendeletből.

Ami nem változott: a lakás vételára négyzetméterenként legfeljebb 350 ezer forint lehet, ezen belül területi értékhatárok is érvényesek maradtak. Eszerint Szegeden legfeljebb 25 milliós, vidéki városokban 19 milliós, kisebb településeken pedig 16 milliós házakhoz kérhető a támogatás. Új gyerekre csak házaspárok kérhetik a CSOK-ot, feltétel, hogy az egyik szülőnek 40 év alattinak kell lennie.

Azok, akik adóslistára kerültek, lemondhatnak a 10 milliós támogatásról. Az országos nyilvántartás szerint a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) szereplő lakossági adósok száma a 2010. év végi mintegy 1,4 millióról négy év alatt 1,9 millió közelébe került, 2015 márciusában a fennálló lakossági mulasztások száma 1 millió 813 ezerre esett vissza.

Ki kaphatja meg a kamattámogatott 10 milliós hitelt? Milyen lakást, házat lehet majd Szegeden és a megyében venni? Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozunk a jövő hétfőn folytatódó heti cikksorozatunkban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontfaragás tölti ki Kónya István életét

Csontfaragás tölti ki Kónya István életét
Nyugdíjas elfoglaltságnak találta ki a csontfaragást négy éve a szegedi Kónya István. Tovább olvasom