Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Sokaknak csak a zene jutott

Több száz kilométer utazásra is rászánták magukat a színházkedvelők, hogy megnézzék a Rómeó és Júlia előadását a szegedi szabadtérin. A nepperek többszörös áron adták a belépőket. Akinek nem jutott, kívülről „hallgatózott".
A balatonszentgyörgyi Navrasics család mégis kapott jegyet az előadásra Fotó: Schmidt Andrea
Óriási tömeg hömpölyög a Dóm tér környékén: a Rómeó és Júlia premierjére alighanem négyezernél többen lennének kíváncsiak. Csakhogy a musicalre már hónapokkal korábban elfogyott az összes jegy, így akik a pénztárnál reméltek belépőt, hoppon maradtak. Sokan a kapukon kívül hallgatóztak, nekik „csak" a zene jutott.

– Verdi Nabuccóját már láttuk, nagyon tetszett – mondta Gazdag Józsefné, aki a férjével Makóról érkezett. A Rómeó és Júliára ajándékba kapták a jegyet. A csütörtöki főpróba nagyon tetszett a mellettük ülő budapesti rádiós újságírónak, ő kimondottan a darab kedvéért utazott majd kétszáz kilométert.

– Mindenképpen meg akartam nézni a musicalt – a francia előadást már láttam, kíváncsi voltam a magyarra is. Csütörtökön este láttam a főpróbát, nagyon tetszett a „csikócsapat", így ma is visszahúzott a szívem – mondta Tuscher Tünde, aki végül is a könyvtár előtti padon ülve hallgatta a darabot. Nála szerencsésebb volt a Győr-Sopron megyéből érkezett baráti társaság – egyikük Fertődről 350 kilométert utazott a musical kedvéért.

– Meglehetősen nehéz volt jegyet szerezni, színházi vonalon próbáltunk belépőhöz jutni, végül is sikerrel – mondta a négytagú baráti társaság
A jegy ára

Többektől hallottuk a Dóm téren: a jegyüzérek két-háromszoros áron adják a belépőket. Találtunk is egy fiatalembert, aki azt mondta: megbetegedtek a szülei, így kénytelen eladni a jegyeket. A mesét nem hittük el, mert legalább tíz belépőt szorongatott a markában. Akkor pedig már végképp gyanakodtunk, amikor azt mondta, az ötezer forintos jegy darabját „a nagy érdeklődésre való tekintettel" tízezerért adja, de kilencre lealkudhatjuk. Mi nem vásároltunk, de az érdeklődés valóban nagy lehetett: 9 óra előtt pár perccel egy oszlop mögül figyeltük, ahogy megválik az utolsó jegytől, majd a pénzt a zsebébe gyűrve elégedetten távozik.  
szószólója, Sashegyi Éva, aki Gorgosovits Ritával és Sári Attilával együtt Győrből, míg Horváth Eszter Fertődről jött Szegedre. A beléptető kapun túl öltönyös idegenvezető magyarázta csoportjának: a jegyeket mindenki tartsa magánál, a jegyszedők majd megmutatják, merre van az ülőhely. Zalaegerszegről egy egész busznyi turista jött a premierre – ahogyan számoltuk, távolság tekintetében ők voltak a csúcstartók: 390 kilométert tettek meg Szegedig. – Eredetileg Ópusztaszerre akartunk kirándulni – mesélte Devecserné Kovács Anna –, de az utazásszervezőnél csak olyan ajánlatot kaptunk, amely magába foglalta a Rómeó és Júlia előadását is, aminek nagyon örülünk – tette hozzá az asszony.

A jegypénztár előtt csalódottan várakozott a balatonszentgyörgyi Navrasics család. – Szegedre mindenképpen jöttünk volna ezen a nyáron a gyerekekkel együtt, mert én már sokszor jártam itt, és szép emlékek kötnek a városhoz – mondta Navrasicsné Kiszling Judit. – Az időpontot a darab és a premier határozta meg. Jegyet nem tudtunk elővételben venni, arra gondoltunk, hogy itt vásárolhatunk, vagy valakitől itt az előadás előtt átvesszük. A jegyüzérektől viszont nem akartunk vásárolni.

A Balaton Szegedtől legtávolabbi pontjáról érkezett tanárnő a férjével, Navrasics Endrével, és a gyerekekkel, Judittal és Rékával még sokáig álldogált a pénztár mellett. Előadás kezdete előtt néhány perccel boldogan mesélték: valami csoda folytán sikerült négy jegyet szerezniük – a hivatalos áron. Hogy honnan, azt nem árulták el. Amikor felcsendült az előadás kezdetét jelző első fanfár, boldogan léptek be a kapun, hogy megkeressék helyüket a Párma szektorban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A meggondolatlan megrendelő duplán fizet

Apróhirdetésekben, szórólapo- kon, név nélkül, pusztán egy mobiltelefonszámmal hirdetik magukat… Tovább olvasom