Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Sokan bringáznak a Csonkába télen is

Szeged - Egy átlagos téli napon körülbelül 30 bicikli áll a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Csonka János Tagintézménye előtt. Tavasztól ez a szám megtöbbszöröződik.
Kerékpárosbarát munkahely címet kapott az iskola a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól néhány napja.

– Bő három és fél éven keresztül Forráskútról jártam be bringával. A napi edzés megvolt. Most már beköltöztem Szegedre, de így is tekerek, amikor az időjárás engedi – mondta az egyik legaktívabb biciklis diák, Szandai Szabolcs, aki korábban a Szegedi Kerékpáros Sport Clubban versenyzett. A tanárok is szeretnek tekerni a Csonkába: Csala Tibor igazgató Újszeged „másik végéről", Kondacs Zoltán angoltanár Móravárosból gurul nap mint nap a munkahelyre. Van, aki Gyálarétről vagy Alsóvárosból bringázik télen-nyáron.

A tanárok is szívesen tekernek a kerékpárosbarát suliba. Fotó: Schmidt Andrea
A tanárok is szívesen tekernek a kerékpárosbarát suliba. Fotó: Schmidt Andrea

– Másodszor pályáztunk tavaly a kerékpárosbarát címre, amelyet mostantól egy évig viselhetünk. Az oklevélen kívül egy ajándék kerékpárt is kaptunk, mert kategóriagyőztesek lettünk a közintézmények, nonprofit szervezetek között – hallottuk Csala Tibortól. A Csonkánál szeretnék duplájára bővíteni a biciklitárolókat, már meg is tervezték ezt. Olyannyira szeretnek két keréken közlekedni, hogy nyaranta túráznak is Bába Károly földrajz–történelem szakos tanár szervezésében. Tavaly a Tisza-tó környékén jártak, előtte a Balatont biciklizték körbe. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forrónaci is indult! Kiscsillagokat kerestek Szegeden

Csillagokat kerestek tegnap Szegeden. Az RTL Klub tehetségkutatójának válogatója érdekében sokan mondtak le a vasárnapi ebédről. Tovább olvasom