Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Sokan segítik Ákosékat

Szeged - Laminált parkettát, bébiételt és pelenkát is kapott a Szoboszlai család – cikkünk után rengeteg felajánlás érkezett az egyéves, leukémiás Ákos javára. Önzetlen segítőknek köszönhetően a héten elkezdődhet a lakásfelújítás is, hogy az őssejtkezelésről hazaérve biztonságos környezet fogadhassa a kisfiút.
Néhány nap alatt rengeteg felajánlás érkezett a Lapcom Média Alapítvány támogatottjaként bemutatott Szoboszlai családnak. Mint azt megírtuk, az egyéves Ákos minden bizonnyal már leukémiával született. Fél éven keresztül kapott kemoterápiás kezelést, majd az áttétek miatt agyműtétet is kellett végezni rajta. Mivel betegsége nem jól gyógyítható, az orvosok az egyetlen esélyt az őssejtkezelésben látták. Jelenleg édesanyjával együtt a Szent László Kórház pár négyzetméteres steril boxában éli mindennapjait: megkapta az őssejteket, és most várják, hogy beinduljon a saját sejtek termelődése. Május végén hozhatják haza Ákost a szülei, addigra teljesen steril környezetet kell teremteni számára, így a lakásfelújítás halaszthatatlanná vált.

Két család közösen vásárolt Szoboszlaiéknak laminált parkettát. Fotó: Karnok Csaba
Két család közösen vásárolt Szoboszlaiéknak laminált parkettát. Fotó: Karnok Csaba

Készpénzt továbbra is gyűjtünk. A család számára továbbra is várjuk a készpénzes felajánlásokat. A Lapcom Média Alapítvány számlaszáma: 12096705 - 01312657 - 00200005. Információs telefonszámunk: 30/830-6452. Alapítványunknak nincs működési költsége, munkatársaink társadalmi munkában vállalták az ezzel kapcsolatos feladatokat. A számlára érkező adományokat tehát teljes egészében átadjuk a családnak.
A kisfiú története sokakat megindított: alapítványunk információs telefonja napokon keresztül folyamatosan csörgött. A legtöbben a lakásfelújításban segítettek volna nekik: a festést, villanyszerelést és a lakás teljes fertőtlenítését többen ingyen elvállalták. Egy makói nő légtisztító berendezést ajánlott fel a családnak, az UTC Futsal Team csapata pedig a hétfői, Gödöllő elleni bajnoki meccsén gyűjtést rendezett. Több ládát helyeztek ki a város különböző pontjain: többek között a Vitéz utcai nyomdában és a MLSZ Csongrád megyei igazgatóságán is lehet adakozni nekik. Alapítványunk közreműködésének köszönhetően pedig a HIPP is támogatja a családot biobébiételekkel- és -bébiitalokkal, amelyek hozzájárulnak a beteg gyermek egészséges táplálásához.

Szoboszlaiékat közvetlenül is többen megkeresték. Az édesanya gimnáziumi osztálytársai 60 üveg bébiételt vásároltak, volt, aki pelenkát vitt a családnak, a röszkeiek pedig – a településen lakik az egyik nagymama – készpénzt gyűjtöttek.

– A burkolatcsere sem jelent már problémát, két család ugyanis közösen megvásárolta nekünk a szükséges lamináltparketta-mennyiséget. Én kértem, hogy felezzék meg a költségeket, mert kisgyereket nevelnek ők is – mesélte Szoboszlai László, aki nagyon hálás mindenkinek, aki segítette őket. – Az elmúlt hónapokban megtettünk mindent, ami önerőnkből tellett, de be kell vallanom, lehetőségeink végére értünk. A bankszámlánk most már mínuszban van.


A család minden tartalékát felemésztette a kisfiú betegsége. A gyedet teljes egészében elviszi a lakáshitel-törlesztés, így az édesapa műtősasszisztensi fizetéséből élnek. Ebből kell két háztartást fenntartani, hiszen az édesanyának a fővárosban is fizetnie kell a szállásért és az étkezésért. Nem kevés költség az utazás sem, hiszen az apuka, amint tud, szintén utazik a fővárosi kórházba. Ákosnak pedig van egy testvére is, aki jelenleg a nagymamánál, Kelebián lakik – őt is rendszeresen meglátogatja.

– Alig több mint egy éve még azt gondoltuk, hogy megvan mindenünk, ami kellhet a boldogsághoz: lakás, autó, egy kislány és egy kisfiú – mesélte Szoboszlai László. – Aztán ez az idill egyik pillanatról a másikra odalett. A család teljesen széthullott. És mégis: a segítőinknek köszönhetően a héten elkezdődhet a lakás felújítása, amelyben hamarosan újra együtt lehetünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülők vesznek játszóteret az óvodának

A régi csúszdákat és mászókákat az új szabvány miatt le kell bontani. Tovább olvasom