Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Sokcsillagos szegedi hotelek – gondozatlan környezetben

A Novotel és a Dóm Hotel kapott négycsillagos minősítést a szegedi szállodák közül. Környezetük azonban legföljebb egy csillagra méltó. A Glattfelder tér felújítását a város, a Dóm Hotel melletti részt a magántulajdonos tervezi.
A Glattfelder téri szökőkútat valószínűleg teljesen újra kell építeni. Fotó: Frank Yvette
Szemét, töredezett padok, rozzant szökőkút. A Glattfelder tér fontos csomópont a városban, de a kis park ma már nem vonzza a sétálókat. Pedig itt áll a város egyik meghatározó szállodája, a Novotel. A négycsillagos szálló előtti parkot, a rozoga ifjúsági házat és a belvárosi panelházakat látják először a vendégek. Pedig a közelben lévő, szépen helyreállított Szent György tér vagy a Stefánia mutatja: az ápolt zöldterület teszi igazán kellemessé a várost.

A másik szegedi négycsillagos, a Dóm Hotel egy kis közbe eldugva épült föl, egy, a környezetétől idegen magas ház tövében. Körben a hámló vakolatú Fekete Ház, az egykori játszótér helyén maradt sivár terület, a Sörkertnek helyet adó gödör, a rozoga burkolatú kis Bajza utca. A szálloda azonban láthatóan már most is gondozza, szépíti közvetlen környezetét: növényeket telepítettek, kis kerthelyiséget alakítottak ki.

Forró Mariann szegedi főkertész kifejtette: a Glattfelder tér teljes megújítására most készülnek a tervek. Rendszeresen egyeztetnek a tervezővel, egyelőre még nem tudni mennyiért szépülhet meg a tér. Egy biztos: megvizsgálták a szökőkutat, és kiderült, olyan rossz állapotban van, hogy valószínű teljesen újat kell építeni.

A Dóm Hotel környékére meg már elkészültek a kertészeti tervek, igaz, az csak közvetlenül a szálloda környékét érinti. A tervezést és a kertépítést is a szálloda vállalná magára – mondta a főkertész. A hotel környékén díszburkolatot építenek – tette hozzá –, a magas ház tövében pedig műalkotás számára alakítanak ki kedves kis bemutatóterületet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi városházán nincs felelős?

Kódolva volt, hogy csődhelyzetbe kerül a szegedi rendelőintézet – állítják ellenzéki… Tovább olvasom