Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Sokféle stílus lesz a Dóm-dixie gálán

Sokféle stílussal találkozhat a közönség holnap este a szabadtérin az idei Dóm-dixie gálaesten, amelynek a népszerű médiasztár, Szulák Andrea lesz az énekese és műsorvezetője. A koncertre egyelőre a jegyek felét sem adták el, de bíznak benne, hogy sokan az utolsó pillanatban kapnak kedvet.
Az amerikai klarinétvirtuóz, Allan Vaché és Szulák Andrea is fellép a koncerten
A dixie-muzsika szerelmeseit idén is változatos műsorral várják holnap este a hagyományos Dóm téri gálaestre. A két szegedi házigazda, a Molnár Dixieland Band és a Storywille Jazz Band mellett többen is fellépnek. A szervezők a különféle zenei irányzatokból táplálkozó műfaj sokszínűségét igyekeznek bemutatni, ezért mindegyik csapat csak ízelítőt ad repertoárjából. Az est egyik sztárvendége, Szulák Andrea nemcsak a két szegedi zenekarral énekel majd, hanem a különleges zenei világot képviselő Hot Jazz Banddel is fellép. Az idén húszéves formáció egyéni stílust képvisel: a '20-as, '30-as, '40-es évek, vagyis a korai dzsessz, a swing és a dixieland kel életre tolmácsolásukban. A blues-muzsikusként ismert Ferenczi György énekel, szájharmonikán és hegedűn is játszik majd. A krakkói Jazz Band Ball Lengyelország egyik legjobb szving- és dixie-zenekara, akik valóságos showműsorral szokták meglepni a publikumot.

Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetőjének közvetítésével Orlandóból érkezik Allan Vaché, az a népszerű amerikai klarinétvirtuóz, aki annak idején egy formációban szerepelt Bobby Hackettel, Lionel Hamptonnal, Clark Terryvel. Invenciózus stílusa, virtuozitása, könnyed játékossága hangszere igazi nagymesterévé avatja, s teszi egyben a szvingkorszak nagy klarinétosainak, Benny Goddmannek, Artie Shaw-nak méltó örökösévé.

Szulák Andrea örömmel fogadta a szegedi Dóm-dixie gálára szóló fölkérést, mert fontosnak tartja, hogy nemcsak a gálaest háziasszonyaként léphet színpadra, hanem énekesként is. A tévés szereplései miatt kissé elhomályosult a nézőkben az előadóművész képe, ezért szívesen énekli majd a műfaj örökzöld slágereit. A dixie világa nem idegen számára, hiszen a Benkó Dixielanddel is fellépett már. A szórólapokon Gregor József neve is szerepelt még, ám Kossuth-díjas basszistánk máshol próbál, és csak a Muzsikáló Udvar vasárnapi és a hétfői koncertjeire tud visszajönni Szegedre.

Ahogyan az a Dóm-dixie gálákon már megszokott, a zenekarok cserélgetik majd tagjaikat, beszállnak a közös muzsikálásba, és igazi örömzenével zárják az estét. Mint megtudtuk, egyelőre alig 1400 belépőjegyet adtak el a gálára. A főszervező, Háló Pál, a Storyville vezetője abban bízik, a korábbi évekhez hasonlóan sokan az utolsó pillanatban kapnak majd kedvet a koncerthez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vedlenek a szegedi utcanévtáblák

Római körút helyett „Kapisztai", Mátyás tér helyett „Temesváry" – olvashatjuk… Tovább olvasom