Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Sole-Mizo: új joghurtok

Szeged - Az Új Széchenyi-terv támogatásával, több mint 1 milliárd forintos beruházással az egészségtudatos vásárlóknak szánt termékeit bővíti a Sole-Mizo Zrt. – áll a vállalkozás közleményében.
A cég 480 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert: speciális, új savanyított tejtermékeket fejlesztenek ki, amelyeket belföldön és külföldön egyaránt értékesítenek. A kutatás eredményeként a joghurtféleségek probiotikus élősejtszáma nő majd jelentősen, egyúttal csökken a gyártás során felhasznált adalékanyagok és a cukor mennyisége. A Bonafarm-csoporthoz tartozó, szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. nettó árbevétele 2012-ben meghaladta a 40 milliárd forintot, ennek mintegy negyedét adta az export. A cég mérleg szerinti vesztesége 526 millió forint volt tavaly. A Sole-Mizo Szegeden, Bácsbokodon, Csornán és Marcaliban több mint 1000 embert foglalkoztat: a 4 üzemben évente több mint 200 millió liter tejet dolgoz fel. A cégnek Romániában és Szerbiában leányvállalata működik.

Olvasóink írták

  • 2. nobody13 2013. július 05. 06:13
    „Joy, én nem drágának, inkább középkategóriásnak mondanám. Viszont finomak, és sokkal kevesebb benne a káros összetevő, mint a többiben, beleértve a nagynevűeket is. Én pl. egyedül a Sole-Mizo folyékony termékeitől nem vagyok beteg. Az összes többi puffaszt és más emésztőszervi panaszokat okoz. Pedig jó sokat végigpróbáltam már... És ismerősökkel beszélgetve hasonló tapasztalatokat szereztünk. Úgyhogy amíg bírjuk, kitartunk mellette, ha nem tudjuk megfizetni, leszokunk a tejről.”
  • 1. joy 2013. július 04. 11:03
    „A Trappistán kívül nem készítenek normális sajtot, hiányzok a kemény, parmezánjellegű kínálatukból.
    Sajna drágák a Sole készítmények.
    :o(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis, városi gazkörkép

Hamarosan indul a parlagfűszezon, az allergiásoknak még van néhány hetük. Gazos, fás, elhagyott területet azonban már bőven találni a városban.
Tovább olvasom