Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Solve-gála a színházban

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház nyugdíjas dolgozóinak, művészeinek megsegítésére létrehozott Solve Alapítvány vasárnap 15 órától jótékonysági gálát rendez a kisszínházban.
– Harmadik alkalommal tartunk ilyen gálát, az igazgató úr hozzájárulásával meghívjuk színházunk Szegeden és a város környékén élő nyugdíjasait. Hetven kollégáról van szó, színészekről, énekesekről, táncosokról, háttérmunkásokról. Tavaly is nagyon jól érezték magukat, a gála remek alkalom a találkozásra is. A fiatal tehetségek mellett igyekszünk olyan művészeket is meghívni a műsorba, akik innen indultak, vagy itt fejezték be a pályafutásukat. A múlt évben Tiboldi Mária volt a sztárvendégünk, aki Szegeden kezdte művészi pályáját. Idén a színház egykori primadonnája, Török Vera művésznő lesz a vendégünk. Fényképek vetítésével, beszélgetéssel felelevenítjük a pályafutását. Színházunk fodrásza, Bodnár Gyurika lesz a házigazda és beszélgetőtárs, aki jól ismeri az idősebb művészeket is – mondja lapunknak a gála egyik szervezője, Vajda Júlia Liszt-díjas operaénekes, aki Solve Alapítvány kuratóriumának tagjaként Rácz Tibor színművésszel és másokkal állítja össze a műsort.

Fellép Bocskai István, Kelemen Zoltán, Kónya Krisztina, Kovács Éva operaénekes, Somló Gábor színművész, Nemes Roland tánckari művész, Iván Sára, Doszpod Kristóf, Szondi Tamás egyetemi hallgató, Natalia Gorbunova hárfaművész két növendéke, a Virtuózok döntőse, Tóth Bettina és Varga Patrícia. Zongorán kísér: Szilvási Katalin. A sokszínű műsorban operát, operettet, musicalt is hallhat a közönség.

– Manapság nem könnyű életben tartani egy ilyen alapítványt, főként az 1 százalékokból van egy kis bevételünk. Sokan nagyon kicsi nyugdíjból élnek, ezért nekik az a jelképes segítség is számít, amit mi adni tudunk.
Gyógyszerre vagy a havi gázszámla befizetésére talán elég egyszer. Ha anyagilag nem is tudunk többet segíteni, legalább a gálával szeretnénk örömet szerezni. Fontos, hogy érezzék, gondolunk és figyelünk rájuk – hangsúlyozza Vajda Júlia, aki a közönséget is várja vasárnap délután a kisszínházba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barokk fesztivál

Barokk hangverseny kevés van Szegeden, ezért szervezett a Filharmónia helyi irodavezetője, Finta János május 31-e és június 14-e között barokk fesztivált. Tovább olvasom