Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Solymos László: Egyre többen kerülnek utcára

Szeged – Mennyit keres? Van-e háziállata? Hogyan érezheti át a kerület problémáit Újszegedről? Olvasóink Solymos László alpolgármestert, a 17-es választókerület önkormányzati képviselőjét kérdezték.

Ami az interjúból kimaradt

Két olvasónk kérdéseire nem maradt idő az online interjúban, de Solymos László e-mailben megválaszolta azokat. Íme:

Török József:
Tisztelt Képviselő Úr! A Margaréta utcával kapcsolatban lenne két javaslatom - mi a véleménye róla? 1. Az utca lakó-pihenő övezet, ahol 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni. Ezért értelmetlennek látom a járdára kialakított kerékpárutat, ahol a környezet miatt sok kismama sétál babakocsival, kisgyerekével. Én kerékpáros vagyok, és jogsértően – ám életszerűen a közúton hajtok. Javaslom megfontolásra ezt a megoldást: nyugodtan mehetnének e szakaszon a biciklik a közúton, hagyjuk azt meg a sétálóknak!
2. A lakó-pihenő övezetben tilos az áthajtás, csak célforgalom megengedett. Ám a telefontorony alatt székelő cégek autói (s persze mások is) rendre itt száguldanak (!) keresztül, megspórolva két lámpát. Talán ha írna egy hivatalos levelet a cégvezetőknek, hogy ők maguk belső intézkedésként figyelmeztessék erre sofőrjeiket.

Solymos László: Az 1. kérdésre: A Margaréta utcai egyesített gyalog és kerékpárút forgalmával kapcsolatban nincs információ arra vonatkozóan, hogy a közelmúltban bármilyen baleset, vagy egyéb probléma felmerült volna fel. A Margaréta u. forgalmi rendje és ezzel együtt az egyesített kerékpárút fennmaradása felülvizsgálatra kerül a közeljövőben. A 2. kérdésre: A Margaréta utcai lakó-pihenő övezetben sajnálatosan tapasztalható gépjárművekkel történő szabálytalan áthajtás. A kérdéses útszakaszon a forgalom rendszeres ellenőrzését kezdeményezzük a Rendőrségnél, egyben megkeressük a kérdéses kommunikációs szolgáltató céget, hogy intézkedjen a kollégái felé a jogkövető magatartásra.

puli: Csongrádi sugárúton felépült üzletközpont (elektronikai outlet, patika, kínai üzlet) elől a Gáspár Zoltán utcától az Ág utcáig a tujasor kivágásra került vélhetően azért, hogy az üzleteket jobban lehessen látni a sugárútról. Ez a környék így sokkal zajosabb és porosabb lett. Kérdésem, hogy lehetséges-e ezeket újratelepíteni? Válaszát előre is köszönöm!
Solymos László: A kereskedelmi áruház előtti közterületi zöldfelület engedély alapján, az áruház létesítéssel kapcsolatban került átépítésre. 2013. év tavaszán megvizsgáljuk, hogy lehetséges-e növényzet telepítése a kérdéses közterületen.

* * *

Üdvözlünk mindenkit a mai online interjún! Vendégünk Solymos László, alpolgármester, a 17-es számú választókerület önkormányzati képviselője már itt van a szerkesztőségben. Hamarosan kezdődhet az interjú.

Solymos László:
Köszöntöm az olvasókat!

Torontál: Kedves László, családommal szívesen visszajárunk oda, nosztalgiázni, de már nem tudom ki a kisbolt üzemeltetője, ki a, balhés, rally-s az utcában és kik a törzsvendégek a tízes alatt. Ön tudja? Hogyan tudhatná az Északi város gondjait, problémáit átérezni, intézni úgy, hogy már több éve Újszeged legújabb, legszebb kertvárosi részében él?

Solymos László: 10 évig éltem a választókörzetben, akkor sem tudtam, hogy személy szerint kik a rendbontók az egyes kocsmákban, vendéglátóipari egységekben. Ezen dolgok kiderítése hatósági feladat, nem képviselői. Hetente többször megfordulok a körzetben, látogatom az önkormányzat intézményeit és fogadóórákat is tartok, alpolgármesteri fogadóórám is van havonta egyszer. Jövő hét csütörtökön lesz a következő.

KL: Mennyi pénzt költ a választókerületére? Számíthatunk még valami fejlesztésre ebben a ciklusban? Mire a legbüszkébb?


Solymos Lászlót Trogmayer Éva és Dombai Tünde kérdezte. Fotók: Schmidt Andrea
Solymos Lászlót Trogmayer Éva és Dombai Tünde kérdezte.
Fotók: Schmidt Andrea


Solymos László:
Éves szinten 3-4 millió forint közötti pénz áll rendelkezésemre a képviselői alapban, ennek nagy része közterület karbantartásra, járdajavításra, egynyári virágosztásra és parkosításra költhető. Kisebb része pedig rendezvényekre, például a 8 éve megrendezésre kerülő Kodály téri családi napra, valamint intézményi támogatásokra, óvodai családi napokra, mikulás rendezvényekre, karácsonyi ünnepségekre. Az elmúlt években a legnagyobb fejlődést a Kodály téren sikerült elérnünk, ahol ma már  a város egyik legnagyobb és legmodernebb játszótere van, ennek a karbantartása és folyamatos fejlesztése is rengeteg energiát felemészt egy évben. A következő években is szeretnénk a játszóteret tovább fejleszteni, de, ami ennél nagyobb léptékű, bízom benne, hogy a kormány tartja ígéretét és valóban lesznek óvoda felújításokra meghirdetett jó támogatási arányú uniós pályázatok, amelyekből talán a körzet három óvodájából legalább egyet sikerülhet felújítani.

Laci!: Nős vagy? Mennyit keresel? Van háziállatod?

Solymos László: Igen, 2003-ban nősültem. Fizetésem, közgyűlési határozat alapján, a polgármester fizetésének 90 százaléka, vagyis 599 ezer forint bruttó havonta. Nincs háziállatom.

Bandi: Csak kérdéseim vannak! Legutóbb amikor megtörtént a burkolatfelújítás a csongrádi sugárút lakó pihenő övezetében az 59 számtól a 69 tartó szakaszon miért nem készült a kukáknak beugró tárolóhely(mint a körtöltésen a tescoval szemben)? Vajon meddig parkolnak még tilosban? A másik ,ismerve a lakó-pihenő övezet parkolási szabályait vajon meddig kell még eltűrnünk(kerülgetnünk) a szabálytalanul az út szélén parkolókat az 59-és 63 szám előtti szervizúton? Az nem indok hogy nincsen elég parkolóhely ! Az inkább hogy nem az ablak alatt ! A harmadik kérdés : a kijelölt parkolókban mikor lesz felfestve szamárvezető vonal ,hogy a 3 autó helyén ne 2 parkoljon(Csongrádi-Gáspár sarok, Gáspár végig,bimbó végig, Agyagos ,Gáz utca végig, Ipolysor végig, Zsitva végig, Nyitra utca végig stb stb nincsenek az emberek tekintettel a másikra sehol sem sajnos) ?

Solymos László: Az autóvezetési kultúrát a KRESZ tanfolyamon illik elsajátítani. Az észrevételt köszönöm, a közterület felügyelőknek jelezni fogom, hogy sűrűbb járőrözésekkel ellenőrizzék a tilosban parkolókat.

Redergabi 1: Tisztelt Képviselő Úr! Több problémánk is lenne nekünk a Gáspár Zoltán utca környékén élőknek. Az utca lakó pihenő övezeti besorolásban van, mégis csak úgy száguldoznak erre az autók, motorosok. Soha egy rendőr nem jár erre.

Solymos László: Köszönöm az észrevételt, jelzem a tarjáni rendőrőrsnek.

Redergabi 2: A Gáspár Zoltán utcai tízemeletes aljában működő kocsma folyamatosan zavarja az itt élők nyugalmát. A kocsmában rendszeresen a kiabálások, ordibálások, tavasztól, őszig nyitott ablak mellett szeretnénk aludni, pihenni, de nem tudunk, mert az említett kocsmában őrjöngenek, ordibálnak az emberek. A környék kezd gettósodni! Panaszt is tettünk a rendőrségen, mivel fényes nappal részeg fiatalok molesztálták a környékbeli kisgyerekeket, anyukákat!

Solymos László: Több ilyen kis kocsmára, üzletre is érkezett panasz az elmúlt időszakban. A célravezető eljárás ebben az esetben a Polgármesteri Hivatal Általános Igazgatási Irodáján bejelenteni az esetet, miután a hatóság megvizsgálja a  működéi engedélyét a boltnak vagy a kocsmának és adott esetben korlátozhatja is a nyitva tartását.

Redergabi 3: A temető melletti kutyasétáltatós réten egyre több a drogos fiatal! Mikor lesz közös lakossági fórum a rendőrséggel, polgárőrséggel, közterület-felügyelettel közösen mint ahogy azt Kozma képviselőtársa tartott Makkosházán? Oda többen is elmentünk innen a mi környékünkről!

Solymos László: Sajnálatos módon országos probléma, hogy egyre több fiatal károsítja az egészségét alkohollal vagy egyéb tudatmódosító szerekkel. A rendőrség ezekben az ügyekben teszi a dolgát, lakossági fórumtól függetlenül is, de amennyiben igény merül fel rá, természetesen tartunk lakossági fórumot is.

Redergabi 4: Kóbor macskák örök visszatérő téma! Valamit kellene velük kezdeni, mert a Gedói, és Gáspár Zoltán utcai óvoda is tele van macskaürülékkel ami nagyon veszélyes a kisgyerekekre! Mikor járt utoljára erre a Gáspár Zoltán utca fele, mert mi itt lakók úgy érezzük nagyon elhanyagolja ezt a körzetét! Azt sem tudjuk, hogy mikor, és hol van fogadóórája! Válaszait köszönettel vesszük!

Solymos László: Az óvodai problémát az óvoda igazgatóság rendszeresen kezeli, sajnálatos módon pont a környéken lakók azok, akik a macskák etetésével az óvoda környékére szoktatják az állatokat. Fogadóórát a Kodály téren a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskolában vagy a Gedói Általános Iskolában szoktam tartani.Jövő hét csütörtökön, 16 órától a Kossuth Zsuzsa iskolában várom Önt. 

Marcsika: Mi lesz a Kukorica utca melletti beláthatatlan őserdővel?
Buha Istvánné: Kérem a képviselőt a Bartucz utca végén és a Piarista iskola háta mögötti kiserdő ritkítását kitakarítását, vagyis a Tesco melletti részt. Ezt még júliusra megígérték. Féltem az arra elhaladó gyerekeket. TSZ: Elegünk van a hajléktalanokból és a kóbor kutyákból a kiserdőben! Felháborító, hogy a mai cikkben egymásra mutogatnak, és a város közepén lévő erdőben nem lehet rendet csinálni. Bezzeg amikkor meg szavazni kell menni, de nagyon tudják hova forduljanak!

Solymos László: A helyzet az, hogy jogszabályok szerint tulajdonosként a DALERD kötelessége az erdő területének rendben tartása, az ottani szemét elszállítása (amennyiben nem fellelhető a szemetelő). Nagyon régóta probléma, hogy ebből a gyakorlatban jóformán semmi sem valósul meg. Egyébként ugyanez a helyzetmás, ugyancsak Dalerd-es erdővel is. Az elmúlt években képviselői alapom terhére több százezer forinttal támogattam az Erdészeti Szakközépiskola diákjainak szakmai gyakorlatát és ezért a diákok évi egy alkalommal kitakarították, rendbe rakták az erdőt. A hajléktalan kérdés országos probléma, az egyre nehezebb körülmények miatt egyre többen kerülnek az utcára és ezt a szociális ellátásokat megnyirbáló kormányzati politika is jelentősen befolyásolja. A Polgármesteri Hivatal az idén is felszólította a Dalerd-et, hogy takarítsa ki a tulajdonában, kezelésében lévő területeket. A közterület felügyelők sajnos - miután nem önkormányzati területről van szó - nem tudnak intézkedni az ott élőkkel szemben, de felhívják a figyelmüket, hogy vegyék igénybe az önkormányzati hajléktalanszállót. Sajnos, nem sok sikerrel. Nem is oly messze a Margaréta utca és a Csongrádi sugárúti tömbbelső között található egy kisebb erdős terület, ami önkormányzati tulajdonban van. A két erdő állapotát és tisztaságát össze lehet hasonlítani.

Csak engem érdekel: A Bálint Sándor utca Tesco melletti végéről miért felejtkezik el mindenki? Azt nem áthajtásra épült száguldozóknak, hanem szerviz útnak. Balesetveszélyes és tönkre teszik a teherjárművek!!!
Egy rókusi: Tisztelt Képviselő úr! A Tesco parkoló Bálint Sándor utcai bejárata sajnos egyirányú. Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség arra, hogy legalább a kerékpárosok számára kétirányú legyen? Jelenleg vagy magas szegélyen keresztül kell átemelni a kerékpárútra vagy a Tescot kell megkerülni, hogy Vértó környékére, Béketelepre vagy Makkosházára juthassunk haza. A magas szegélyen való átemelés tele kosárral / táskával elég kényelmetlen.


Solymos László:
A Bálint Sándor utca forgalmi rendjét a közút kezelője határozta meg, majd a lakossági észrevételek után szakbizottságként foglalkozott az üggyel a Városüzemeltetési Bizottság is és a szakhatósági-rendőrségi vélemények alapján úgy döntöttek, hogy a jelenlegi forgalmi rend felülvizsgálatára jövő tavasszal kerül sor. Egyébként a rendőrség rendszeresen ellenőrzi az utcában a forgalmat és méri a sebességet.

Tella: A Bimbó u. végén kellene a járdaszegélyt megemelni, hogy az autók ne parkoljanak a járdán rendszeresen. Ezért az óvodába igyekvő gyerekek ne kényszerüljenek az úttestre. Különösen veszélyes ez, mert a kanyar miatt a gépkocsivezetők csak az utolsó pillanatban látják meg a gyerekeket és a szüleiket az úton. Kérem vizsgálják meg reggel 7-9 és 16-18 között a problémát.

Solymos László: Meg fogjuk vizsgálni.

Név nélkül: Tisztelt Solymos Úr! Mit kíván tenni az Agyagos és Gáz utca élhetőségéért? A Gáz utcában levő kenyérgyárban állandósult a lisztszállítása alkalmával a csövek ütése! Szeretném, ha zajmérésekkel, majd azt követően valamilyen eljárással megszüntetnék a zajterhelést! Tervezik-e az Agyagos u. forgalmi terhelésének csökkentését? Ez úgy lenne megoldható, ha a Makkosházi krt. és József A. sgt-n kialakítanának egy körforgalmat, vagy megoldanák az említett kereszteződésben a krt-ról a jobbra kanyarodás és a sgt-ról a balra befordulás lehetőségét. Miután a városban másutt utcákat is képesek voltak lezárni (pl. Rókus, Újszeged ) ezek alapján a mi lakókörzetünk is megérdemelne egy kis odafigyelést.

Solymos László:
Kérem, pontosítsunk a fogadóórán.

Szegedbicaj Blog: Tisztelt Solymos László képviselő úr! A Margaréta utcában elég ramaty állapotú gyalog-és kerékpárút van, amelyen egy keskeny aszfaltsávra kényszerülnek a kerékpárosok, gyalogosok, miközben mellette lakó-pihenő övezet van, ahol a járművek legfeljebb 20 km/h-val mehetnek, és számítaniuk kell a gyalogosokra, kerékpárosokra egyaránt. Semmi nem indokolja a gyalogosok és a kerékpárosok elkülönítését, kérjük, hogy a gyalog- és kerékpárút megszüntetését szorgalmazni szíveskedjen.
Atomboy: Tisztelt Képviselő úr! Azt szeretném kérdezni, van-e mód arra, hogy a Telefontorony előtti szervizút a kerékpárosok számára kétirányú legyen? Sokan tekernek a menetiránnyal szemben, ami érhető, ugyanis így nem kell megállniuk sem a Tópart utcai, sem a Margaréta utcai lámpáknál, így sok időt takarítanak meg. Csupán 2 kiegészítő tábla kellene kitenni mindkét végére, illetve talán a parkolási rendet fordított halszálkásra kellene módosítani, vagyis tolatva kell beállni az épület előtti parkolóba. E kicsi lépéssel nagyot lépne körzete kerékpárosbarát megítélése.
Klárika: Van remény rá, hogy valamikor összefüggővé és járhatóvá teszik a Csongrádi sugárúti bicikliutat? Csak arra nem jó amire szánták, közlekedni nem lehet rajta.

Solymos László: Szegeden az elmúlt években folyamatosan fejlesztettük a kerékpárút hálózatot, ennek is köszönhető, hogy évről-évre egyre többen közlekednek kerékpárral. Sajnos, az adottságok miatt nem mindenhol lehetséges különálló kerékpárutat kialakítani, de az ilyen esetekben is, szűkebb területeken, sávelválasztással tudjuk megoldani a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők biztonságos közlekedését.

Kutyafuttató: Tisztelt Képviselő Úr! A városrész lakói nevében már korábban fordultak Önhöz hasonló kérdéssel, amire még nem kaptak ismereteim szerint választ: Mikor lesz elkerített kutyafuttató? A lakótelepen sok a kutyus tulajdonos, mindenki számára - kutyás vs. nem kutyás - megnyugtató lenne egy zárt kutyafuttató kialakítása, ami már több más városrészben "alapfelszereltség".

Solymos László: Várom az ötletet, hogy a körzeten belül hol lehetne kutyafuttatót kialakítani. Én egyelőre inkább csak panaszokkal találkoztam, miszerint mindenki kéri saját háza környéki területről, játszótérről, parkrészről, utcáról valamilyen formában kitiltani a kutyásokat.

Interjúnk véget ért, köszönjük a kérdéseket! Az itt meg nem válaszolt kérdésekre a képviselő emailben reagál.

Solymos László:
Köszönöm a kérdéseket!


A Gáspár Zoltán utca környékén mikor fognak járőrözni a rendőrök? Meddig kell még tűrnünk a Csongrádi sugárúti szervizúton szabálytalanul parkolókat? Mit kíván tenni az Agyagos és Gáz utca élhetőségéért? Többek között ezeket a kérdéseket küldték olvasóink a Városrészek fóruma címmel indított sorozatunk következő szereplőjéhez. A jelenlegi helyszín az Északi város. Kedden 10 órától Solymos László alpolgármestert, a 17-es számú körzet önkormányzati képviselőjét faggatjuk a delmagyar.hu-n.

Korábban írtuk:


Sorozatunkban november 13-án, kedden 10 órától Solymos Lászlót, a 17-es választókerület, Északi város (Rózsa utca páratlan oldala a Temető utcáig–Temető utca páros oldala az Agyagos utcáig–Agyagos utca páros oldala a Makkosházi körútig–Makkosházi körút páros oldala a Rókusi körútig–Rókusi körút páros oldala a Bálint Sándor utcáig–Bálint Sándor utca Csongrádi sugárút felőli oldala a Gömöri utcáig–Gömöri utca Csongrádi sugárút felőli oldala–Makkoserdő sor páratlan oldala Rózsa utcáig) önkormányzati képviselőjét faggatjuk.


Várjuk kérdéseiket a szerkesztoseg@delmagyar.hu címen, szegedi ügyfélszolgálatunkon (Gutenberg u. 5.), a Sajtóházban (Szabadkai út 20.) vagy postán (6740 Szeged, Pf. 153).

Olvasóink írták

 • 15. mihaly-1 2012. november 16. 17:34
  „Tisztességes novemberi emelés kimaradt?
  Ezért nem jutott, a 27000 Ft-hoz az 1,6% emelés rokkant ellátásban lévőknek!”
 • 14. maci53 2012. november 16. 12:20
  „Solymos elvtárs azért elfogadja a főnökével együtt a sok milliós fizetést orbánttól.Ha ennyire sérelmezi az ügyet arányosan ossza szét a rászorulókközt.”
 • 13. vino_veritas 2012. november 15. 18:11
  „Én úgy emlékszem, nem az elmúlt 2 év alatt lettek az emberekből hajléktalanok. Cáfoljanak meg, ha nem így van, de azt hiszem nem Orbán volt az, aki megengedte az itt regnáló külföldi bankoknak, hogy devizahitelt adjanak forintban az embereknek. Itt Magyarországon megfordult a világ! Próbálnák ezt a bankok megtenni Ausztriában, vagy Németországban!!”
 • 12. igazságkereső 2012. november 14. 11:11
  „#3. trogmayer.eva 2012.12.13. 12:04 Kedves Trogmayer Éva! Köszönöm korrekt és gyors válaszát, valóban a gyorsolvasás közben elkerülte a figyelmem a válasz, ami a kérdést illeti szívesen továbbszövöm úgy, hogy akár kedves Éva, vagy illetékesség szempontjából az általam is tisztelt Solymos László alpolgármester úr is tovább tud vinni T.Polgármester úron keresztül a parlamenti tárgyalóba, nevezetesem a magyarországi bankok indexálási trükkjei miatt (érdemes lenne tanulmányozni a közelmúltban megnyert és Dr.Bihari Krisztina ügyvédnő által képviselt pert, mert ugye a T. Bíróság kimondta: "..nem lehet devizahitelnek nevezni azt a hitelt, melyet forintban folyósítottak és forintban is törlesztenek...!") utcára került emberek, családok helyzetének bankok által történő és visszamenőlegesen is hatályos kártalanításának sürgősséggel történő tárgyalását!

  Kedves Trogmayer Éva! Megköszönöm, ha továbbiakban is ilyen hatékonyan foglakozik a hsz-ek tartalmával és eredményességének elősegítésével!Ehhez kívánok Önnek és T. sajtómunkatársainak jó egészséget, töretlen ambíciót és sok sikert! Tisztelettel: a délmagyar.hu és a Délmagyarország nagyon régi ás hű olvasója!”
 • 11. nauset 2012. november 14. 09:52
  „Meglehetősen hatásvadász a cím. Ennyiben foglalható össze a képviselői munkája, ez a munkájának üzenete?”
 • 10. nobody13 2012. november 14. 06:18
  „"A hajléktalan kérdés országos probléma, az egyre nehezebb körülmények miatt egyre többen kerülnek az utcára és ezt a szociális ellátásokat megnyirbáló kormányzati politika is jelentősen befolyásolja."

  Hiányoltam a cikkből az adódó kérdést-választ: a politikusok, ha már észreveszik, felismerik a jelenséget, mikor, mivel és hogyan szeretnék ezt megakadályozni? Esetleg a már kialakult helyzetet orvosolni? Mert nekem ebben a szövegkörnyezetben kicsit "természetes"nek tűnik az állapot. Hogy hát ez van, és kész.”
 • 9. DobóI 2012. november 14. 05:45
  „4. bodnar.gabben 2012.11.13. 12:36

  Volt kitől tanulnia stílust, mint ha ugyanez az arrogancia köszönne vissza főnökében és pártjában..”
 • 8. CsImre 2012. november 13. 23:26
  „Igen kiforrott, és begyakorolt demagógia. 3 reakció érkezett, az egyik egy kerékpárút megszüntetését kéri, a másik egy utca kétirányúsítását, a 3. pedig, hogy a bicikliúton lehessen közlekedni, mert alkalmatlan rá.

  A válasz: igen, nagyon szuperül dolgozunk, rengeteg kerékpárutat építünk, és ahol csak lehet, folytatjuk.

  "Kellemes" érzés, mikor agymosott debilnek nézik az embert, de sebaj, megemlékezünk majd erről a gesztusról is a megfelelő helyen, és időben.”
 • 7. info 2012. november 13. 22:14
  „A Sárosi utca 1. X emeletes sorház Csongrádi sgt kerületében az úttesten olyan vízállások vannak eső esetén,hogy sem a járdán sem a szervizúton ami (kátyús)nem lehet közlekedni.Nincs ezen a részen csatorna lefolyó ami elvezetné a vizet.Több helyen hiányoznak a lakó pihenő övezet táblák,így az autósok gyalogosok kerülnek összetűzésbe. A Rókusi krt lévő postával szemben lévő X.em. épületek előtt rendszeresen a kanyarban parkolnak az autók mindkét oldalon,a posta előtt is,a meglévő KRESZ táblák elfordítva, forgalommal szemben parkolnak rendszeresen.Lehetne-e erre megoldást találni? A Sárosi u.1. mögötti parkolóban néhány ember gondolja,hogy őt két parkoló hely illeti meg,mi erre a megoldás?”
 • 6. Ebgondolat 2012. november 13. 13:12
  „Bandival száz százalékban egyetértek! Engem is ezek bosszantanak a legjobban!
  Hihetetlen, hogy egyesek úgy parkolnak, mint a barmok! Vannak helyek, ahol a kukáktól a kandeláberig akár öt autó is parkolhatna, de egy-két idióta miatt jó, ha hárman elférnek!
  A másik pedig a járdán parkolás. Nem egyszer látható, hogy noha majdhogynem üres a parkoló, egy-két semmirekellő a járdán áll meg! Ezzel nem csak a gyalogosokat akadályozzák, de a parkolóból kiállókat is!
  Persze amíg a szegedi rendőrök kizárólag a Híd utcában tudnak strázsálni (nem tudom, miért olyan jó az a helyszín), addig nem lesz itt semmiféle változás!”
 • 5. macs 2012. november 13. 12:46
  „bodnar.gabben,
  írnál néhány példát az arroganciájára? Köszi! :-)”
 • 4. bodnar.gabben 2012. november 13. 12:36
  „Solymos László attól, hogy alpolgármester attól még nem kellene ilyen arrogáns stílusban válaszolgatnia! Szerintem, mondjuk ez csak az én véleményem!”
 • 3. trogmayer.eva 2012. november 13. 12:04
  „Kedves igazságkereső!
  "A hajléktalan kérdés országos probléma, az egyre nehezebb körülmények miatt egyre többen kerülnek az utcára és ezt a szociális ellátásokat megnyirbáló kormányzati politika is jelentősen befolyásolja." Marcsika, Buha Istvánné és TSZ kérdése után találja a válaszban.”
 • 2. Beroesz 2012. november 13. 12:03
  „A Bálint Sándor utcában vissza kellene állítani a korábbi forgalmi rendet: két oldalról zsákutca, középen betonblokád.”
 • 1. igazságkereső 2012. november 13. 11:28
  „A főcímben szereplő kijelentéshez kapcsolódóan nem találtam írást arra vonatkozóan, hogy miért kerülnek egyre többen utcára? A válaszok egyike sem tér ki erre, pedig ahogy én, úgy Solymos László alpolgármester úr is legalább olyan pontosan tudja, ismeri a választ.De miért maradt ki a cikk részleteiből?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így vág neki a télnek a Magyar Közút

Az elmúlt évek legnagyobb fejlesztéseit és beruházásait hajtotta végre eszközparkjában és szolgáltatásaiban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jöhet a hó! Tovább olvasom