Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Soós úr kincsei között

Különös tárgyak sokaságával rendezte be irodáját Soós Ferenc, a Szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Rt. kezelési igazgatója, aki munkahelyén is otthonos környezet kialakítására törekszik. Úgy látja, ügyfeleire is jó hatással van a barátságos hangulat.
Fegyverek, csecsebecsék Soós Ferenc IKV kezelési igazgató irodájában. Fotó: Miskolczi Róbert
„Adj egy csókot, édes!" A napszemüveges, erősen középkorú hölgy fölszólítása az igazgatói iroda ajtajában fogadja az érkezőt; szerencsére a gyöngédségre áhítozó nő csak plakát formájában követelőzik. Soós Ferenc, a Szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Rt. kezelési igazgatója szobájában viszont további meglepetések érik a vendéget. Régiségek, furcsa, bohókás tárgyak, csecsebecsék sokasága, amelyek csöppet sem illenek a mai menedzserirodákról alkotott képbe.

Az állófogason harckocsi-fejvédő, mellette fejjel lefelé lógó, kék tollazatú műpapagáj, valamint kisebbfajta nyakkendőgyűjtemény, amelyben zenélő példány is akad. A falon hatalmas KISZ-vándorzászló, ugyancsak a szocializmusból maradt kitüntetésekkel tűzdelve. Fölöttük fegyverek lógnak: könnyű tőr, 19. századi magyar és japán szamurájkard, tus nélküli puska. Egy üveges szekrényben pisztolyöngyújtó-gyűjtemény, kiegészítve lőszerhüvelyekből fabrikált tűzcsiholókkal. És akkor még csak az iroda egyik sarkában bámészkodtunk, szót sem ejtve a fotókról, a kanapén és fotelen heverő, csipogó, morgó, dudáló játékállatokról, a hatalmas, faragott íróasztalt díszítő kerámiafigurákról. Nemrég állt köztük egy Lenin-szobrocska is, de azt egy cégtől távozó kolléga megkapta búcsúajándékul.

Soós Ferenc szereti jól érezni magát környezetében, ezért munkaszobáját is a maga kedvére rendezte be. Munkatársai, barátai tárgyak sokaságával ajándékozták meg. Ide került egy bontásra szánt ház padlásáról egy igazi „szocreál" festmény (családábrázolás), meg egy sóderbánya mélyén rejtőzött puska is. A holmik legtöbbjének neve is van utalva az ajándékozóra vagy – némi fricskával – arra a személyre, akinek tulajdonságai hasonlítanak a róla elkeresztelt tárgyhoz.

A kezelési igazgató tapasztalata szerint az irodában megfordulókra is jó hatással van a meleg hangulatot keltő berendezés. – Ezek az apróságok fölidézik a különben nem túl vidám élet emberi tartalmát – mondta Soós Ferenc. Igyekszik személyesen meghallgatni az ügyes-bajos dolgaikkal érkezőket, mert meggyőződése, hogy a nehézségek csak közvetlen kapcsolat révén érzékelhetők igazán.


Porhintés

Nincs könnyű helyzetben a kezelési igazgató irodájában port törölgető takarítónő. Soós Ferenc centire pontosan tudja minden apróság helyét, ezért azonnal fölfedezi a legkisebb rendellenességet is. – Már megszokták – válaszolta a takarítók megpróbáltatásait firtató kérdésre az igazgató. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szocialisták – zárt ajtók mögött

Piros csuklószalagban tréningeztek a szocialista kampánystábok tegnap Szegeden, a rendezvényházban.… Tovább olvasom