Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Sorban álltak az élelmiszerért

Sorban álltak az élelmiszerért

Hosszú sor kígyózott a Centerke Adományozó Központ előtt.

Delmagyar.hu - 2013.01.25. 09:14
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Háromszázötven élelmiszercsomagot osztott szét tegnap a Mátrix Közhasznú Alapítvány Szegeden. Délelőtt 10 órakor már hosszú sor kígyózott a Centerke Adományozó Központ előtt.Többféle csomagból választhattak a rászorulók, attól függően, mire volt szükségük. A nagyjából ezer forint értékű adományban olaj, cukor, liszt vagy tészta volt az édesség és kapucsínó mellett, a nagycsaládosok pedig konzervet, üdítőt is kaptak. A kiosztott tartós élelmiszereket az alapítvány saját vagyonából vásárolta.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 89 hozzászólás
Moderálásra küldöm 89. x 2013.01.29. 17:39

87+88, több idő hiányában utalok a "#16976. Szerző: x | Előzmény: (#16975) csonakos 2013-01-29 - 14:54 ó."
hozzászólásomra itt a fórumon, lásd
http://www.delmagyar.hu/forum/mit_kaptal_ma_orban_viktortol/32/2003671/?action=kifejt&ord=1&page=0&limit=200
- aki keseregni akar, az keseregni fog (és azáltal bukja) a lelki egyensúlya kedvéért, nem pedig "harcolni a létért".

Moderálásra küldöm 88. Emberségetavilágnak 2013.01.29. 10:29

83
Pedig úgy van.

Moderálásra küldöm 87. tucat 2013.01.29. 09:44

86. x
Nem értem ugyan, mit állít, vagy mit cáfol a téma kapcsán, amikor a defetizmussal hozakodik elő (lehet, hogy eredetileg nem ide, hanem egy másik cikkhez szánta), de ha már szóba hozta, nosza, kovácsoljunk ebből némi, ide illő tőkét!
Helyesen látja, hogy sem Macs, sem én nem készülünk a Tiszának menni, no, nem azért, mert még túl hideg a víz a komfortos önfullasztáshoz, hanem azért, mert nincs rá olyan okunk, amilyennel igyekszik összefüggésbe hozni minket: nem vagyunk csüggeteg defetisták, sokkal inkább realisták, akik igyekeznek a megszerzett, felszínes és szánalmasan csekély, az univerzum lényegéhez képest lényegtelen és jelentéktelen tudásukat az érzékelhető valóság helyes értelmezésére használni, miközben folyamatosan csiszolgatják is az ismereteiket és a világról alkotott képüket is. Ezért a dinamikus rendszerszemlélet, és nem a statikus képek kényelmes, lexikonízű elemzése jellemzi a gondolkodásunkat, amely azonban, a jelek szerint, sokak számára követhetetlen.
Hogy… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 86. x 2013.01.29. 00:54

84+85, ha azt mind elhinnétek, amit felsoroltatok, akkor már réges-régen a Tiszának mentetek volna.
http://de.wikipedia.org/wiki/Defaitismus
"Olyan emberre mondják, aki háborúban vagy politikai harcban az ellenség (ill. az ellenfél) fölényét, a harc értelmetlenségét, a vereség elkerülhetetlenségét hirdeti. Az ilyen magatartás, a defetizmus, csüggedést kelt, a harci szellemet rontja. Dobó István az egri vár védelme idején keményen büntette a defetistákat, bár akkor még nem hívták őket így. A politikai nyelv szava."
http://meszotar.hu/keres-defetista

Moderálásra küldöm 85. tucat 2013.01.28. 12:38

83. x
Igaz is, ha úgy van, akkor mi lesz?
Ha nem úgy van, akkor hogy van?

Moderálásra küldöm 84. macs 2013.01.28. 11:31

83. x,
cáfolj! :-)

Moderálásra küldöm 83. x 2013.01.28. 00:30

81+82, tételezzük fel, hogy úgy van, ahogyan összeírtátok. És akkor mi lesz? (Szerencsére nem úgy van.)

Moderálásra küldöm 82. tucat 2013.01.27. 21:27

Igen, jól beszél Macsomszky (bocs! :P :D), de a parancsolatait kiegészítendő, ha ő nem is, a tanítványai eljöhetnének Viktóriába, mert volna mit tanulniuk. Például:
13. A kellőképpen lebutított, megfélemlített, neurotizált, egymást egyénileg és csoportokba (pl. pártok és szimpatizánsaik) verődve is gyanakvóan leső emberekkel hitesd el, hogy a hatalmadra veszélyt jelentők az ő ellenségeik. Mutass rá, hogy ezek az erők szövetkeztek a kiszolgáltatott, rettegő emberek hazája ellen (a hazai baloldali ellenzék lejáratja az országot és a népet, de te hősi szabadságharcot vívsz a népedért az egész világ ellen, bravúrosan megszégyeníted és kipaterolod az EU-t és a - közel-keleti érdekeltségű :D - IMF_et is, miközben negédes tündérmesével alta(tta)tod a remegő gyermekeidet).
14. Tartsd gondosan a porondon magad közelében a Sátánt, mert gyakran lesz szükséged rá, hogy hozzá viszonyítva pozicionáld magad, s mellette nem is középen állónak, hanem félistennek, de legalábbis angyali jóságúnak látszol… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 81. macs 2013.01.27. 19:47

80. tucat,
délután botlottam bele, sok mindenre választ ad.
Noam Chomsky tízparancsolata:
Az alábbiak nem szó szerinti idézetek, hanem Chomsky egy-egy tételének kicsit zanzásított verziói.
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet meg-mentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nem létező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nem létező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 80. tucat 2013.01.26. 21:32

79. macs
Nem , bizony! Sőt!
Bár a más..., úgy értem, nem a számok világában élők is ennyire sikeresen próbálkoznának! :) Mondjuk, legalább azok, akik arra akarnak, már-már az István-korabeli időket idézően, erővel rávenni engem arra, hogy rettegjek az örök élet elvesztésének veszélyével fenyegető megmérettetéstől, amely a földi tetteimet helyezi kíméletlenül, isteni objektivitással a mennyei serpenyőbe. Vajh miért, hogy tisztábbnak érzem, ó (m)ádám, magam, mint azok, kik mondják, s mutatják, hogy félik az istent (ha azt)? ;) :D

Én a takarómat a fejemre húúúú-zom!
Álmodban még számolsz egy kicsit...? :)
Jó éjszakát, Macs! :)


89 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...