Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Sorozatos áramkimaradások Csongrád megyében

Péntek óta Csongrád megye több pontján észleltek rövidebb-hosszabb áramkimaradást. A Démász szerint a hibákat nem a hőség okozta. Karbantartás, bűncselekmény, üzemzavar miatt volt áramszünet. A fogyasztási csúcson túlvagyunk.
Izzanak a telefonvonalak a szerkesztőségben, olvasóink egyik áramkimaradást jelzik a másik után. Vásárhely egy része pénteken maradt több órára áram nélkül. Értesítést az utolsó pillanatban, csütörtökön kaptak az érintett utcák lakói. A Démász Zrt.-nél tegnap érdeklődésünkre elmondták, tervezett javítás volt, nem lehetett elhalasztani a hálózat működésének biztonsága miatt. Úgy tudjuk, a postával egyeztetnek még arról, hogy miért csak az utolsó pillanatban kézbesítették az értesítőket.

Ugyancsak pénteken Újszegedről, vasárnap pedig Algyőről, Baktóból, Alsóvárosról és Petőfitelepről jeleztek délelőtti és esti áramszünetet. Tegnap reggeltől kora délutánig Makón olvadtak le a hűtők, például a Kálvária utcában. A telefonálók kétségbeesetten kérdezték, vajon a hálózat a hőség miatt nem bírja-e a nagy terhelést?

Fogyasztási csúcs után

A Démász adatai szerint az áramfogyasztás csúcsán egyelőre túljutottunk. Mint megírtuk, múlt csütörtökön egynegyedével több áram fogyott, mint egy átlagos nyári napon. Azóta a mennyiség csökkent, pénteken 20, szombaton 15, vasárnap már csak 11 százalékkal használtunk fel több energiát.

A szolgáltatónál közölték, semmiféle összefüggésben nem áll az áramkimaradás és a kánikula. A Démász tájékoztatása szerint pénteken délelőtt a szegedi Belvárosi híd lábánál hajléktalanok fűrészelték el a vezetéket, éjszaka egy kábelhiba miatt maradt sötétben Újszeged egy része. Az alsóvárosi és petőfitelepi hibáról nem értesültek, Baktóban és Algyőn hálózati üzemzavar lépett fel.

A tegnapi hosszú makói áramkimaradásról a Démász szakembere elmondta, az Almási utcában szereltek távműködtetésű oszlopkapcsolókat, amelyek lehetővé teszik a hibák gyorsabb behatárolását. A szolgáltató negyvenhét utcát értesített, a Kálvária utca viszont kimaradt. Ezért a fogyasztók elnézését kérik, az üzletszabályzatnak megfelelően az érintetteknek kártérítés jár, amelyet automatikusan jóváírnak a számlájukon.

Ha valakinél elektromos készülék hibásodott meg a szolgáltató hibájából egy áramkimaradás miatt, kárigényt nyújthat be a Démászhoz. A fogyasztók jelezhetik a hibát a 06/40/82-22-82 telefonszámon, felkereshetik a legközelebbi ügyfélszolgálati irodát, vagy tesznek bejelentést a kár leírásával és a számlamásolatok csatolásával a Démász Hálózati Elosztó Kft. ügyfél és kereskedelmi kapcsolatok osztály, 6720 Szeged, Klauzál tér 1. címen. Minden panaszt egyedileg bírálnak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ózonból ott van sok, ahová menekülnek előle

A napokban még nem érte el Szegeden a talajközeli ózonkoncentráció a tájékoztatási határértéket,… Tovább olvasom