Délmagyar logó

2017. 12. 19. kedd - Viola -3°C | 2°C Még több cikk.

Sorozatot forgattak szegedi fiatalok

Szeged - Egy pályázatra készített internetes sorozatot szegedi szereplőkkel és helyszíneken Erlauer Balázs. Ha ötszázan szeretnék, az alkotók folytatják.
A véletlenek sorsformáló szerepéről készítettek sorozatot szegedi fiatalok Tévés hívás címmel. Az egyelőre háromrészes, darabonként 10–15 perces sitcom az egyik telefontársaság és egy internetes portál 7 millió forint összdíjazású websorozat-pályázatára készült, a téves hívás tematika a pályázati kiírás része volt. A pályaművek közül sok a romantikus, van több krimi, néhánynak a filmforgatás a témája, így a 26 éves Erlauer Balázs által írt és rendezett sorozatnak is.

A verseny honlapján az alkotók egymásnak is üzenhetnek, a szegedi munka jó kritikákat kapott, például ilyet: „szépen felépített sztori, élvezetes színészi játék, jól kidolgozott karakterek, moziélményt biztosító kamerakezelés és vágás, remek zene, és ami szintén nagyon fontos: szállóigegyanús mondatok".

Pillanatkép a forgatásról
Pillanatkép a forgatásról

A pályaművek közül a legjobbakat jutalmazzák, de Balázsék helyezéstől függetlenül folytatják, ha ezt elegen szeretnék. – A sorozat részünkről úgy mehet tovább, ha összegyűlik a Facebookon legalább 500 ember, aki szeretné, hogy folytassuk. A pályázat pénzjutalmáról már lemondtunk, persze örülnénk a kellemes meglepetésnek, de azért reálisan látjuk a többi pályaművet is. Viszont mind a közönség, mind a szakma felől markánsan jó véleményeket kaptunk, ráadásul a szereplők is nagyon élvezték a forgatást, és szívesen csinálnák tovább. Azért kell az 500 ember, hogy legalább egy egyetemi/kísérleti színház össznézőszámát érdekelje, egyébként nincs értelme – nyilatkozta lapunknak a rendező, aki a Szegedi Tudományegyetemen kommunikációt és vizuális kultúratudományt tanult.

Képkocka a filmből (I.)
Képkocka a filmből (I.)

A sztoriról azt mondta, a végtelenségig bonyolítható. A műfaji kereteket nem fogják szigorúan betartani, maradnak a kikacsintások, „amelyek egy websorozatnál különösen fontosak, hiszen olyan médiumon jelenik meg, ami nem egyértelműen valós és nem egyértelműen fiktív".

– A szereplők jórészt amatőrök. Szerdahelyi Mátyásnak, Drubina Orsinak, Molnár Tibor Attilának és Nagy Zoltánnak különböző mértékben van színészmúltja, de egyikük sem profi. Azért volt velük mégis könnyű dolgozni, mert nagyjából rájuk írtam a szerepeket. Ismerem a gesztusaikat, hanglejtésüket. A szereplő zenészek együtteseinek számait használtuk, és megpróbáltuk kihozni a legtöbbet abból, amit Szegeden egy hét alatt pénz nélkül lehet. Nem akarunk lájkversenyben részt venni, csak azt szeretnénk, hogy akinek tetszik, jelezzen vissza, írja meg a véleményét – de az is, akinek nem tetszik –, és használjuk ezt a nagy, ingatag netes platformot arra, hogy minél jobb dolgokat hozzunk ki egymásból is – fogalmazott a rendező.

A pályázat közönségszavazása április 15-én zárul. Az érdeklődők például a Tévés hívás Facebook-oldalán találják meg a filmsorozatot.

Képkocka a filmből (II.)
Képkocka a filmből (II.)

Olvasóink írták

 • 8. acidrain 2012. április 10. 10:20
  „Nem ez az Erlauer tüntetett leragasztott szájjal a sajtószabadságért a Dugó téren?”
 • 7. komlodi 2012. április 10. 09:40
  „Appátfalvi!

  Név alapján. Igen! Az édesapjára gondolt szerintem...”
 • 6. art_matt 2012. április 10. 09:21
  „De érkezett is vagy 50 pályázat a dologra. Sőt producerek meg profik is rárepültek a dologra, és csináltattak filmeket.”
 • 5. pt 2012. április 10. 09:07
  „4. "7 millió forint összdíjazású" Ami annyit jelent, hogy a díjak összege ennyi. És igen, érdemes támogatni a fiatal filmeseket is, ha akarunk 20 év múlva is rendes filmeket nézni..”
 • 4. mátka 2012. április 09. 19:17
  „erre adnak hét millát? Ilyen céllal ? az szép.....Téves hívás tematika ....”
 • 3. Apátfalvi** 2012. április 09. 19:00
  „Név alapján? Mi az, sok volt a pálesz vagy a kuruc?!”
 • 2. Horthyszobor 2012. április 09. 09:54
  „Név alapján biztos a siker:)”
 • 1. gefy57 2012. április 09. 09:06
  „Lám-lám, nem esik messze az alma a fájától. Hajrá Balázs! Szurkolok Nektek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennyolc határsértőt fogtak el a Csongrád megyei rendőrök

Stabil hőkamera buktatta le őket. Tovább olvasom