Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Sorsjegyesek: kikaparják a szerencsét

Szeged - Egyre népszerűbbek a kaparós sorsjegyek Szegeden is, ahol az elmúlt napokban milliókat nyertek a szerencsések. A lottózótulajdonos szerint nem lehet megélni a szerencsejátékból.
– Játékszinten kell kezelni minden hasonló tevékenységet, megélni nem lehet belőle – vallja Kemecsey György, aki 17 éve működtet lottózókat Szegeden. Belvárosi üzletében próbálunk magunk is szerencsét, kettőt is kaparunk, 200 forintot nyerünk.

– Két héttel ezelőtt született meg a fiam. Amikor hazahoztuk a kórházból, feleségem egy Astrót kapart. 1 millió forintot nyertünk – meséli a lottózóban egy férfi. – Azóta mindennap veszünk egy újat, hátha ismét szerencsénk lesz. – A mai azonban az utolsó, ezt a helyet már kifosztottuk – teszi hozzá mosolyogva, majd elővesz egy tízforintost és kapar. Hiába.

A kaparós sorsjegyek egyre népszerűbbek. Tízmilliárdokat költenek rá a szerencsevadászok. Fotó: Frank Yvette
A kaparós sorsjegyek egyre népszerűbbek. Tízmilliárdokat költenek rá a szerencsevadászok. Fotó: Frank Yvette


Tessényi Judittól, a Szerencsejáték Zrt. szegedi értékesítési régiójának igazgatójától megtudtuk: a kaparós sorsjegyek egyre népszerűbbek. Az elmúlt évtizedben a sorsjegyárbevétel közel hatszorosára emelkedett. A forgalom 2000-től kezdődően minden évben folyamatosan növekedett: 1992-ben még csak a 400 millió forinthoz közelített, 1996-tól már 2 milliárd fölé emelkedett, 2009-ben megközelítette a 16,6 milliárd forintot, 2010-ben pedig több mint 17,7 milliárd volt.

– Amióta a kocsmákban egyre kevesebb a nyerőgép, néhány százalékos növekedést figyeltünk meg – mondja Kemecsey György. Szerinte mindkét játék lényege, hogy azonnal kiderül, nyert-e a játékos. A férfi szerint a lottónyeremények növekedése is hatással van a játékkedvre. Ha nagy az összeg, többen játszanak, ilyenkor a sorsjegyek is népszerűbbek. Éppen ezért nyerhettek nemrégiben Kemecsey György másik szegedi lottózójában is, ott a Fáraók kincsén 5 millió forintot kapart a szerencsés. Tudunk egy másik szegedi lottózóról is, ahol szintén 5 millió forintot kapart valaki az elmúlt napokban a Fáraók kincsén.

A hétvégén 2 milliárd forint volt az ötös lottó főnyereménye, de nem volt telitalálatos szelvény, így halmozódik a nyeremény. Minden idők legnagyobb lottófőnyereménye 5 milliárd forint volt.

Olvasóink írták

  • 2. Pandora 2012. március 29. 10:25
    „bolondok adója :)”
  • 1. papika56 2012. március 29. 09:29
    „Ez önkéntes ADÓ !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 lovas a Nyeregszemlén

Tavaly 270 ló vett részt a Nyeregszemlén, idén már most elérte a jelentkezők száma a 400-at. Tovább olvasom