Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Sosincs les az asztalon

Algyő - Születésekor gombfocinak hívták, ma már asztali labdarúgássá nemesedett. Mi, magyarok találtuk ki, s még ma is világszínvonalon űzzük. A hétvégén Algyőn turnéztak a sportág szegedi nagyágyúi.
Gombfocidélutánra várt minden érdeklődőt szombaton az Algyői Kerecsen Egyesület. A faluház aulájában két profi versenyasztalt állítottak fel a szervezők, s meghívták a kétszeres magyar bajnok ALC KSE Szeged versenyezőjét, elnökét, Deme Gyulát és Gyenes Gábort, aki szintén magyar bajnoknak mondhatja magát. Ők ketten ismertették a lelkes érdeklődőkkel a fontosabb szabályokat, lövési technikákat, trükköket. Kiderült, az asztalon sosincs les, és igen durva sportszerűtlenségnek kell történnie ahhoz is, hogy valaki tizenegyest lőhessen.

– Ma már egy profi csapat kapukkal, labdákkal, pálcákkal együtt akár 15 ezer forintba is kerülhet, de egy használható szettre 3 ezer forintot biztosan rá kell költeni – mondta Gyenes Gábor. Majd Deme Gyulával közösen ízelítőt adott a korábban elmondottakról. Persze ilyenkor a profinak is megremeg a keze, és Deme bármennyire gólt akart lőni csak kapufaforgácsolásig jutott. – Tudom már miért nem megy be! Nem az én játékosom! – derült fel az elnök arca, majd ahogy lecserélte a csatárt a sajátjára egyből a hálóban táncolt a laszti.

Asztalifoci-bemutató az algyői faluházban

Ottjártunkkor az is bebizonyosodott, az asztali labdarúgás is egy kicsit olyan, mint a vasútmodellezés: játék, felnőtteknek. Persze voltak gyerkőcök is a faluházban, de a meglett férfiaknak egy kicsit jobban csillogott a szemük, mint az ifjaknak. Miután mindenki megismerkedett a legfontosabb lökési variációkkal egy gyors házi versenyt is tartottak. Az amatőr gombfoci-bajnokság képzeletbeli dobogójára sorrendben Szilágyi Tamás, Canjavec Tamás, Balázs Zsolt állhatott föl.

Edzés. Gyenes Gábor ismerteti a legfontosabb lökési variációkat. Fotó: delmagyar.hu
Edzés. Gyenes Gábor ismerteti a legfontosabb lökési variációkat.
Fotó: delmagyar.hu


Mindent a gombfociról:
a magyar szövetség honlapja,
játékszabályok.

Olvasóink írták

  • 1. THE 2010. november 28. 11:06
    „Hm, szövetség is van? Én azt hittem ,hogy ez csak egy jó társasjáték.
    Volt egy rugós bábus változata is, ha jól emlékszek az iskolai napköziből :)

    Sok sikert, hogy fent maradjon ez a kuriózum.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hardy Mihály imád repülni

A sajtóból igazolt át a szóvivői területre Hardy Mihály, aki most a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója. Interjú. Tovább olvasom