Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Sószoba - tajvani támogatásból

Tiszasziget – Terápiás sószobát adtak áta tiszaszigeti Vedres István Faluházban. Tajvan (Kínai Köztársaság) magyarországi képviselete több mint 900 ezer forinttal támogatta a beruházást.
– Aki a gyermekekre épít, az a saját jövőjére épít – kezdte ünnepi beszédét a település polgármestere. Ferenczi Ferenc elmondta, egyre több az asztmás és allergiás gyerek, így ez a helyiség megelőző és gyógyító feladatokat is ellát majd.

Sószoba - tajvani támogatásból. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A szobában jó a só

A só egészségügyi hatásaival kapcsolatban a legtöbb embernek az ételekkel elfogyasztott nátrium-klorid és a megugró vérnyomás jut eszébe. A sóterápia szinte mindenkinek ajánlott, hiszen amellett, hogy rendkívül kedvező hatással van a légúti megbetegedésekre, az egészséges embereknek is használ. Hatására az állóképesség és a teherbíró képesség fokozódik. A só amellett, hogy tisztítja a tüdőt és a hörgőket, segít a slejm felszakításában, felbontja és meglágyítja a nyálkát a tüdőben. A sószoba rendszeres használata enyhíti a koncentrációs és alvászavarokat.

Marietta Kao Liau, Tajvan magyarországi nagykövet asszonya gyermekkora óta szívesen gondol országunkra: Tajvanon az 1956-os eseményeket követően a helyi lakosok egy-egy tajvani dollárt gyűjtöttek a magyar forradalmárok megsegítésére. – Reméljük, a sószoba enyhít a betegségeken, és a játékos foglalkozások mellett akár tanórák helyszíne is lehet – fogalmazott Kao Liau.

Bohács Zsolt országgyűlési képviselő a sport és egészségmegőrzés fontosságát hangsúlyozta. A beszédek után a Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói léptek fel, többek között egy tajvani népdalt adtak elő magyarul.

Kérdésünkre Juhász István, a Magyar–Tajvani Parlamenti Baráti Társaság főtitkára elmondta, a hetventagú társaság közreműködésével a tajvani kormányzat minden évben jelentős anyagi segítséget nyújt országunknak. Idén Bodó Imre országgyűlési képviselő sikeres lobbizásának köszönhetően Tiszasziget kapott több mint 900 ezer forint támogatást.

Olvasóink írták

 • 4. rózsakert 2013. október 25. 12:03
  „3. woldy96 2013.10.25. 11:48

  én a magyar trikolorra gondoltam----ezért a zöld szín felvetése--------népviseletekkel nem vagyok tisztában-ez tény-de aranyosak a lányok és a hölgy is ----az egyik bácsit viszont lehagytam volna a képről....ez csak privát vélemény+”
 • 3. woldy96 2013. október 25. 11:48
  „Drága rózsakert! Semmi kapcsolat nincs a szoknya színe és a választás között. A szoknya gyermekkoromban is olyan volt. Ez a kék szoknya fehér kis virággal a tiszaszigeti óvoda hagyományos öltözete néptánc fellépésekkor már több mint 10 éve.”
 • 2. Óperenciás 2013. október 25. 10:41
  „900 ezerért kialakítani egy sóterápiás szobát...
  Nem kispályázott aki leszámlázta.”
 • 1. rózsakert 2013. október 25. 10:34
  „inkább zöld szoknya kellett volna---már csak a kokárda színei miatt !...a színeket elnézve...látom közeledik a választás...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák lapok: Bilincsben a zsarugyilkos

Kíváncsiak voltunk, hogyan és mennyire figyelnek oda az osztrák lapok a hummeres gázoló perére. Tovább olvasom