Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Sötétben tapogatóznak az autósok a 47-esen

Sötétben tapogatóznak az autósok a 47-esen
Szeged- Három hónapja adták át a 47-est Szegednél, a közvilágítás mégsem működik. A szegedi szakaszért a város felel, de csak nem sikerül a bekapcsolást megoldani. A közút két körfogalma is vaksötét.
Sötétben áll naplemente után a 47-es út Szegedről kivezető szakasza, valamint az M43-as autópályánál és a Mol-kútnál lévő körforgalom is. Pedig a közvilágítást nem véletlenül tervezték meg az úthoz, a betonelemekkel védett turbókörforgalmat már jobb távolról is látni.
 
Sötét körforgalom a 47-esen. Három hónapja átadták az utat, a lámpákkal valamiért nem számoltak. Fotó: Segesvári Csaba

Hogy teljes legyen a kép, az algyői közvilágítás már működik, csak találgatni lehet, hogy a tavaly november 20-án, azaz három hónapja átadott út egy része miért maradt sötétben.

A fényhiányra már olvasóink is panaszkodtak, akkor lapunk az EDF DÉMÁSZ Zrt.-t kereste meg. Azt írták, a városból kivezető fényekért Szeged városa felelős, a két körfogalomért pedig a Magyar Közút Nzrt. Azt is közölték, hogy az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. szakemberei az átadás után egy hónappal vizsgálták meg a lámpákat, azt „műszakilag üzemeltetésre alkalmasnak találták".

Hozzátették, a szegedi szakaszról hiányzik a villanyóra, csak akkor lehet a lámpákat felkapcsolni, ha az elkészül. A válasz azért is meglepő, mert már a közbeszerzés kiírásakor tudni lehetett, hogy végre nem vaksötétben kell a városból kiérni, lapunk is megírta (2015. március 17.: Útlezárással indul a 47-es felújítása), „hogy közvilágítással látják el az út Szeged előtti szakaszát, mégpedig az autópálya-csomópont és a városhatár között".

Ami még érthetetlenebb, hogy mi lesz a Magyar Közút Nzrt. kezelésében lévő világítótestekkel. Az EDF DÉMÁSZ Zrt. hangsúlyozta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetésébe kerülő szakasz bekapcsolásának feltételeiről és időpontjáról nem tudnak nyilatkozni. Kerestük a közutat is, hogy megtudjuk, mi az oka, hogy három hónappal az ünnepélyes szalagátvágás és átadó után – amelyen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hódmezővásárhely egykori polgármestere is részt vett – miért nem működik a közvilágítás. Lapzártánkig nem kaptunk választ.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotótelep kiállítása Szegedről a Forrásban

Alkotótelep kiállítása Szegedről a Forrásban
A tizenkét alkotó le sem tagadhatná, hogy munkáik Szegeden készültek. Tovább olvasom