Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Sóval behinteni

Szeged - Szegedet fel kell szántani, és sóval behinteni a helyét! – dühöng valaki egy internetes oldalon a szegedi választási eredmény láttán.
„Most már el kell költözni ebből a városból!" – tromfol egy másik. Mások, máshol viszont azt írják, most érdemes Szegedre hurcolkodni. Belső népvándorlás? Mielőtt bárki nevetne, érdemes leszögezni: nincs sok mozgástere, de hosszú távon tényleg javíthat vagy ronthat egy település komfortosságán az önkormányzat.

Az is előfordul, hogy egy választás után emberek veszítik el az állásukat. Önkormányzati cégek igazgatói, hivatali középvezetők, a helyi médiában dolgozó kollégáim aggódhatnak, ha változik a városvezetés. Megesik továbbá, hogy valaki, ha nem is politikus vagy választott testület a följebbvalója, de állása révén napi kapcsolatban áll vele, konfliktusba bonyolódik, és egy idő után ellehetetlenül a munkája.

A sóval behintett Karthágó ma...
A sóval behintett Karthágó ma...

Meg lehet beszélni, hogy az átpolitizált, kliensekre épülő rendszerek kialakulása a bal- vagy a jobboldalnak köszönhető inkább, és hogy tényleg ezt érdemeltük-e.

Aki viszont nem a politikából él, mégis komolyan gondolja egy pillanatig is, hogy egy helyhatósági választáson múlik családjának boldogulása, az megérdemelné, hogy fölszántsák, és sóval hintsék be a helyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől teljes útzár a rakparton

Hétfő reggel 6 órától lezárják a szegedi Huszár Mátyás rakpart mindkét sávját az Árvízi emlékmű és a Belvedere között. Tovább olvasom