Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Sportoló-, politikus- és színészbizonyítvány

Szeged - Nem feltétlenül kell színötös bizonyítvány ahhoz, hogy az ember sikeres legyen az életben. Molnár Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó például soha nem volt kitűnő tanuló, Szondi Ildikó ellenőrzőjében azonban általános és középiskolában is csak ötös virított.
– Kitűnő tanuló soha nem voltam, ehhez legközelebb egyszer álltam az általános iskolában, amikor csak egy 4-es – ha jól emlékezem, irodalomból vagy nyelvtanból – volt az ellenőrzőmben – mondta Molnár Tamás. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Szondi Ildikó önkormányzati képviselő és Rácz Tibor színész általános iskolai értesítőjébe kukkantottunk bele: vajon részt vehettek volna most zajló Szín 5-ös fotózásunkon?

A sportoló az akkor Hámán Kató, ma Alsóvárosi Általános Iskola padjait koptatta, testnevelésből csak ritkán kapott ötöst. – Nyolcéves korom óta vízilabdázom, de a tesitanárom nem nagyon kedvelt. Bár a tanulás első helyen állt nálam, a magatartásom nem volt mindig példás. Többször nem figyeltem órán, aminek meglett a „jutalma" – mesélte a center, aki elmondása szerint reál beállítottságú volt, műszaki szakközépiskolába járt, végül mégis a jogon diplomázott Szegeden. – A vízilabda mellett a műszaki egyetem már nagyon nehéz lett volna. Mivel a kedvenc tárgyam a történelem volt, végül így kötöttem ki a jognál – magyarázta Molnár Tamás.

Az olimpikonnal ellentétben a kis Rácz Tibor fényképét megmutathatta volna lapunk – egészen ötödik osztályig. – Már az általános iskolai évek alatt színészkedtem, ötödiktől azonban kezdtem elkutyulni – mondta a Szegedi Nemzeti Színház művésze. Rákosi-címeres tanulmányi értesítőjében a felső osztályokban nem egy kettes is becsúszott év végén.

Rácz Tibor bizonyítványa nem csak jelesekkel van tele. Fotó: Segesvári Csaba
Rácz Tibor bizonyítványa nem csak jelesekkel van tele.
Fotó: Segesvári Csaba

– A Radnóti-gimnáziumban pedig oda jutottam, hogy a matematika miatt évet kellett ismételnem. Ha a matektanár valami nevetést hallott az osztályban, automatikusan nekem írt be egy egyest ebből a tantárgyból. A rekordom egy óra alatt három elégtelen volt. De a bukás miatt legalább két osztálytalálkozóra is elmehetek – mesélte Rácz Tibor.

Szondi Ildikó önkormányzati képviselőnek minden évben bérelt helye lett volna lapunk Szín 5-ös fotózásán. – Általános és középiskolában is végig kitűnő voltam. Előbbit egy kis szabolcsi községben végeztem el, a szüleim pedagógusok voltak, így nagy szégyen lett volna, ha nem csupa ötös áll az ellenőrzőmben – mesélte Szondi Ildikó. A szegedi képviselő orvosnak készült, de az érettségi előtt egy barátja váratlan halála megváltoztatta elképzelését, és inkább jogász lett.

– Mindegyik tantárgyat ugyanúgy kedveltem, így a jog sem okozott nehézséget. Az egyetemen azonban már becsúsztak rosszabb jegyek is – mesélte Szondi Ildikó, aki elmondása szerint színjeles bizonyítványáért jutalmat soha nem kapott, azt ő és szülei is természetesnek tartották.

Szín 5-ös játékunk fotózási helyei és időpontjai

Makó: Hagymaház (Posta u. 4.), június 29., 13-tól 18 óráig.
Kistelek: Rendezvényház (Kossuth u.), július 1., 9-től 12 óráig.
Mórahalom: Aranyszöm Rendezvényház (Röszkei u.), július 1., 13.30-tól 17 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcanevek: nem ismerik a névadókat

Szeged - Helyrajzi szám helyett nevet kapott két tér és hat utca a pénteki szegedi közgyűlésen. A… Tovább olvasom