Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Sporttal ünnepelt a 97 éves Délmagyarország

A színpadokon fitnesz- és spinningedzők, előttük ugráló, biciklit tekerő emberek. Az egészség jegyében hívtuk sportolni, szórakozni a szegedieket szombaton a Széchenyi térre, hogy együtt ünnepelhessük olvasóinkkal lapunk 97. születésnapját.
– Gyorsan, fénykép, haladjál már! – noszogatta egy fiatal fiú barátját, aki azonmód előkapta mobilját, és már kattintott is. Miről készült a fotó? Lapunk szombaton ünnepelte 97. születésnapját a Széchenyi téren, ahol a Porsche Szegeddel közösen megrendezte az egész napos Coca-Cola Fittbalance Dayt. A színpadokon spinning-, és fitneszedzők mutatták be gyakorlataikat, amiket a szép számmal kilátogató közönség is kipróbálhatott. Amíg a nők feszes tornadresszben a spinningkerékpárokon izzadva követték az oktatók utasításait, addig a férfiaknak már a gyengébbik nem puszta látványától is elkezdett gyöngyözni a homlokuk. Aki pedig igazán élelmes volt – mint a fent említett két fiú –, a pillanatot fényképezőgéppel örökítette meg.

Nem tornadresszben, utcai ruhában taposta a pedálokat Fekete Mária és Deilinger József. Véletlenül szaladtak bele rendezvényünkbe, s mivel a nő lelkes spinningrajongó, ezúttal kedvesét is rávette, csinálja vele végig az ingyenes edzésprogramot. – Most próbáltam ki először, így nem csoda, hogy megizzadtam a végére – mutatott ruhájára József, aki barátnőjével ezután gyorsan hazafelé vette az irányt, hogy letusoljanak, sportruhát öltsenek, és visszajöjjenek sportolni a térre, ahol nem csupán a szegedieket, a pécsieket is sikerült megmozgatnunk. A Jókai Mór Általános Iskola negyedikesei osztálykirándulásuk utolsó napját töltötték Szegeden. Amint meglátták az éppen kezdődő capoeirabemutatót, egyből beálltak táncolni rá. Legnagyobb bánatukra azonban csak félmunkát tudtak végezni: tanár nénijük szólt, vegyenek búcsút a brazil dallamoktól, indulnak hazafelé.

A kisiskolások helyét násznép vette át a színpad előtt. Fekete öltönyben, zakóján hatalmas piros rózsával, három csöpp ikerlányával perdült táncra az afrodance ritmusaira Sinkó Róbert. – Egy óra múlva esküszik a barátom a városházán, akinek a tanúja leszek. A lagzi előtt legalább bemelegítek – mondta két lépés között. A bemutatók után játékos vetélkedőre invitáltuk a kilátogatókat. A közönségnek például olyan fogós kérdéseket tett fel kollégánk, Süli Róbert, a sportrovat vezetője, mint például hány éves is a Délmagyarország, mi a címe programajánló mellékletünknek, vagy hol találhatják lapjainkban a keresztrejtvényt.

A közönség egymást túlharsogva válaszolt a kérdésekre, majd boldogan vették át a jó válaszokért járó esernyőt, táskát és egyéb délmagyaros ajándékokat, miközben nagy sikert aratott Kovács Zsigmond is, aki sátrunkban karikatúrákat készített előfizetőinkről. Népszerű sportolók is tiszteletüket tették születésnapunkon: kijárt a taps a bajnoki aranyérmes Pick Szeged kézilabdacsapat edzőjének, Vladan Maticsnak és játékosának, Ratko Djurkovicsnak, valamint a Démász-Szeged Vízisport Egyesület sportolóinak is.

A sportos, játékos nap végén az Inflagranti, majd Kozma Orsi lépett a színpadra. Az énekesnő ásványvízzel és szendviccsel melegített koncertjére, és azt mondta, reméli tűzbe hozza majd a szegedieket. Nem kellett csalódnia: a nemrég szólókarrierbe kezdő zenész dalai új lendületet adtak a sporttól addigra kellemesen elfáradt közönségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szénhidrátmentes születésnap

Egy születésnap általában a nagy kajálásról, a tortaevésről szól. A Délmagyarország azonban 97.… Tovább olvasom