Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Spricc a siófoki plázson

Szeged - Ha szeretnénk, naptejjel kenik be a hátunkat, hűsítő vízsugárral spriccelnek napozás közben – ezek nem egy afrikai rabszolga feladatai, hanem a fehér homokos, siófoki Coke Club házigazdáinak gesztusai. Szegedi fiatalok is dolgoznak köztük.
„Nem kell feltétlenül Varaderóra vagy Észak-Afrikába utazni azért, hogy gyönyörű környezetben, a képeslapokról ismert fehér homokon süttessük magunkat. A siófoki Coke Club a fehér homokot a Balaton-partra hozatta " – olvastuk, ezért kipróbáltuk a magyar tó partján elterülő egzotikus plázst.

Bár a Coke Club szolgáltatásai ingyenesek, mivel a siófoki nagystrand területén alakították ki, be kell fizetni az ezerforintos belépőt. Hosszú aszfaltút vezet a fákkal övezett kis „tengerparthoz", ahol az elkerített, feszített víztükrű medencét, az igényes, modern napozóágyakat látva úgy éreztük magunkat, mintha a francia Riviéra egyik elit klubjába csöppentünk volna. Lábunk a Fehérvárcsurgón bányászott fehér homokba süppedt, amely megosztotta a látogatókat. Volt, aki „parasztvakításnak" jellemezte a Balaton mellé hordott homokot, mások azonban teljesen oda voltak a Riviérát idéző környezettől, ahol annyian strandoltak, hogy alig találtunk szabad napozóágyat.

Szabó Máté szívesen tesz eleget kötelezettségének: hűsítő vízpermettel spricceli a napozókat. Fotó: DM/DV
Szabó Máté szívesen tesz eleget kötelezettségének: hűsítő vízpermettel spricceli a napozókat.
Fotó: DM/DV

– Lespriccelhetlek? – kérdezte egy magas, barna hajú fiatalember. Ajánlata cseppet sem obszcén jellegű, Szabó Máté a klub egyik házigazdája. A szegedi fiatalember feladata, hogy mindenben a vendégek kedvében járjon. A staffok, vagyis a csapattagok segítenek felfújni a strandolók úszómatracát, napernyőt nyitnak nekik, bekenik a hátukat naptejjel, vagy napozás közben hűsítő vízpermettel spriccelik őket. – A munkánkat ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy rendezvény házigazdái lennénk. Odafigyelünk, hogy minden gördülékenyen menjen, igyekszünk a vendégek kedvében járni, hogy máskor is visszatérjenek hozzánk. A feladatok közé azonban nemcsak a szép lányok hátának bekenése vagy a spriccelés tartozik, ha kell, kukát ürítünk, vagy az eldobált szemetet szedjük össze – magyarázta a fiatalember, aki a nappali stáb tagja.
A Coke Club éjszakánként is várja a látogatókat. A kertmoziban idén 32 filmet vetítenek, a koncerteken pedig olyan ismert előadók lépnek fel, mint például Korda György vagy Ganxsta Zolee.

Válogatott csapattagok

A Coke Club elődje a Coca-Cola Beach House, amely tíz évig várta a látogatókat. Az új plázsra évről évre új munkatársakat keresnek. A bejutás azonban egyre nehezebb, hiszen akivel elégedettek, azt a következő szezonra is visszavárják. Idén 400 főiskolás és egyetemista jelentkezett az álláshelyekre. Kétnapos válogatást követően 12 fiatalt vettek fel – mondta el lapunknak Szende Attila, a Coca-Cola magyarországi aktivációs menedzsere, akitől megtudtuk: a klubban szezononként közel 200 ezer látogató fordul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi darab az újszegedi ligetben

Miközben a szabadtéri játékok Dóm téri színpadán egymást érik a hangos sikerek, hamarosan az… Tovább olvasom