Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Standup, színház, koncert a hétvégére

Pénteken kiállítás megnyitó, szombaton Dumaszínház, vasárnap játszóház és Svejk a programkínálatban.

Pipás Pista-kiállítás, február 22., péntek, Szeged,  Móra Ferenc Múzeum 16 óra: A Móra Ferenc Múzeum „Pipás Pista, az átokházi hóhér" címmel kamarakiállítással kapcsolódik a Szegedi Nemzeti Színház Pozsgai Zsolt által írt ősbemutatójához. A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója és Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színhát főigazgatója. A tárlatot Bárkányi Ildikó, a kiállítás rendezője mutatja be. Közreműködik a színházi darab zenei rendezője, Fábri Géza tamburás. 16.30-tól Veszelka Attilával, Pipás Pista történetének krónikásával, a „Pipás Pista, az átokházi tanyavilág hóhéra" című könyv szerzőjével beszélget a tárlat rendezője. A megnyitón részt vesz a darab főszereplője, Szabó Gabi is.

Paulikovics Pál: koncert és kurzus
Február 22., péntek, Szeged, SZTE ZMK Liszt Ferenc Terem
17.00: Paulikovics Pál koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A jelenleg Ausztriában élő művész mindig is zongorázni szeretett volna, de gyerekkorában helyhiány miatt szülei gitárt nyomtak a kezébe. Tanulmányait Weimarban és Salzburgban végezte, majd elvesztett és megnyert néhány nemzetközi zenei versenyt és díjat. Koncertjei, felvételei mindenfelé a világban hallhatók. Február 21–23., csütörtök–szombat Szeged, SZTE ZMK Paulikovics Pál háromnapos gitárkurzust tart. Jelentkezni Bozóki Andreánál, a 20/365-0451-es telefonszámon lehet.

A Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínháza
Szerdán 19 órára a La Mancha lovagjára, Cervantes regényének világsikerű musicalváltozatára várják a közönséget. Ezt az előadást szombaton, vasárnap és kedden is játsszák a nagyszínpadon. Vasárnap délután 15 órától, a másik két napon este 19 órától. Az operett szerelmesei sem maradnak előadás nélkül: csütörtökön 18 órakor, pénteken pedig 19 órakor kezdődik Szilágyi László és Huszka Jenő darabja, a Mária főhadnagy.

Szeged, Kisszínház, február 22–24., péntek–vasárnap
A Szegedi Kortárs Balett Stabat Mater című előadását láthatják pénteken 19 órától, szombaton 15 órától és vasárnap 19 órától. A cím, a témaválasztás a balett-társulat 25 éves jubileumához kapcsolódik. Az együttes alapítója, az első hat év munkájának meghatározó művésze Imre Zoltán, 1988-ban készített koreográfiát Pergolesi azonos című művére. A legendás koreográfus legjobban sikerült darabjai közé tartozik a fiatalon, 26 évesen elhunyt olasz zeneszerző legismertebb és egyben utolsó zeneművének feldolgozása. Ennek a műnek az emlékét idézi fel Juronics Tamás, és egyben tiszteleg volt mestere előtt, aki 2013-ban lenne 70 éves. Az együttes Szegedi Kortárs Balett néven 1993-ban alakult újjá. Az akkori első bemutatót is megidézzük. Az egyik darab Kroki címen, Arvo Pärt Stabat Mater című műve volt. Az észt származású komponista a modern egyházzene megteremtésének egyik jelentős alakja. Juronics akkori darabját írja újra, pontosan húsz év elteltével. Emlékezés és újjászületés a mottója a megalakulásának 25. évét ünneplő Szegedi Kortárs Balett kisszínházi produkciójának.

Tündérjáték
, február 20–26., szerda–kedd Szeged, Kövér Béla
Bábszínház
„Hol volt, hol nem, egy búsuló királyfi... – így kezdődik Kormos István verses meséje. Ám ahogy egy talpraesett királyfihoz illik, nekivág ízibe a sűrű rengetegnek, hogy kiszabadítsa a Tölgyfa Tündérét. A Háromágú tölgyfa tündére című előadás dolgozza fel a mesét, amelyet szerdán, csütörtökön és kedden játszanak 10 órától. Csütörtökön és pénteken 14.30-tól a Micsoda madár ez? című előadásra is várják a közönséget.Szegedi Dumaszínház, február 23., szombat, Szeged, Ih Rendezvényközpont 19.00: Szomszédnéni Produkciós Iroda, Badár Sándor és Rekop György – A Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat 2001-ben alakult, tagjai Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs. Ők a Showder Klub és A Comedy Central bemutatta tévéműsorok állandó fellépői, a Dumaszínház tagjai, valamint az Erdélyi Humorfesztivál, a régió legnagyobb humorrendezvényének az ötletgazdái és szervezői. 2011-ben elsőként Erdélyből megkapták a Magyar Rádió humoroszkárját, a Bonbon-díjat. Jegyár: 2500 forint. Jegyek válthatók az IH Rendezvényközpontban és a Belvárosi moziban.

Svejk vagyok, február 24., vasárnap
A Petőfitelepi Művelődési Házban
18 órakor: A Hóra Színház és Programiroda bemutatja: Hasek–Mikó: Svejk vagyok címmel zenés sörözgetés egy derék katonával egy részben. Svejk: Mikó István, Palivecz kocsmáros: Suha Kálmán, Poldi harmonikás: Rusz Milán. Belépő 1500 forint.

Farsangi játszóház, február 24., vasárnap, Szeged Plaza
14.00–18.00: Trambulin, vonatos játszóház, lufihajtogató bohóc, bűvészkedés, furfangos ugróiskola és zsonglőrbemutató is várja a gyerekeket. 17 órától a Bolondvár című humoros mesejátékot láthatják, amelyet felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt ajánlanak a szervezők. A program ingyenes.Zene és tánc

Olvasóink írták

  • 1. ikszy 2013. február 23. 13:06
    „Gratulálok az újságíráshoz! A fenti írásból kiderül, hogy mit szeretnék megtekinteni, tudok válogatni. Ez szolgálja ki az olvasókat igazán.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzációs műtét Szegeden

Egyedülálló műtétet hajtottak végre szegedi orvosok alig két hete. Tovább olvasom