Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Statiszták Jégkirálynővel

Statisztákat válogatott Az álarcosbál című operához Béres Attila rendező tegnap délelőtt. Akire már ordított KERO, azaz aki már dolgozott együtt Kerényi Miklós Gáborral, annak nyert ügye volt.
– Akire már ordított KERO, az menjen jobbra – mondta a fiúknak a tegnapi statisztaválogatáson Béres Attila utalva arra, hogy akit Kerényi Miklós Gábor valamelyik korábbi rendezésbe már beválogatott, az biztosan rendelkezik elég tapasztalattal. A direktor Az álarcosbál című Verdi-operát rendezi a szabadtérin.

A báli jelenet sztárvendége az olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó Katarina Witt lesz. A „Jégkirálynőre" még várni kell, a statisztaválogatással tegnap végeztek.

Béres Attila rendező (középen) válogatta Az álarcosbál statisztáit. Júliusban Katarina Wittel léphetnek színpadra. Fotó: Frank Yvette  (galéria)
A Szegedi Nemzeti Színház balett-termében először a lányok közül válogatott a rendező. – Akinek van táncos tapasztalata, jobbra. Százhetven centi felettiek jobbra. Akire mutatok, és most nagyon kegyetlen leszek, nagyon szomorú vagyok, az maradjon bent, a többieknek köszönöm – hangzottak a rendező utasításai. Béres néha asszisztensével és Tihanyi Ildikó díszlet- és jelmeztervezővel konzultált a száját eltakarva.

A rendező 13 lányt és fiút, valamint két-két tartalék statisztát keresett.
– Nagy lehetőségnek tartom. A színház egy különleges közeg – mondta az egyik statisztának választott lány, a tömörkényes gimnazista, Bene Barbara.
A lányokról és a fiúkról a nevük és telefonszámuk egyeztetése után méretet vettek a jelmezekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új börtön nyílik a Dél-Alföldön

Az ajánlkozók neve egyelőre titkos, de sok hazai település - például Tiszasziget - is felajánlott építésre alkalmas önkormányzati területet. Tovább olvasom