Délmagyar logó

2016. 09. 29. csütörtök - Mihály 12°C | 24°C

Stílustanácsok fériaknak - minden méretben

Az, hogy ki melyik stílusba sorolható, gyakran annak függvénye, hogy milyen méret és magasság, valamint testarány jellemzi. Az alacsonyság ugyanis sok férfi problémája, épp ezért többségük egész biztos kerüli az extravagáns stílust.
Tippek alacsony férfiaknak
A 168 centiméter alattiaknak érdemes azonos színű nadrágban és felsőrészben gondolkodniuk. Kis minták, könnyű anyagok, könnyű óra és öv ajánlott nekik.

Tippek átlagos magasságúaknak
168–183 centiméter közötti magasság esetén már könnyedén játszhatunk a színekkel is. Nekik ajánljuk a közepes mintákat is, és ők bármilyen súlyú anyagokat, öveket, órákat viselhetnek. Amit kerülniük kell, az a több rétegben viselt ruhahalmaz a testükön.

Tippek magas férfiaknak
183 centiméter feletti magasság esetén eltérő színű felső és nadrág viselése célszerű. Amennyiben valaki a felsőtestét szeretné hangsúlyozni, világosabb színű felsőt hordjon. Nekik is ajánlottak a nagy minták, a nagyobb óra és öv, míg anyagszerkezetek tekintetében a közepes és nehéz a javasolt.A testarányokat illetően többnyire három típust különböztetünk meg. Kevés ugyanis a tökéletes arányú férfi. Egy 107 centiméteres öltöny esetében a lábhossznak elviekben 79 centiméternek kellene lennie. Ez azonban meglehetősen kevesekre jellemző, ezért oly nagy gond sokaknak az öltönyvásárlás vagy egy új farmernadrág beszerzése.

Arányos testalkathoz a lezser, betűrt felső javasolt. Az alacsonyabbak kerüljék a széles, míg a magasak a szűk szárú nadrágokat. Akinek rövid a felsőteste és hosszú a lába, annak kívül hordott lezser inget, felsőt és szélesebb szárú nadrágot javaslunk. Angol vagy olasz szabású zakót hordjon, kerülje a magas gombolású, rövid gallérú fazonokat. Hosszú felsőtest, rövid láb esetén betűrt vagy rövidebb felsőt ajánlunk. A nadrág mindenképpen legyen egyenes vonalú, és neki találták ki a magasan gombolódó zakót. A felsőrész mindig legyen élénkebb vagy világosabb, mint a nadrág!

Ezeket a tanácsokat megfogadva máris minden férfi arányos testalkatúnak tűnik!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Divatnapok az ÁRKÁD-ban: a sport és a divat összhangja

Április 22-éig professzionális fashion show-k keretében mutatja be látogatóinak az ÁRKÁD a legújabb tavaszi-nyári trendeket. Tovább olvasom