Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Stohl András a Dóm tér visszatérő sztárja

Szeged - Lányaival és kedvesével érkezik a városba nyáron a népszerű színművész és műsorvezető, Stohl András, aki a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik leginkább várt produkciója, a Cigányszerelem egyik főszerepét játssza. Stohl a Dóm tér visszatérő vendége, nagyon várja már a fesztiválon megszokott pezsgő hangulatot.
Béres Attila rendezésében, zseniális színészek – így például Bodrogi Gyula, Gesztesi Károly, Hollósi Frigyes, Kovács Patrícia, Molnár Piroska és természetesen Stohl András – közreműködésével július 3-án, 4-én, 10-én és 11-én láthatják a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékok Cigányszerelem című előadását.

Az ország egyik legnépszerűbb művésze, Stohl András Tivadart, a vidéki színészt, rendezőt, szövegírót és álgrófot játssza idén a fesztivál első bemutatójában. Stohl saját bevallása szerint nagyon élvezi, amikor zenés előadásokban léphet fel, és szerencsére mostanában megtalálják ezek a szerepek is, immár anyaszínházában, a budapesti Nemzeti Színházban is megvan rá a lehetősége. – A Cigányszerelem librettóját már megkaptuk, azt kell mondanom, hogy gyönyörű, izgalmas muzsikát írt Lehár Ferenc, öröm lesz játszani ebben az erős zeneiségű darabban – mondja Stohl, aki korábban Alföldi Róbert nagy sikerű Csárdáskirálynőjében lépett fel a csillagtetős Dóm téri színpadon. Szép emlékeket őriz pár évvel ezelőtti szegedi tartózkodásáról, és már nagyon várja, hogy ismét átélhesse ezt a kedélyes, ám komoly munkával teli időszakot.

Jaj, cica... – énekli Stohl András Bóni gróf szerepében a Dóm téri Csárdáskirálynőben. Fotó: DM/DV
Jaj, cica... – énekli Stohl András Bóni gróf szerepében a Dóm téri Csárdáskirálynőben.
Fotó: DM/DV

– A produkcióra remek színészgárda áll össze, kitűnő kollégák társaságát élvezhetem majd, olyanokét is, akikkel még soha nem álltam egy színpadon. Egészen biztos, hogy a feszített tempóba belefér majd egy kis szórakozás, könnyed lazítás is.

A felhőtlen szegedi napokat családjával is megoszthatja, hiszen két nagyobb lánya, párja és nemrég született, közös gyermekük is elkíséri őt a városba.

Újra B, mint Béjart

Kiemelt érdeklődés kíséri a „B, mint Béjart" programsorozatot a REÖK-ben, melynek második előadását április 17-én tartják a kiállítóházban. A szabadtéri Szerelemtánc című produkciójának kísérőrendezvényén Béjart személyiségéről, munkamódszereiről beszélget a műsorvezető, Seres István Pipu meghívott vendégével, Lőrincz Katalinnal, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanárával, aki maga is tanult a kortárs balett atyjánál. Nagy Zsuzsanna táncos eközben ízelítőt nyújt a XX. század egyik legkiemelkedőbb koreográfusának mozgásanyagából.

(x)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feke Pál új világa

Szeged - Új világ vár! Ez a címe Feke Pál új CD-jének, amelyen – pályáján először – nem… Tovább olvasom