Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Strand éjszaka? Bakfitty!

Csongrád megye – Hűsöljön egyet pénteken valamelyik strandon, hogy aztán szombaton és vasárnap annyi programra eljusson, amennyire csak tud. Egyébként tudja, mi a duttyán?
Strandok éjszakája
Augusztus 2., péntek, Szeged, Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő
21.00:
Élő zenével várja a fürdő a látogatókat. 21.45 és 22.45 órakor fellép a Trio Sárközi fiatal zsonglőrök csoportja. Lesz kártyajóslás, rajzelemzés, számmisztika, ásványgyógyászat, és megtudhatják, mik azok a gyógyító angyalpecsétek. Belépőjegy: 1000 forint.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Napfényfürdő Aquapolis
20.00:
A strandok éjszakáján a szegedi Aquapolis vendégeinek igazán különleges élményben lehet részük. A szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület segítségével egy virtuális űrutazás során megismerkedhetnek a Naprendszer bolygóival, ellátogathatnak a Mars vörös sivatagába, és közelről szemlélhetik meg a Szaturnusz gyűrűit. Az este folyamán bárki gyönyörködhet a Flame Flowers tűzzsonglőrcsapat szabadtéri előadásában. Belépőjegy: 1200 forint. A ház hangos házigazdája: MC BKG (Rádió 88).

Algyő, Borbála fürdő
20.00:
Koktélok, grillterasz, asztrológus és kellemes zene várják az érdeklődőket.

Mórahalom, Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
18.00:
Éjszakai szauna, aquazumba, táncbemutató, kívánságműsor Gedzo fürdőshowmesterrel.

Csongrád, Városi Gyógy- és Strandfürdő
Éjszakai fürdőzés és grillparti várja a látogatókat.

Makó, Hagymatikum
Grillterasszal, koktélokkal, szaunával, vízi diszkóval készülnek a szervezők.

200 éve született Rózsa Sándor
Augusztus 2–4., péntek–vasárnap
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Szőreg
Rózsa Sándor nevét Magyarországon mindenki ismeri. A népdalok és mondák mellett versek, regények, filmek dolgozták fel életének különböző epizódjait, nevezetesebb tetteit. Rózsa Sándor születésének 200. évfordulójára kiállításokkal, színpadi, zenés, bábos előadásokkal, filmvetítéssel és közönségtalálkozóval emlékezünk.

Augusztus 2., péntek
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
16.00: Betyárból honvéd: zenés toborzó – Skanzen/Olvasókör

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

Augusztus 3., szombat
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
10.30: A programsorozat a „Rózsa Sándor, ha…" kiállítás megnyitójával kezdődik. A kiállítást megnyitja: Oszter Sándor színművész és Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója. 11.00 órától betyáros jeleneteket láthatnak, majd honfoglalás kori lovas bemutató, bábelőadás, hortobágyi pásztorok előadása, magyar őrző és pásztorkutyák bemutatója és betyárüldözés következik. 16.00 órakor közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket Oszter Sándor színművésszel a Szeri Csárda udvarán.
Egész napos programok: Szeri Praktika, honfoglalás kori tevékenységek, ételkóstolás, tánc és muzsika a Kender zenekar és a Cuháré Táncműhely jóvoltából, vásár, pásztorélet, kemencében sütés, darálás, morzsálás, varrás.

Augusztus 4., vasárnap
Szeged-Szőreg
10.00: Koszorúzás a szőregi Hősök terén. 11.30-tól a szőregi csatát elevenítik fel a Monti parknál.

Elfújta a szél
Augusztus 2–3., péntek–szombat, Szegedi Szabadtéri Játékok, 21.00:
Minden idők legsikeresebb mozijává és legnépszerűbb irodalmi alkotásává kiáltották ki nemrég az Elfújta a szél című opuszt. Scarlett O’Hara története a szerelmi szál mellett élénk képet fest az amerikai polgárháborúról, valamint Észak és Dél harcáról is. A musicalt – amelyet először 2003-ban mutattak be Párizsban, nagy sikerrel – a Budapesti Operettszínházzal közösen állítja színpadra a szegedi fesztivál.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

Havas Boldogasszony nagybúcsú Alsóvároson
Augusztus 3–4., szombat–vasárnap, Szeged, Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont, 10.00:
hazánk legrégebbi ülőszékét és a Mátyás király palástjából készült miseruhát is megcsodálhatják az idei Havas Boldogasszony nagybúcsún az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont vendégei. A különleges tárlatvezetéseken részt vevők emellett megismerkedhetnek a búcsújárási népszokásokkal, és azt is megtudhatják, mi a csöpörke vagy éppen a duttyán.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A vezetéseken bemutatják a búcsújárással kapcsolatos népszokásokat: fotókon keresztül repülhetnek vissza az érdeklődők az óriási tömegeket megmozgató Havas Boldogasszony búcsú múltjába. Emellett a hűs vetítőteremben a ferencesek mindennapjait bemutató filmeket láthatnak egész nap. Az idei Havas Boldogasszony búcsú tárlatvezetései minden egész órában indulnak 10 és 19 óra között. A teljes árú jegy 700, míg a kedvezményes árú belépő 500 forintba kerül majd. A határon túli, „kirajzott" településekről érkezők ezentúl ingyenesen látogathatják a látogatóközpontot.

Muzsikáló Udvar
Augusztus 2., péntek
Szeged, a városháza udvara 20.30: Tóth Vera koncertezik. Jegyár: 2000 forint.

Töltöttkáposzta-főző verseny és falunapok Röszkén
Augusztus 2–4., péntek–vasárnap

Augusztus első hétvégéje ünnepléssel telik Röszkén. Augusztus 2-án, pénteken a Fásy Mulató sztárjai (Fásy Ádám, Fásy Zsüliett, L. L. Junior, Nótár Mary, Liszter Sándor és a Vadrózsák, valamint Kossuth Gergő), majd diszkó szórakoztatja a közönséget. Másnap, szombaton a töltöttkáposzta-főző verseny után vásári forgataggal, kulturális programokkal, zenés, táncos, énekes produkciókkal, utcabállal, tűzijátékkal, valamint Tóth Vera koncertjével várják a vendégeket.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Az elkészült töltött káposzták közül az I., II. és III. helyezettet, valamint a „legtradicionálisabb", a „legreformerebb" és a „legröszkeibb" étkeket díjazza a zsűri. Zsűrielnök: Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács. Várják egyéni főzők és maximum 3 fős csapatok jelentkezését! A vasárnap a sportversenyek napja: fogathajtó verseny és sakkverseny zárja a falunapi programokat.

Hárfakoncertet rendeznek augusztus 3-án, szombaton Hódmezővásárhelyen, a református ótemplomban este héttől. Fellép Lévai Mária. A belépőjegy 600 forint, amely a helyszínen váltható

V. Kiszombori Íjásztalálkozó
Augusztus 2–3., helyszín: Veszter-tanya, az Óbébai utca végén, Kübekháza felé.

Strandfoci a Borbála Fürdőben
2013. augusztus 4-én vásárnap 9 órától a GYEVITUR Kft. és az Algyői Sportkör szervezésében újra strandfoci a Borbála Fürdőben! A VI. Borbála Strandfoci Tornára jelentkezni augusztus 2-áig lehet, legfeljebb 10 fős csapatokkal a Borbála Fürdő 62/517-520-as telefonszámán vagy Makra Zsoltnál (30/2537578).

Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál
Augusztus 2-4., Magyarkanizsa

Tartalmas időtöltést és kikapcsolódást ígér az egyetlen magyar nyelvű nemzetközi természetfilm-fesztivál, melyet az idén is a határ túloldalán, a Szegedtől 35 kilométerre fekvő Magyarkanizsán rendeznek meg a szervezők, augusztus első hétvégéjén.

A kora délelőttől estig tartó vetítéseken 51 természetfilmet láthat a közönség a versenyprogramban, és a filmvetítések mellett különleges kísérőprogramok is várják a fesztiválra kilátogatókat: borkóstoló, kenutúra, fotókiállítás, könyvbemutató és népszerű ismeretterjesztő előadás színesítik a programot.

A fesztivál részletes programját a www.csodakut.eu weblapon olvashatják az érdeklődők.

Szombaton a Makói Nyár programsorozatában a Hagymaház színpadán este fél kilenctől a The Blackbirds Beatles zenekar koncertezik. Esőnap vasárnap. Kiszomboron a Kukorica-útvesztőben tekergőnapot rendeznek. A Szentesi Nyári Szabadtéri Színházban a megyeháza udvarán fél öttől Népzenei találkozót rendeznek. Rossz idő esetén a Művelődési és Ifjúsági Házban tartják meg a találkozót. Kilencedszer rendeznek Tápén Tarhonyafesztivált a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán. A programok már reggel hétkor kezdődnek, öttől a Sramli Kings koncertezik, hattól hajnalig a Török zenekar játszik.

Vasárnap Makón a Zenepavilonban este héttől a Maros-parti Deák Big Band koncertezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a harmadik receptfüzetünk!

Folytatódik a sorozatunk! Kedden az újságárusoknál ott lesz a harmadik rész! Keresse korábbi receptfüzeteinket ügyfélszolgálati irodáinkban! Tovább olvasom