Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Strandoltak a szeptemberi kánikulában

Szeged - A fürdőzők egyik része tegnap délben hiányolta, hogy nincs tömeg a szegedi SZUE-ban, mások örültek neki. Találkoztunk ráérő főiskolásokkal, szabadságát töltő nővérrel és frissen kirúgott alkalmazottal is. Mindenki örült a melegnek.
A szeptemberi rekordmeleg miatt mára és holnapra egy utolsó nagy rohamot jósoltak a szegedi SZUE dolgozói, amikor ott jártunk. Tegnap délben még szellősen napoztak, úsztak ettek-ittak az emberek – nagyjából háromszázan voltak –, a bejáratnál is csak időnként volt tolongás. A rohamot hétvégére várta a pénztárostól a büfésekig mindenki.

– Igazából most nyaralunk, mert eddig nem tudtam szabadságra menni. Szerencsére az idő is jó, és kevesen is vannak – magyarázta a családjával érkező, nővérként dolgozó Hegyeshalmi Szilvia, miért szeptemberben jönnek először a strandra.

– Azért jobb ilyenkor lejönni a SZUE-ba, mert sokkal nyugalmasabb a környezet. Például nem ugrálnak a medencébe a gyerekek – árulta el a meleg vizes medence szélén napozó Drobb Sándorné, miközben férje odabent áztatta magát.

Belvárosi napfürdőzők. Az idei szezonban az Anna fürdő látogatottsága is megnőtt. Fotó: Schmidt Andrea
Belvárosi napfürdőzők. Az idei szezonban az Anna fürdő látogatottsága is megnőtt. Fotó: Schmidt Andrea

A hideg vizes medencében elfért mindenki, konfliktusok nélkül lehetett tempózni. A csúszda nem működött, mert kevesen igényelték. Az ebédelő úszómester szerint ma és holnap viszont már folyamatos lesz a sor a csúszda lépcsője előtt, így újra elindítják a benne csorgó vizet.

A parton napozó és söröző két fiatalember rögtön magyarázkodni kezdett: nem, ők nem lógnak a suliból. Tóth Pál a zeneművészeti főiskolára jár, az első hét laza, a harminckét fokban belefér egy kis strandolás – mondta. Barátja, Varga Mátyás – szintén zenész – pedig szabadságának végét tölti a SZUE-ban. Arra panaszkodtak csak: bár jó időt harangoztak be, mégis kevesen vannak. Hiányzott nekik a tömeg.
– Ma rúgtak ki az állásomból. Most mit unatkozzak otthon egyedül?! – indokolta az élménymedencénél napozó Angelik Ibolya, hogyan sikerült szabadság kivétele nélkül is kijönnie délben a strandra. Barátnője, Csányi Bernadett jó órarendjének köszönheti a napozást: a főiskolás lánynak pénteken nincs órája, ráért strandolni – ha már egész nyáron dolgoznia kellett. Ibolya szerint hiányzik a nyári nyüzsgés, „partihangulat", Bernadett szerint viszont jó, hogy nincs tömegelés. Nem sikerült egyikük állítását sem megcáfolnunk – inkább hagytuk, vitassák meg egymás közt.

Fotó: Schmidt Andrea

A telt ház határán

Az idei szezonban a kitolt nyitva tartás miatt öt százalékkal nőtt az Anna fürdő, és az esőmentes nyár miatt ugyanennyivel a sportuszoda látogatottsága – mondta el Gömöri Csilla, a Szegedi Fürdők Kft. minőség- és környezetirányítási vezetője. A Szikin a forgalomnövekedés tízszázalékos volt – itt főleg a kemping emelte a látogatószámot. Szűcs Szabolcs, a Ligetfürdő létesítményvezetője úgy becsli, a Gomba lebontása ellenére is hozzák a tavalyi látogatószámokat. Idén hat-hét olyan nap volt, amikor közel 3400-an strandoltak egyszerre a SZUE-ban. Ennyi a fürdő befogodóképességének határa.

Olvasóink írták

  • 1. Ferike 2008. szeptember 07. 13:18
    „Nézték volna meg a mórahalmi fürdőt, ahol egy gombostűt sem lehetett leejteni szombaton. A vendégek 60-70 százaléka szegedi volt. Úgyhogy ez a cikk már megint a kényelemből született, fogalmuk sincs a környezetükről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásdugó Szegeden

Szeged - Szegeden tegnap reggel megbénult a közlekedés, dugók alakultak ki a hidakon, a belvárosban,… Tovább olvasom