Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Struccok kémlelik a röszkei határt

Röszke - Öt igen jó kondiban lévő strucc kémleli a magyar–szerb határszakaszt a röszkei tanyavilágban. Gazdájuk szerint jó biznisz a strucc – jövőre már tojni és szaporodni is fognak.
Öt darab 80 kilós strucc kémleli közel két éve a röszkei tanyavilágban a tájat, alig néhány száz méterre a magyar–szerb határtól. Dukai Tibor jó üzletet lát a madarakban.

– Még senki nem próbált bemenni a karámjukba, mert rúgnak és csípnek rendesen. Igénytelen állatok, hangjuk nincsen, csak a hímek sziszegnek. Az építőiparban dolgozom, ami nem volt túl jövedelmező az elmúlt években. Ismerőseim már korábban is tartottak struccot, igazából én nem értek nagyon hozzájuk, de elhittem nekik, amikor azt mondták, hogy jó üzlet a tenyésztésük – mondta a férfi. Az állatok hároméves korukban lesznek ivarérettek, a tojók csak ezután raknak tojást.

A struccok rúgnak és csípnek, ezért gazdájuk, Dukai Tibor is óvatos a madarakkal. Fotó: Schmidt Andrea
A struccok rúgnak és csípnek, ezért gazdájuk, Dukai Tibor is óvatos a madarakkal.
Fotó: Schmidt Andrea

– Életemben nem ettem még se strucchúst, se a tojásából rántottát. Ezt mindenképpen ki szeretném próbálni, már a család is várja az első ilyen jellegű ételt. A húsa nagyon egészséges, a borjúval egyenértékű, koleszterinmentes, ami ma igen népszerű az egészséges életmódot folytató emberek között. Kiskunhalason van egy nagy struccfarm, onnan vettem őket darabonként 20 ezer forintért – mondta Dukai Tibor. A struccok egyelőre csak viszik a pénzt, mindent megesznek, amit gazdájuk eléjük tesz, de jövőre Dukai Tibor reményei szerint már elkezdenek szaporodni.

– Nemrég vettem egy pávát is, amit még elzárva tartok egy ketrecben, nehogy megszökjön. Ezt a madarat már kifejezetten házőrzőnek vettem, igencsak rikácsol idegenek láttán. Régen volt kutyám is, de nekiment a gyereknek, így elpasszoltam az ebet – mesélte Dukai Tibor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kothencz János megtartotta élete első lakossági fórumát

Amikor más politikus örül, hogy két hét csönd van az ünnepek alatt, Kothencz János akkor is aktív - igaz választókörzetéből mindössze négy nyugdíjas jött el. Tovább olvasom