Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Stúdióbotrány a megyei közgyűlésen

Szeged - Botrány, hogy az MTV vezetése megszünteti a körzeti stúdiókat – mondta Kozma József (MSZP). Botrány, hogy a kormánypárt pénzelvonással büntette az MTV-t – mondta Nógrádi Zoltán (Fidesz). A megyei közgyűlésen a stúdióügy mellett a szegedi huszáremlékmű is szóba került.
21 igen, 2 nem és 4 tartózkodás mellett úgy döntött a megyei közgyűlés csütörtökön, hogy a szegedi önkormányzathoz fordul a szegedi huszáremlékmű ügyében. A megye azt javasolja, hogy „a Kölcsey utca–Gogol utca vonalába eső közterület felújítási munkálatai ne érintsék a kegyeleti helynek számító szegedi 3. honvéd huszárezred emlékművét és a körülötte elterülő parktükröt". A döntés előtt Kozma József, az MSZP–SZDSZ-frakció vezetője az előterjesztővel, Zakar Péter alelnökkel megvitatta, mennyiben politikai és mennyiben szakmai ez a téma, és mennyiben tartozik a megyei önkormányzatra. Szilágyi Árpád városvédő polgár a szavazás eredménye láttán meglengette a magával hozott mini zászlót.

A közgyűlésen is téma volt a körzeti tévéstúdió sorsa. Kozma József felháborítónak nevezte, hogy miközben az MTV-nél 1650-en dolgoznak, a vezetés mégis azt a 160 embert bocsátja el, aki a vidékkel, Magyarország nagyobbik felével tartja a kapcsolatot. A vízfejet kellene fölszámolni a képviselő szerint, a közszolgálati tévénél vagy ötven embernek havi egymillió forint fölött van a fizetése. Lapunknak később azt is mondta, bár jó szándékú kezdeményezés, de „látszatcselekvés" az, ha az önkormányzatok akarják összeadni a pénzt a stúdió további működtetésére. Az MTV vezetésének kell megfelelő gazdálkodási programot készítenie, amihez megkaphatja az országgyűlés támogatását.

Nógrádi Zoltán viszont arra kérte a többi önkormányzatot, kövessék Mórahalmot, amely 500 ezer forinttal járul hozzá a körzeti stúdió fönntartásához. Szerinte az történt, hogy a kormány a céltámogatás elvonásával büntette meg az MTV-t amiatt, hogy az MSZP-barát Nap TV-vel szerződést bontott. A kormánypárti frakció felemelhette volna a szavát a BKV-botrány idején is a nagy fizetések miatt, de nem tette: Nógrádi szerint ez a bizonyíték arra, hogy a céltámogatás megvonása az MTV-től nem szakmai, hanem politikai döntés volt.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. hamankato 2009. december 04. 01:53
  „A körzeti stúdiók színvonala a béka s...e alatt van 2-vel.Nem kár értük!!!

  Ami meg a lovat illeti,mi a sz.r köze van a megyének hozzá???????????

  Vicc ami itt folyik!!!!”
 • 23. leeannlarue 2009. december 04. 01:12
  „először is a Dél-Alföldi Régió: Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyék. másodszor az MTV-n sugárzott körzeti műsorok egy étterembe belopott szalonnára emlékeztetnek engem - hallassuk a tanya hangját. van 2X adás: kora reggel és délután 5 körül - munka előtt és munka után lehet rá zsibbadni. a VTVn is van olyan a híradó, mint a körzetin, és ott legalább jóképű a bemondó fickó (Kozó Attila) XD imádom a hangját!
  az elvvel én sem értek egyet, hogy miért az eldugott, vidéki körzeti stúdiókat daraboloják, miért nem hajítják már ki pl. Bomberát vagy a többi jól fizetett "sztár"jukat... maradna abból valami Szegednek is.”
 • 22. csinompalkó 2009. december 03. 23:45
  „A Millió forint feletti fizetések felemlegetése okán következtethetek esetleg arra, hogy Kozma József fizetése millió alatt van?

  Megjegyzem, a rendszerváltásig a Kőőőrzeti stúdióban nagyon igényes dokumentum filmek is készültek.
  Sok, ma számon tartott dokumentumfilmes dolgozott Szegeden is. (Erdős Pál, Almási Tamás, Radó Gyula, Siklósi Szilveszter...)
  Ha jól tudom, a körzeti tévések ott voltak az első lakiteleki találkozón is...
  Tényleg, Balog Lacika, aki innen gyökerezik fölemelte-e már a hangját?

  VTV-t, MÉH TV-t felejtsétek el. Drága és amatőr szócsövek csak.”
 • 21. mgabor 2009. december 03. 23:13
  „15. hozzászólás SP 2009.12.03. 20:37

  Hát, nem hinném, hogy a(z esetleg) megszűnő körzeti stúdió technikájából sok minden hasznosítható lenne a VTV-ben, az utóbbinak nemrég készült korszerű, digitális eszközökkel felszerelt új stúdiója, míg az MTV-ben gondolom, még mindig a kb. húsz éves Betacam technikát foltozgatják... Annak, hogy mennyi műsor készül, ott már szerintem nem a technika szab határt, hanem az, hogy egy elfogadható tévéműsort nagyon munkaigényes megcsinálni, és kellene ugye tartalom is, amiből lehet olyan műsort készíteni, amit lehet "jó pénzért értékesíteni".”
 • 20. antikos 2009. december 03. 21:26
  „Jóska elrúgtad a pöttyöst!:)”
 • 19. SP 2009. december 03. 21:10
  „Nógrádi úrra gondolva inkább Szeged + megyei+ kistérségi tv. legyen és nem MTV. Az Bp. centrikus vízfej "volt".”
 • 18. PerryMason 2009. december 03. 21:05
  „de lehet, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye is ide tartozik...”
 • 17. PerryMason 2009. december 03. 21:03
  „Egyesek nincsenek tisztában a dolgokkal. Ez nemcsak városi dolog, hanem regionális, vagyis 3 megyét érint: Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyéket.”
 • 16. jonathan 2009. december 03. 20:58
  „SP komolyan gondolod, hogy mindazt amit az elnő négy sorodban- egyébként logikusnak tűnően- leírtál "Gabriella" végig tudná csinálni? Ugyan már? Mégis mégis melyik "minőségi műsorra" gondolsz? Csak egyet mondj! A kilóra vett technikában egyetértünk. Sajnos a szellemiséget is kilóra lehetne eladni, de kinek kell? A Partnak vagy Szabóka játszóterének?”
 • 15. SP 2009. december 03. 20:37
  „A megszűnő MTV technikáját,
  berendezéseit jól átválogatva a Városi TV javára meg kellene venni kilóra.
  Majd hatáskörét, feladatát a besugárzott területét kiterjeszteni, hatásfokát javítani. A gyártott minőségi műsorokat jó pénzért értékesíteni, profitra gazdálkodni.
  Gabriella alkalmas lehet a megvalósításra.”
 • 14. valakiiii 2009. december 03. 20:31
  „Kozma te is megszavaztad az elvonást!!!!!!!!!!!! na ....!!!”
 • 13. jonathan 2009. december 03. 19:51
  „Sajna nemcsak Nógrádi hülyült meg, sőt, ő talán a legkevésbé, mert legalább akarna valamit tenni szerencsétlen. Igazán azok a hülyék, akik tényleg azt hiszik, hogy egy ilyen önkormányzati összefogással meg lehet menteni a Stúdiót. Ez az ötszázezer a stúdióvezető fizetésére nem elég, nemhogy műsorgyártásra. És mennyi ilyen fizetésú van még a Kálvária téren!
  Egyébként meg nem a szocikat kéne csesztetni, hanem azt a vízfejű ügyvezető alelnököt, akinek ez az első gondolata, hogy lakatot a vidékre.
  Arra azért kíváncsi lennék, hogy a nemzetiségi műsorokat hogyan fogja legyártatni, az ugyanis törvényi kötelezettsége az MTV-nek, nem úgy mint a regionális műsorok, amelyek csak ugye lehetőségek. Amíg a médiatörvény ilyen, addig kisebbségi műsort készíteni kell, ha akarja Medveczki, ha nem. Persze lehet lesz rá vállalkozó, akár a VTV-ben is, amit igaza van Istusnak, a kettő nem keverendő.!!!
  Én szorítok értük, na jó néhányukért, a többi meg tudja meg, milyen megélni a piacon. Nehéz, én mondom!”
 • 12. WU 2009. december 03. 19:15
  „Innen le kell lépni de nagyon gyorsan, nem összefogni!”
 • 11. WU 2009. december 03. 19:14
  „scandal scandal”
 • 10. TrombiFrédi 2009. december 03. 18:29
  „A Városi Tv-t ne keverjük össze a regionálissal mégha egyesek nagyon is szeretnék ezt!!! Ha annyira segíteni akar Kozma úr, akkor miért nem tett javaslatot a sporolás mikéntjére???Ez a "látszat hőzöngés" nem áll jól senkinek, főleg nem kormánypárti képviselőnek,aki a többi elvbaráttal együtt szavazott!!!”
 • 9. dömdödöm 2009. december 03. 18:27
  „nógrádi teljesen elhülyült...kár érte...nem szerepelhet már a senki által nem nézett körzeti híradóban...gondolom ezt siratja annyira”
 • 8. N.P. 2009. december 03. 18:24
  „"Nógrádi Zoltán viszont arra kérte a többi önkormányzatot, kövessék Mórahalmot, amely 500 ezer forinttal járul hozzá a körzeti stúdió fönntartásához." -- ezzel az összeggel sem jutnak messzire! Nógrádi ezt persze pontosan tudja.”
 • 7. Istus 2009. december 03. 18:20
  „Hát karytida nem érted ezt ugy látom mert nem a szegedi tv-k ről van szó hanem az MTV szegedi regionális stúdiójáról amely több megyét is átölel és naponta kétszer van önnálló adása a MTV 1 csatornáján na ezt akarja az MTV megszüntetni azért hogy budapestieket mentsék bezzeg ott nem szünik meg semmi sem és nem csökkentik a milliós fizetését senkinek sem csak a vidékieket rúgják seggbe én még többet vontam volna el az MTV-tőlés nem a vidéki stúdiókat szüntettem volna meg hanem azt sok irodistát tettem volna lapátra akikre ott fenn Pesten semmi szükség nincs igy kellett volna az elvonást kigazdálkodni”
 • 6. unknown 2009. december 03. 17:42
  „A városi TV úgy kerüli a jobboldalhoz sorolható párt- és polgári rendezvényeket, mintha azok búbópestises betegek gyülekezetei lennének...”
 • 5. karyatida 2009. december 03. 17:34
  „A város 100%-os tulajdonában van a Városi TV, mely jelentős önkormányzati támogatást is kap a működéséhez. Egy tévé talán elég...”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nógrádi megmentené a szegedi stúdiót

A régió önkormányzatainak összefogását sürgeti Nógrádi Zoltán az MTV szegedi regionális stúdiójának megmentéséért. Tovább olvasom