Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Sün Balázs csatlakozott, a Radnóti-gimi még kivár

Ez kényes téma - mondta az egyik szegedi iskolaigazgató, akinek az intézménye még nem csatlakozott a miskolci tanárok felhívásához.
– Már a győri Sün Balázs Óvoda is csatlakozott a miskolci tanárokhoz! A nagy nevű szegedi iskolákat, a Radnótit és a Ságvárit, a Rókusi, a Juhász Gyula, az Arany János és a Zrínyi általános iskolát viszont nem látom a tanitanek.com oldalon, ahol a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete mellé lehet állni. Náluk akadályozza valami a véleménynyilvánítást? – kérdezte olvasónk. Több szegedi is javasolta, kérdezzük meg a fenti iskolák vezetőit, felmerült-e a nevelőtestületben, hogy támogatják a miskolci tanárok felhívását.

– Nem merült fel – zárta rövidre a beszélgetést Doroginé Bíró Irén, a Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatója, és letette a telefont.

– Nem vetődött fel a tantestületben, hogy csatlakozzon-e a miskolci tanárokhoz – mondta Kissné Gera Ágnes, az Arany János Általános Iskola igazgatója.

A Rókusi Általános Iskola Szeged legnagyobb tanulólétszámmal rendelkező alapfokú oktatási intézménye, ahol több mint hatvan pedagógus tanít. – Beszédtéma a tanárok között a miskolciak nyílt levele, de egyelőre nincs nevelőtestületi döntés az iskolánkban – mondta Kókai Gyula igazgató.

– Nem vagyok jogosult nyilatkozni a témában, az igazgató úr pedig most nem elérhető – mondta Ravasz Viktória, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola igazgatóhelyettese. Kollégája, Konfár László egyéni támogatóként csatlakozott a petícióhoz. – Más is aláírta már egyéni csatlakozóként a tiltakozóívet az iskolából – mondta a matematikatanár. – Pénteken lesz értekezletünk, lehet, hogy felvetem, döntsön a nevelőtestület a miskolciak felhívásáról – mondta Konfár László.

Szerda délutánig 17 iskola csatlakozott a megyéből a miskolciak petíciójához.
A volt Ságvári: határozott igen, Radnóti: talán

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (leánykori nevén Ságvári) nevelőtestülete tegnap döntött. Úgy tudjuk, hogy a nevelőtestület túlnyomó többsége szavazott úgy, hogy csatlakozzanak a tanárlázadáshoz. A Radnótiban még nem döntöttek.  – Beszélnek róla a kollégáim, de a közalkalmazotti tanács még nem kérte, hogy tárgyaljunk erről – mondta Gál Béla, a Radnóti Miklós Gimnázium igazgatója. – Hétfőn félévzáró értekezletet tartunk, akkor felmerülhet a csatlakozás kérdése – mondta Gál Béla.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tényleg a ˝korrupció országa˝ lennénk? Szavazzon!

Tényleg a ˝korrupció országa˝ lennénk? Szavazzon!
Ön találkozott már környezetében vesztegetéssel? Ön szerint is mindennapos a korrupció? Várjuk… Tovább olvasom